Witam
Wukluczając pętlę masy, odnalazłem post w którym kolega MONTER podzielił się efektem "uszkodzonej diody 1N5402 3A/200V" z KRK RP5, obawiam się że mam ten sam problem, po gruntownym badaniu swojej instalacji sygnałowej i prądowej, ale chciałbym jeszcze potwierdzenie/upewnienia czy aby napewno pojawiający się co jakiś czas i nasilający stopniowo szum, sygnał radiowy okolice 50-60Hz, tylko z głośnika 5" definitywnie stwierdza na coś z wnętrza głośnika, trafo, diody. Sam po przeczytaniu posta i zażaleń MONTER zrezygnowałem z samodzielnej lokalizacji Zamieniłem bezpieczniki z prawego, kable zasilające, wszelkie podstawy 'podstaw' z tematem pęli masy, od sprawdzenia gniazdek, listw, uziemnienia, przewodów sygnałowych (symetryczne u mnie) i eliminowaniu różnych urządzeń, od laptopa i jego zasilacza po ładowarki od tel i inne cuda domowe.. Szum generuje sam monitor i na niego wszystko wskazuje.. Następna sprawa poboczna, jeśli, i pytanie, jak z gwarancją KRK, 2008r był zakup z dystryb. Audiotech', jak u Nich wygląda ten proces czy warto, oscylując, jakie byłby to koszty? Przepraszam z góry za szarpaninę i brak spójności, podyktowane już chyba negatywnymi emocjami. Ostatnia prośba, co jeszcze poza diodą i samym trafo, może taki szum powodować zanim zacznę maglować forum elektrody.? Z góry dzięki!.