Hackintosh dla Logic'a

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: Hackintosh dla Logic'a

Post autor: yaniki » wtorek 21 lut 2012, 11:46

No to teraz się zacznie...

Ja już schodzę do schronu z maską p-gaz i kompletem konserw.

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 22 lut 2012, 01:07

Jestem lekko zszokowany że tak otwarcie i sympatycznie pisze się o łamaniu licencji (wszystkie te głupiomądre wykręty -a bo to umowa nie po polsku, a bo to jak pralka że sam sobie mogę zmodyfikować itd itd) - i to na forum twórców, gdzie teoretycznie siedzą ludzie którzy powinni być czuli na naruszanie wszelkich praw własności. 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 22 lut 2012, 02:37

Niestety ale oprogramowanie rządzi się zupełnie innymi prawami niż jakiś produkt namacalny fizycznie - jest licencja a w niej zapisy - jakiekolwiek ich nieprzestrzeganie równa się złamaniu licencji i powoduje że taki program traktowany jest jak nielegalna kopia.

Wiem troszkę to debilne bo sam nieraz musiałem korzystać z cracków jak jakiś idiota producent wymuszał by płyta z grą była wciąż w napędzie albo nie dało się pograć bez dostępu do internetu.

Cóż że zakupiłem legalnie jak przez takie durnoty zostałem delikatnie mówiąc wyd...ny...W kilku miałem nawet zapis że odsprzedaż jest niemozliwa...

Prawda jest taka że dostajemy licencję na użytkowanie w stanie w jakim jest dlatego każda instalacja OSX poza sprzętem Apple będzie nielegalna - chyba że Apple zmieni licencję a na to się nie zanosi i co jak co kazda firma próbująca sprzedawać komputery z OSX polegnie

Z drugiej strony rozumiem też Apple - mają prawo wymagać dostarczając kompletne zgrane rozwiązanie bo to przecież ich produkt a nie jakiegoś stefcia z garażu co mu napececie udało się odpalić

Ciekawe co by powiedziała jakaś kontrola tych pajacyków od złotych blaszek na usługach korporacji ale pewnie tylko by potwierdziła to co napisałem

Awatar użytkownika
Georg17

Post autor: Georg17 » niedziela 27 sty 2013, 15:17

...
Niestety ale oprogramowanie rządzi się zupełnie innymi prawami niż jakiś produkt namacalny fizycznie - jest licencja a w niej zapisy - jakiekolwiek ich nieprzestrzeganie równa się złamaniu licencji i powoduje że taki program traktowany jest jak nielegalna kopia.

Wiem troszkę to debilne bo sam nieraz musiałem korzystać z cracków jak jakiś idiota producent wymuszał by płyta z grą była wciąż w napędzie albo nie dało się pograć bez dostępu do internetu.

Cóż że zakupiłem legalnie jak przez takie durnoty zostałem delikatnie mówiąc wyd...ny...W kilku miałem nawet zapis że odsprzedaż jest niemozliwa...

Prawda jest taka że dostajemy licencję na użytkowanie w stanie w jakim jest dlatego każda instalacja OSX poza sprzętem Apple będzie nielegalna - chyba że Apple zmieni licencję a na to się nie zanosi i co jak co kazda firma próbująca sprzedawać komputery z OSX polegnie

Z drugiej strony rozumiem też Apple - mają prawo wymagać dostarczając kompletne zgrane rozwiązanie bo to przecież ich produkt a nie jakiegoś stefcia z garażu co mu napececie udało się odpalić

Ciekawe co by powiedziała jakaś kontrola tych pajacyków od złotych blaszek na usługach korporacji ale pewnie tylko by potwierdziła to co napisałem...

Ostatnie informacje na temat licencji EULA mówi co innego. Otóż pojawiła się firma, która na swojej stronie www.ihackintosh.pl oferuje kompletne zestawy komputerowe zoptymalizowane do pracy z OS X, które zawierają już system. Są to zamienniki Mackintoshów, lecz za pół ceny oryginałów, lub jeszcze tańsze. Są nawet na gwarancji, a na stronie ihackintosh.pl są linki do artykułów mówiących, że instalacja Mac OS X na takich maszynach jest u nas w porządku. Co Wy na to?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 27 sty 2013, 16:17

U nas....i w niewielu innych miejscach na świecie

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » niedziela 27 sty 2013, 19:45

A jaki jest sens kupować Hackintosha w tej firmie, jeśli Mac Mini w tej samej cenie (3800) ma lepsze podzespoły? Procek i7 zamiast i5, dysk 1TB zamiast 750GB, więcej złącz, dostęp do supportu itd.

adn_01

Post autor: adn_01 » niedziela 27 sty 2013, 21:26

...
...

Ciekawe co by powiedziała jakaś kontrola tych pajacyków od złotych blaszek na usługach korporacji ale pewnie tylko by potwierdziła to co napisałem...

Ostatnie informacje na temat licencji EULA mówi co innego. Otóż pojawiła się firma, która na swojej stronie http://www.ihackintosh.pl oferuje kompletne zestawy komputerowe zoptymalizowane do pracy z OS X, które zawierają już system. Są to zamienniki Mackintoshów, lecz za pół ceny oryginałów, lub jeszcze tańsze. Są nawet na gwarancji, a na stronie ihackintosh.pl są linki do artykułów mówiących, że instalacja Mac OS X na takich maszynach jest u nas w porządku. Co Wy na to?...

a serwis prawny w cenie?..

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 27 sty 2013, 22:22

Cięcie postów! Panowie...

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 27 sty 2013, 23:43

apropo tego madziewia ze strony...ceny również z kosmosu jak na składany złom a do tego 2 lata gwarancji na częsci z których więszkośc może mieć i 3 lata tejże....

jak ktos już chce niech sobie złoży sam ale korzystanie z takiego dziadostwa to już szczyt głupoty

wszystko co potrzebne jest na stronie osx86 - walic kombinatorów

ODPOWIEDZ