Windows 10 - przechodzić albo nie?
Re: Windows 10 - przechodzić albo nie?

PWA, wszystko OK, wszystko fajnie, sam to kiedyś przerabiałem, ALE: ilu jest, np TUTAJ na tym forum, użytkowników Mac a ilu użytkowników PC którzy mają z czymkolwiek, jakikolwiek problem? (sam wiesz) Tu nie chodzi o gigahertze, megabajty i inne tego typu rzeczy.
PWA, wszystko OK, ALE: ilu jest, np TUTAJ
na tym forum, użytkowników Mac a ilu użytkowników PC którzy mają z czymkolwiek,
jakikolwiek problem? ...
Statystyka. Użytkownicy Mac siedzą na swoich forach to raz. A dwa - 80-90% uzytkowników
PC nie
ma wielkich problemów z kompem poza pierdołami. Ale ci co mają, czyli dajmy na to te
max 10%, to jest więcej niż pięciokrotność wszystkich użytkowników mac razem wziętych.
I potem to widać na gołym okiem na forach.
Wchodząc na jakiekolwiek forum dotyczące urządzeń od Apple, gołym okiem widać że
największym powodzeniem cieszą się działy dotyczące problemów z tymi komputerami.
Niezależnie czy to są iPady czy MacBooki.
Nie przeczę, że OS X ma swoje zalety (np. obsługa audio, choć czytałem, że MS "wziął" się za to dość poważnie w W10 i ta przewaga już nie jest taka, jak była o ile dalej jest).
Pamiętaj również, że ilość użytkowników OS X w stosunku do Windows, to mniej więcej (zależy od źródeł) ok. 90% do od 5% do 9%... a w Polsce wygląda to jeszcze słabiej, czyli OS X na poziomie 1,5%... więc trudno się dziwić, że ilość postów o problemach jest znacząco niższa

Oczywiście, że nie chodzi o parametry... mój przykład mówi tylko o tym, że podobna konfiguracja sprzętowa dla innego OS niż, OS X jest dwa razy droższa, niż dla Windows lub innego OS (Linux)... i do tego nie można jej rozbudować. Dla mnie taka polityka jakiejkolwiek firmy, to czysta "banditieska"... dodam, że nie podoba mi się również polityka MS odnośnie aktualizacji OS "na siłę", ale to można akurat obejść. Niestety nie ma obejścia dla rozbudowy konfiguracji laptoków Appla

Cóż, ja nie mam jakiś większych problemów z Windows, zaś te, które mam naprawdę nie uzasadniają, abym wydawał dwa razy więcej na platformę OS X.
Po prostu odpalasz i działasz - to jest filozofia apple - użytkownik nie zajmuje sobie głowy pierdułami tylko skupia się na pracy
No ale to nie temat o Apple i sensie składania kompa

Zbynia, z całym szacunkiem... naprawdę wierzysz w powyższe stwierdznie???

Po prostu odpalasz i działasz - to jest filozofia apple - użytkownik nie zajmuje sobie głowy pierdułami tylko skupia się na pracy
Pełna zgoda... w tym względzie OS X jest bezkonkurencyjny... z drugiej strony ile ludzi na świecie ma pracę because of Windows

......Brak możliwości rozbudowy sprzętu ma swoje zalety - zmusza programistów do wyciśnięcia wszystkiego z tego sprzętu
Trzeba się zgodzić z tym stwierdzeniem - kto śledzi rynek zamkniętych konstrukcji (choćby pierwsze iPhone które miały 600MHz zegary CPU a chodziły jak złoto ze względu na świetnie zoptymalizowany soft), ten wie. Nie mówiąc o rynku konsol, które mają jeden HW na wsze czasy, a są tzw. gry kolejnych generacji, które pokazują progress programistów - przykładowo ostatni Tomb Raider na Xbox360 wygląda porównywalnie do wersji na XboxONE (oczywiście biorąc pod uwagę ograniczenia sprzętu z 2005 roku chłopaki wycisnęli tyle że głowa mała). Da się? Da się. Ale po co :).
Ja z WIN10 NIE jestem zadowolony - nie działa mi sporo sprzętu który pod Win7 hulał bez problemu. Większość starszych interfejsów audio nie ma sterowników kompatybilnych z "dziesiątką" (choćby starsze Edirole czy Tascamy). Lepsze jest wrogiem dobrego - "siódemka" to taki XP naszych czasów. Jak coś działa, po co kombinować?
Patrząc na rynek konsol to te stwierdzenie jest już naciągane ale wiesz w idealnym świecie tak to by wyglądało

@ Keyzone
Zresetowało ustawienia bezpieczeństwa - na win7 miałem wyłączoną kontrole całkowicie
@ Caroozo
Emu 1820m - sterowniki beta dla win 7 (oficjalne nigdy nie wyszły)
Zero problemów - jedynie panel sterowania mógłby się szybciej uruchamiać