Prawo

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
morion

Prawo

Post autor: morion » poniedziałek 12 sty 2004, 19:18

Nie lubie tego tematu, ale warto sie z tym artykulem zapoznac.

Artykul

Pozdrawiam

Morion
GG: 3867380 *****Gdańsk*****

Awatar użytkownika
morion

Re: Prawo

Post autor: morion » poniedziałek 12 sty 2004, 19:20

Jeszcze tutaj:

Artykul 2

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 12 sty 2004, 20:10

JA mam nadzieje ze to nie bedzie tak ze mi cały dom zdemolują bez podstawnie "w celu przeszukania czy mam piraty " bo to mi na bandyctwo wygląda , z drugiej strony taka ich praca

A chyba nic sie nie zmieniło w tej kwesti przeciez zawsze policja miała takie prawo wejść na chate zniszyc i powiedziec "przepraszamy pomyłka "

Nie życze nikomu takich akcji , zrestą uczciwi chyba nie mają sie czego bać .

A jesli juz przy prawie jestesmy takie pytanko , jesli mi wejdzie policja "muzyczna" i posłuchają moich utworów które robiłem np. na pozyczonym lub sprzedanym sprzęcie ,i doczepią sie do brzmien i loopów skąd to wziołem , oczywiscie podejzenie padnie ze piraty , to czy musze mówic od kogo pozyczyłęm sprzet ,komu sprzedałem (jesli nie mam) lub np.od kogo kupiłem utwór ,

CZy taka sytuacja wogóle moze mieć miejsce ?

Awatar użytkownika
morion

Post autor: morion » poniedziałek 12 sty 2004, 20:12

Nie.

Czego Ty wymagasz od policjantow? A skad on ma takie rzeczy wiedziec?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 12 sty 2004, 21:17

...

Nie.

Czego Ty wymagasz od policjantow? A skad on ma takie rzeczy wiedziec? ...

Słyszałem ze kolega kolege ( konkurencje ) wsypał za nielegalego cubasa i przybyli do niego jacys specjalni ktorzy o wszystko wypytywali . Typ miał sprawe w sądzie więc nie mogli to byc przebierancy . Z drugiej strony ta cała historia to moze być"pic na wode fotomontaż " więc nie jestem pewien .

Jasne policja teraz samochody konfiskuje za niepłacenie mandatów , więc myśle ze przecientemu szaremu człowieczkowi dadzą spokój ;)

danarasz

Post autor: danarasz » wtorek 03 lut 2004, 22:02

Moja koleżanka miała jakieś pirackie gry na komputerze. Często łączyła się z internetem i chyba jakaś interpolicja sprawdziła co ma w komputerze. Dostała wezwanie na komendę, ale tam ją potraktowano w miarę łagodnie. Musiała oddać wszystkie posiadane pirackie płyty i obiecać, że już nigdy... Uznali to jako pierwsze, poważne ostrzeżenie. Było to rok temu. Teraz może być gorzej.

ODPOWIEDZ