Maschine się wyłącza!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kosmoski

Re: Maschine się wyłącza!

Post autor: kosmoski » wtorek 07 sie 2012, 20:27

...
Sprawdź czy nie masz zaznaczonej opcji oszczędzania energii portu USB (w urządzeniach) i czy masz zapewnioną "moc" (mA) dla portu USB na którym jest Maschine. Zakładam że pracuje samodzielnie na 1 porcie a nie np. na zewnętrznym hubie ?...

Tak, na jednym porcie. Myślę, że wina nie leży w USB, bo program bez podłączonego sterownika też się wyłącza. A żeby było ciekawie, mam pewien symulator kosmosu, który też wymaga dużej mocy obliczeniowej, i on również się wyłącza.

testy procka i RAMu wypadły dobrze.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 07 sie 2012, 23:34

hmmmm...a dysk? w sumie nie powinien mieć znaczenia ale ile razy xp mi sie zainstalował mimo błędnych plików to szok - pod tym wzgledem ten system to straszna nędza...uszkodzony plik a jemu to nie robi różnicy - to mi się nie udało na vista czy 7...ba nawet na 2003 tak nie dało rady

sprawdź dysk a jak nic to nie wykaże to pozostaje reinstalacja/nowszy system (xp i tak zacienki do nowszego kompa w tym twojego)

kosmoski

Post autor: kosmoski » środa 08 sie 2012, 09:24

...
hmmmm...a dysk? w sumie nie powinien mieć znaczenia ale ile razy xp mi sie zainstalował mimo błędnych plików to szok - pod tym wzgledem ten system to straszna nędza...uszkodzony plik a jemu to nie robi różnicy - to mi się nie udało na vista czy 7...ba nawet na 2003 tak nie dało rady

sprawdź dysk a jak nic to nie wykaże to pozostaje reinstalacja/nowszy system (xp i tak zacienki do nowszego kompa w tym twojego)...

kosmoski

Post autor: kosmoski » środa 08 sie 2012, 09:29

Własnie myślałem aby przesiąść sie na win 7, ale na forach go męcza strasznie, że jest do tyłka i XP najlepszy. Nie wiem też czy 7 będzie kompatybilny z maschine...a czemu ma nie być?

Zbadam ten dysk za parę dni bo mam przeprowadzkę.

arni22

Post autor: arni22 » środa 18 wrz 2013, 13:29

Pojawił się u mnie dokładnie taki sam problem - identyczna sytuacja jak opisana w pierwszym poście, taki sam komunikat itd.

Do tej pory korzystałem z Maschine i dołączonego Komplete Elements i nie było żadnych problemów. Wczoraj zainstalowałem dodatkowo Massive'a i błąd co jakiś czas wyskakuje :/

Programy mam zanstalowane na laptopie: procek Intel Pentium 2020M 2,4 Ghz, 4GB pamieci (z czego 1 GB ciągnie karta graficzna, także do dyspozycji są 3GB), system Windows 7 32bit, zewnętrzna karta muzyczna M-Audio Fast Track Pro.

Wszystko śmiga elegancko...tylko ten błąd :/

Co może być tego powodem i jak się z tym uporać? Będe wdzięczny za wszelką pomoc!

ODPOWIEDZ