Cześć - mam pytanie - używa ktoś programiku SONAR do robienia podkładu ? Ostatnio słyszałem efekty tegoż i są niezłe nawet- wg. mnie do zastosowań domowych szupełnie wystarczające . Co do programu - czy jest to ciężkie w obsłudze ? Gram an gitarze a chciałem sobie porobić podkłady perkusyjne do swoich numerów .
Dzięki za odpowiedź i jak kto może niech zerknie jeszcze na mojego posta o Studio Quad4 .
Dzięki z góry i pozdrawiam
Bugi
Program Sonar
Re: Program Sonar
Sonar to wielki program klasy Cubase czy Logic. Do domu zupełnie wystarczy...
Są produkty Cakewalka specjalnie dla gitarzystów Guitar Studio itp. To takie mniejsze Sonary z funkcjami dla gitarzystów jak tuner czy automat perkusyjny.
spróbuj tego http://www.threechords.com/hammerhead/
może Ci się spodoba, jest darmowe acz proste i dobre.
Pozdrawiam!
może Ci się spodoba, jest darmowe acz proste i dobre.
Pozdrawiam!
eis, eis, baby!
Polecam Sonar. Jest bardzo ciekawy i intuicyjny w obsludze. Poza tym w EIS (niestety nie pamietam ktory numer) masz opis do wielu jego funkcji. Osobiscie polecam.
warto dodać, że na razie jest problem z dystrybucją w polsce. poza tym cakewalk jest ok.
jedyne co boli w sonarze, to brak wsparcia dla VST, w zamian jest format mniej popularny DXi. ale moze cos sie zmienilo w tej kwestii?(bo nie znam najnowszego sonara)
fan dobrego brzmienia ;)
Po to są wrappery VST-DX, dzięki ktorym można bez większych problemów używać wtyczek VST i instrumentów VSTi, a także automatyzować je.
wejdz sobie na www.cakewalk.com Tam masz info o najnowszym sonarze. Przyjmuje rowniez VST.