Czy jest taki korektor ?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
ula

Czy jest taki korektor ?

Post autor: ula » środa 07 sty 2004, 15:07

W Najnowszym numerze E&S na płycie dołączonej do wydania jest Gliss EQ .Dynamiczny korektor , zainstalowałam tą wtyczka , działa owszem, ale odnoszę wrażenie ze działa jak zwykły korektor nie odczuwam żadnych zmian dynamicznych , może nie rozumiem dokładnie na czym polega zasada działania tegoż programu, ale nie o to chciałam sie zapytać ,a mianowicie interesuje mnie czy jest Korektor- plag-in . który działa w następujący sposób,Uwaga :

mamy sekcje rytmiczna ..... i co jakiś czas pojawia sie pick w np, 100 Hz .... który można usunąć oczywiście korektorem ale w ten sposób odejmując pewna wartość działamy na całą sekcje odejmując te 100 Hz z całości , wiec czy jest korektor który będzie działał na te 100 Hz tylko i wyłącznie w momencie kiedy sie pojawi i przekroczy określony poziom. może coś podobnego do limitera .... Myślałam ze Gliss EQ właśnie tak działa , ale chyba jednak nie , nie wiem czy objaśniłam problem wystarczająco dokładnie , mam nadzieje ze mnie zrozumiecie :)
Pozdrawiam Ula :)

Ja-cek

Re: Czy jest taki korektor ?

Post autor: Ja-cek » środa 07 sty 2004, 15:23

np. kompresor wielopasmowy...
www.surogat.pl

Gizmo

Post autor: Gizmo » środa 07 sty 2004, 16:27

...czy jest Korektor- plag-in ...

plagin ? A co to takiego ?:):)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 07 sty 2004, 18:55

......czy jest Korektor- plag-in ...

plagin ? A co to takiego ?:):)...

Kolega rozbłysł inteligentnym pytaniem

Raczej to nie jest kompresor pasmowy , moze raczej pasmowy Limiter ??

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 07 sty 2004, 20:57

Rozwiązaniem twojego problemu jest zastosowanie kompresora wielopasmowego. Należy tak go ustawić aby reagował tłumiąco na interesującą cie częstotliwość w ktorej powstaje przesterowanie. ustawić go tak by dzialał moliwie w jak najwęższym paśmie. Drugim rozwiązniem, dużo prostrzym i skuteczniejszym jest poprostu niedoprowadznie do sytuacji w ktorej przesterujesz tor.

Gizmo

Post autor: Gizmo » środa 07 sty 2004, 22:08

.........czy jest Korektor- plag-in ...

Raczej to nie jest kompresor pasmowy , moze raczej pasmowy Limiter ?...

Po pierwsze nie "rozbłysł inteligentnym pytaniem" bo to stwierdzenie samo w sobie nie ma sensu:lol::lol::lol::lol: kolego, a po drugie jeśli już zdecydowaliśmy się używać obcego nazewnictwa to wskazanym jest stosować je poprawnie, a nie na siłę spolszczać tworząc w ten sposób niezbyt wyszukany obraz znajomości języka zarówno obcego, jak i ojczystego: "plagin", "sandwicze", itp.:):):):):):):) I my chcemy do EŁROPY:lol::lol:

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 07 sty 2004, 22:14

mamy sekcje rytmiczna ..... i co jakiś czas pojawia sie pick w np, 100 Hz .... który można usunąć oczywiście korektorem ale w ten sposób odejmując pewna wartość działamy na całą sekcje odejmując te 100 Hz z całości , wiec czy jest korektor który będzie działał na te 100 Hz tylko i wyłącznie w momencie kiedy sie pojawi i przekroczy określony poziom. może coś podobnego do limitera

Sadze, ze bez problemu upora sie z tym Waves C4 czy nawet C1 jesli jest tylko jedna czestotliwosc (z C1 moze byc trudniej, bo ma mala dobroc filtra) - tylko, czy efekt bedzie taki, jakiego oczekujesz...

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » środa 07 sty 2004, 23:47

To może zrobić chyba tylko dynamiczny korektor, ale takie które działają jak należy są dostępne tylko w drogich urządzeniach masteringowych - tak mi się wydaje. Pasmowy kompresor przy wydzielaniu w krosownicy tak wąskiego pasma przy głębokim zadziałaniu raczej pozostawi skutki uboczne takiej operacji.

P.S. Doczytałem się, że taki korektor ma Behringer Ultra-Curve - do wygrania w styczniu EiS.

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » czwartek 08 sty 2004, 02:06

mysle ze Waves LinMB powinien pomoc w takiej sytuacji tylko trzeba dobrze ustawic treshold na rzadanej czestotliwosci !!!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 08 sty 2004, 07:46

............czy jest Korektor- plag-in ...

Raczej to nie jest kompresor pasmowy , moze raczej pasmowy Limiter ?...

Po pierwsze nie "rozbłysł inteligentnym pytaniem" bo to stwierdzenie samo w sobie nie ma sensu:lol::lol::lol::lol: kolego, a po drugie jeśli już zdecydowaliśmy się używać obcego nazewnictwa to wskazanym jest stosować je poprawnie, a nie na siłę spolszczać tworząc w ten sposób niezbyt wyszukany obraz znajomości języka zarówno obcego, jak i ojczystego: "plagin", "sandwicze", itp.:):):):):):):) I my chcemy do EŁROPY:lol::lol:...

Jeśli sie dobrze przyjrzysz Kolego hahahaha . to zobaczysz kto stawia pytanie..... wiec przetrzyj patrzałki i zwróć uwagę gdzie jest znak zapytania. i kto sie pyta .! Plag-in ....Ludzie czego tu sie czepiać, ? czy ktoś ma problemy ze zrozumieniem ? co oznacza PLAG-IN..?? pisany razem lub czy oddzielnie oznacza to samo a ze prawidłowa pisownia jest razem....... No to co ? Senkju wery Bardzo za Uwage :)

ODPOWIEDZ