...
Dżizas co za zainteresowanie :)
Januszu pogrzebałem trochę w sieci i jeśli się nie mylę to chodzi o całą rodzinę scarlett, prawda?
Ja od dłuższego czasu staram się udowodnić sobie, że można praktycznie za darmo mieć studio projektowe/domowe więc przejdę do sprawnie działających DAW innych niż dedykowane pod innym os
EnergyXT - za cenę bardzo taniej karty dzwiekowej ktorą bardzo warto miec do zadan dodatkowych (wielkosć sredniej myszy)
Podium Free bardzo stabilne pod Wine z dość nietypowym=ciekawym ładowaniem wtyczek VST
...
Praktycznie za darmo to można mieć takie studio projektowe również pod Windowsem , a obsługa Linuksa akurat może być zaletą.
Jak znajdę tą stronę to ci podeślę - było całkiem sporo interfejsów z opisami co działa, a co nie.
Możliwości pod Linuksem trochę jest (EnergyXT, Renoise i coś jeszcze się zapowiada). Ale wciąż brakuje wtyczek (jakaś konkurencja dla Shortcircuit?) i nie wiadomo jak ze sterownikami. Robi się lepiej, ale strasznie wolno.
Ja na chwile obecną chyba wrócę do trackerów i postawię na Renoise, ale praca nie pozwala mi na razie skupić się jakoś na muzyce.
Pozdrawiam
Janusz