Piski i szumy z głośników
Piski i szumy z głośników
http://www.morele.net/inventory/info/rLqKpV/
do tego zestawu dochodzi karta dzwiękowa audiophile 2496 oraz karta graficzna radeon hd 6850
i niestety od początku mam z nim same problemy i to duże niestety, całość chodzi na windows 7 64 bit ultimate wszystkie sterowniki są prawidłowo zainstalowane.
Najważnieszy problem że z głośników podłączonych do karty dzwiękowej wydobywają się dziwne dzwięki takie jakby zakłócenia, szumy i piski są one bardzo wyraźne stosunkowo ciche i przszkadzają w mojej poprzedniej płycie głównej tego nie było ta karta dzwiękwowa pracowała normalnie, i wszystko jest w niej sprawne, karta dzwiękowa jest podłączona poprzez 2 kable cinch do głośników/monitorów odsłuchowych aktywnych yamaha hs 50
Re: Piski i szumy z głośników
Czasem powstają pętle mas i śmieci pływaja pomiędzy PC a odsłuchami ... ja to rozwiązałem optykiem (potrzebny DAC z takowym wejściem)
To nie rozwiązanie - dokładnie to samo zjawisko może wystąpić między DAC a odsłuchami
rozwiązaniem jest pozbycie się pętli mas albo stosowanie połączeń symetrycznych(ta karta nie oferuje)
o pętli mas zostało wszystko juz napisane - skorzystaj z wyszukiwarki
rozwiązaniem jest pozbycie się pętli mas albo stosowanie połączeń symetrycznych(ta karta nie oferuje)
o pętli mas zostało wszystko juz napisane - skorzystaj z wyszukiwarki...
Tylko w jaki sposób to usunąć, pętla faktycznie jest, jak podłączyłem słuchawki poprzez przejściówki chinczami to jest ok, występuje tyko pętla jak podłącze monitory odsłuchowe
o pętli mas zostało wszystko juz napisane - skorzystaj z wyszukiwarki...
Tylko w jaki sposób to usunąć, pętla faktycznie jest, jak podłączyłem słuchawki poprzez przejściówki chinczami to jest ok, występuje tyko pętla jak podłącze monitory odsłuchowe...
Po problemie wyciąłem bolce z listwy zasilającej
To nie rozwiązanie - dokładnie to samo zjawisko może wystąpić między DAC a odsłuchami
Między DAC i odsłuchami by pętla nie powstała, gdyby użył DAC w wersji "bezbolcowej".
Ja między DAC a monitorami miałem połączenie symetryczne i miałem pętlę mas (od PC, kiedy było połączone elektrycznie, bo przy TOSLINK problem znikał ... DAC zawsze miał zasilanie z zasilacza nieposiadającego bolca).
Wyciaganie bolców z listwy to już się zgodzę że nie najlepsze wyjście (usuwamy zabezpieczenie "przeciw-kopiące").
A gdyby zastosować DI-Box?
To tez sposób - byleby miał przełącznik ground lift (nawet niektóre karty go posiadają)