Behringer

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
shearly

Re: Behringer

Post autor: shearly » sobota 13 gru 2003, 01:59

Ja nie przepadam za sprzętem Behringera, jedynie odpowiada mi z tej firmy FCB1010....

No,fajne brzmienie i porzadne przetworniki A/C/A (jak nigdzie w tej firmie)
...phi...

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » sobota 13 gru 2003, 10:59

... Ja nie przepadam za sprzętem Behringera, jedynie odpowiada mi z tej firmy FCB1010....

No,fajne brzmienie i porzadne przetworniki A/C/A (jak nigdzie w tej firmie) ...

FCB1010 to kontroler nożny i nie mam nic wspólnego z jakością brzmienia.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » sobota 13 gru 2003, 11:31

FCB1010 to kontroler nożny i nie mam nic wspólnego z jakością brzmienia....

Ha, Ha, a to dobre.

MIDI FOOT CONTROLLER FCB1010

MIDI Foot Controller with two Expression Pedals .

I faktycznie nie ma nic wsólnego, zwłaszcza z przedwzmacniaczami mikrofonowymi.

Jeśli tak dalej pójdzie to nic nowego o MIC 100 się nie dowiemy.

Pozostaną jedynie dowcipy tego typu, chyba że postujacy naprawdę nie wie oczym pisze. Ale to może przez tą opaskę na oczach

Przepraszam kolegę, domyślam się że to był żart więc i ja sobie pozwoliłem na odrobinę humoru

Proponuję jednak wrócic właściwego tematu.

walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » sobota 13 gru 2003, 16:21

...FCB1010 to kontroler nożny i nie mam nic wspólnego z jakością brzmienia....

Pozostaną jedynie dowcipy tego typu, chyba że postujacy naprawdę nie wie oczym pisze. Ale to może przez tą opaskę na oczach

To byl zart,ale chyba dla niektorych zbyt trudny...

Przepraszam kolegę,

Alez nie ma za co
...phi...

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » sobota 13 gru 2003, 16:33

To byl zart,ale chyba dla niektorych zbyt trudny...

shearly,

wcale nie byl trudny, inaczej nie odpowiedziałbym takim samym żartem.

To miło z Twojej strony, że się nie gniewasz.

A co do MiC 100, może masz jakieś wieści?

pozdrawiam

walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » sobota 13 gru 2003, 16:57

...To byl zart,ale chyba dla niektorych zbyt trudny...

shearly,

wcale nie byl trudny, inaczej nie odpowiedziałbym takim samym żartem.

To miło z Twojej strony, że się nie gniewasz.

A co do MiC 100, może masz jakieś wieści?

pozdrawiam

walu ...

Heh...powoli...zartu nie zrozumial Hardi(tak misie wydaje),wlasnie Ty go zrozumiales(tak to wyglada)...teraz apel do wszystkich:patrzcie co kto pisze bo wychodza taki rozne dziwne...

A co do MiC 100...to Hardiego qmpel mial,nie ja...ja testowalem tylko brzmienie FC1010
...phi...

SoundManiac

Post autor: SoundManiac » środa 17 gru 2003, 00:10

Wracając do tematu, to po długich usiłowaniach zakupienia bajeru Behringera, udało mi sie go zakupić na www.fpgs.pl , tylko że troszke to trwało, przynajmniej koszty ludzkie.

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 17 gru 2003, 01:05

Heh...powoli...zartu nie zrozumial Hardi(tak misie wydaje),wlasnie Ty go zrozumiales(tak to wyglada)...teraz apel do wszystkich:patrzcie co kto pisze bo wychodza taki rozne dziwne...

A co do MiC 100...to Hardiego qmpel mial,nie ja...ja testowalem tylko brzmienie FC1010 ...

Ja żart zrozumiałem, ale czasami nie mam na nie nastroju. Ostatnio zauważyłem, że ludzie pytają się o coś, a w odpowiedzi otrzymują żarty i może to być denerwujące. Znam to z własnego doświadczenia, ostatnio zadałem kilka pytań, a w odpowiedziach większość to były żarty. Nie mam nic przeciwko żarom, ale czasami irytuję się nimi, szczególnie w tedy, gdy chcę się coś pilnie dowiedzieć, a otrzymuję dowcip.

PS. Wybacz mi moje marudzenie, ale ostatnio mało sypiam, a cały czas pracuję i jestem już bardzo zmęczony.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 17 gru 2003, 03:46

...Dowiedział się, że to wina firmy Behringer, która leci sobie w kulki i jest problem, aby cokolwiek ściągnąć od nich do Polski....

Jest to prawda, Behringer to wyjątkowo ściemniejąca firma i w ogóle pełne dziadostwo. Nie dość, że nic sami nie wymyślili, wszystko to chińskie kopie innych producentów to jeszcze pokazują w nowościach produkty, których nie mają, lub będą mieli za parę miesięcy. Chociaż maja czasem fajne ceny chrzanię ich, dla paru marnych zetów nie będę od nich kupował.

Hofi ...

chciałem wziąść mixer dla dj-ów behringera djx-700.tu akurat dobrze wyszło że behringer się spóźnił również 2 miechy.przez te 2 miesiące dowiedziałem się że to szajse nie mixer i zrezygnowałem - kupiłem numarka - jest xtra ! - pozdrawiam
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » środa 17 gru 2003, 10:24

...Zdaje się, że Przedwczoraj nie otrzymał swojej przesyłki.

A może jeszcze nie może się nacieszyc.

Nie zapominaj o onas. Podziel się wrażeniami.

walu...

Witam,

Przepraszam najmocniej, ale nie śledziłem dalszych losów tego postu.

Jeżeli chodzi o dostępnośc Behringer'a - w sklepie wyjaśnili, że tak naprawdę w Polsce jest wielu importerów produktów tej firmy, nie ma jednego mocnego przestawiciela i stąd kłopoty z terminowością dowstaw.

Nie jestem realizatorem, zajmuję się głównie komponowaniem, często do powierzonych tekstów. W niektórych przypadkach zleceniodawcy nie wystarcza sama linia melodyczna i chcą też wokalu, którego jakość nie jest aż tak bardzo istotna. MIC-100 kupiłem głównie dlatego, że nie miałem wejścia XLR, a gdzieś trzeba wpiąć mikrofon. Jak narazie spełnia urządzenie swoją rolę. O jego jakości więc sie nie wypowiem, chyba że coś wyjdzie w trakcie eksploatacji.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ