Insert czy send
Re: Insert czy send
no tak na insercie mam kompresor ,deeser,no i probuje z tym reverbem.........
Po co ci ten reverb na wysyłce? Mam wrażenie że bierzesz się za rzeczy których nie rozumiesz i nie wiesz po co chcesz z nich korzystać. Na AUX nie osiągniesz takie brzmienia jak na ścieżce z insertowanym reverbem przed blokiem zmiany dynamiki. To przecież zupełnie logiczne. ...
dokładnie tak, jeżeli reverb jest ostatni w torze to ok ale jeżeli nie to nie wykorzystujemy go już w tradycyjny sposób. Dlatego na wysyłce jest zupełnie inny efekt. Jeżeli reverb jest w środku toru efektów to tylko insert.
............a na insercie masz jeszcze coś oprócz reverba? np kompresor? bo jeżeli tak i np jest po reverbie to też będzie inny efekt. wtedy na sendzie musisz dac ten kompresor po reverbie...
no tak na insercie mam kompresor ,deeser,no i probuje z tym reverbem.........
Po co ci ten reverb na wysyłce? Mam wrażenie że bierzesz się za rzeczy których nie rozumiesz i nie wiesz po co chcesz z nich korzystać. Na AUX nie osiągniesz takie brzmienia jak na ścieżce z insertowanym reverbem przed blokiem zmiany dynamiki. To przecież zupełnie logiczne. ...
dokładnie tak, jeżeli reverb jest ostatni w torze to ok ale jeżeli nie to nie wykorzystujemy go już w tradycyjny sposób. Dlatego na wysyłce jest zupełnie inny efekt. Jeżeli reverb jest w środku toru efektów to tylko insert....
wiem co to insert a co send,pytanie dotyczylo czy na sendzie da sie to samo uzyskac co na insercie,z tego co sie orientuje na insercie powinno sie aplikowac efekty ktore zmieniaja dynamike sygnalu a na sendzie wszystkie efakty przestrzenne.
No to źle się orientujesz