MOTU, czy Aardvark?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Leff

MOTU, czy Aardvark?

Post autor: Leff » niedziela 21 gru 2003, 18:16

Planuję zakup czegoś dobrego. Zadowalałyby mnie Motu 828 MkII albo Aardvark Q10. Z pewnych względów Q 10 byłby dla mnie wygodniejszy,ale istnieje jeszcze kwestia brzmienia - czy któryś z nich brzmi w zauważalny sposób lepiej? Kto wie?

Pracuję na PC Athlon 2000+,płyta MSI na Via KT 400, reszta zmienna.

Ponoć Motu robi problemy przy Athlonach, to w dużym stopniu ułatwia wybór:) A jak kwestia stabilności sterowników i pracy z Cubasem?

Pozdro - Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Master

Re: MOTU, czy Aardvark?

Post autor: Master » niedziela 21 gru 2003, 20:55

Pracuję na PC Athlon 2000+,płyta MSI na Via KT 400, reszta zmienna.

Ponoć Motu robi problemy przy Athlonach, to w dużym stopniu ułatwia wybór:) A jak kwestia stabilności sterowników i pracy z Cubasem?

Pozdro - Leff...

Tak, Motu Nie przepada za Athlonami , proponuje nie ryzykowac, bo moze sie okazac ze bedziesz musiał zmianiac Komp, lub Karte , Tutaj ktos na Forum juz miał podobne problemy. NA Intelu Motu smiga az sie dymi . :)

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 21 gru 2003, 22:40

Z pewnością brzmienie Aardvarka to najwyżssza półka. A czy MOTU wspópracuje z innym oprogramowaniem niż własne ?

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 21 gru 2003, 22:43

...Z pewnością brzmienie Aardvarka to najwyżssza półka. A czy MOTU wspópracuje z innym oprogramowaniem niż własne ?...

Sorki - nie zauważyłem wątku na tem temat.

A tak poza tym to ja bym kupił najnowszy interfejs ESI - tylko chyba wciąż nie ma go jeszcze w sprzdaży :

http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=8&page=1

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 22 gru 2003, 00:10

Motu pracuje w wielu studiach i nie słyszałam aby ktos miał problemy , wiem ze Athlona akurat nie toleruje i to chyba jedyny minus . Co sie tyczy jakosci z cała odpowiedzialnoscia ... najwyzsza , a co najwazniejsze niezawodny Pracuje z kazdym oprogramowaniem
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 22 gru 2003, 03:54

...Motu pracuje w wielu studiach i nie słyszałam aby ktos miał problemy , wiem ze Athlona akurat nie toleruje i to chyba jedyny minus . Co sie tyczy jakosci z cała odpowiedzialnoscia ... najwyzsza , a co najwazniejsze niezawodny Pracuje z kazdym oprogramowaniem ...

nie pracuje z ProToolsem

A poza tym sam sprawdzałem na PeCecie z Cubase SX 1.06, Logic v.5.51 oraz Sonar3. Potwierdzam - działa bez ściemy. Warunek, żeby w przypadku 828mkII nie stosować kontrolerów FireWire na chipsecie NEC. Sam sprawdzałem na Adaptecu i... na Audigy2 ZS - fruwał aż miło

Pozdro

Groover

############

www.e-muzyk.pl
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ