EWQL Symphonic Orchestr Silver - problemy z uruchomieniem
Re: EWQL Symphonic Orchestr Silver - problemy z uruchomieniem
- Piotr
- Piotr...
Piotrze, czy to znaczy, że jak wykupuję subskrybcje na miesiąc, a po tygodniu, jak mówisz - wyłączę np. na dwa tygodnie, to po tym czasie mam nadal 3 tygodnie uzytkowania? :D
- Soundscape
- Kontakt:
Po wyłączeniu automatycznego odnawiania subskrypcji po prostu za miesiąc (od dnia subskrypcji) wyłączają Ci licencję. Jak ponownie zapłacisz, włącza się znowu.
Ok, dzieki.
Symphony Orchestra Gold (taką wersję własnie mam). Powiedzcie czy wersja Platinum jest odczuwalnie lepsza? Czy te 24bit + mikrofony robią róznicę? A w końcu, czy da sie zrobić aktualizację z wersji Gold do Platinum?
...Ale żeby nie uciekło wcześniejsze pytanie: 
Symphony Orchestra Gold (taką wersję własnie mam). Powiedzcie czy wersja Platinum jest odczuwalnie lepsza? Czy te 24bit + mikrofony robią róznicę? A w końcu, czy da sie zrobić aktualizację z wersji Gold do Platinum? ... 
Ja sporo używałem wersji platinum.
Te trzy mikrofony - w Gold masz chyba tylko ten mikrofon ''stage'', tak?
W platinum jest odpowiednio ''close/stage/sorround''.
Różnicę moim zdaniem te mikrofony sporą robią. Przy strategicznych partiach często korzystam z mikrofonu ''close'', bo ten ''stage'' by się nie sprawdził - za bardzo obładowany pogłosem, taki zamulony. Za to ''close''stosunkowo czysty, bezpośredni, można podziałać z własnym reverbem - zwłaszcza przy partiach solowych. Z ''surround'' korzystam dość rzadko.
Te trzy mikrofony - w Gold masz chyba tylko ten mikrofon ''stage'', tak?
W platinum jest odpowiednio ''close/stage/sorround''.
Różnicę moim zdaniem te mikrofony sporą robią. Przy strategicznych partiach często korzystam z mikrofonu ''close'', bo ten ''stage'' by się nie sprawdził - za bardzo obładowany pogłosem, taki zamulony. Za to ''close''stosunkowo czysty, bezpośredni, można podziałać z własnym reverbem - zwłaszcza przy partiach solowych. Z ''surround'' korzystam dość rzadko. ...
Dzieki :) A czy wiesz cos o mozliwości aktualizacji z Gold do Platinum?
 Co za tym idzie czas ładowania sampli do pamięci jest znacznie dłuższy. Częściowo jest to zniwelowane w Playu 6 lecz nie do końca - rozmiar ma znaczenie. Słuchowo nie odczułem różnicy - jestem niemal pewien, że poległbym w blind teście. Jedyne co ew. wynika z tych dodatkowych bitów to większy zapas dynamiki. Natomiast te 3 mikrofony - oooo te robią naprawdę dużą różnicę. Na plus, rzecz jasna. Można dzięki nim nieco odchudzić brzmienia z nadmiaru pogłosu, którym ociekają... Na mikrofonie ogólnym te brzmienia są dla mnie tochę jak przetłuszczone włosy...
 Co za tym idzie czas ładowania sampli do pamięci jest znacznie dłuższy. Częściowo jest to zniwelowane w Playu 6 lecz nie do końca - rozmiar ma znaczenie. Słuchowo nie odczułem różnicy - jestem niemal pewien, że poległbym w blind teście. Jedyne co ew. wynika z tych dodatkowych bitów to większy zapas dynamiki. Natomiast te 3 mikrofony - oooo te robią naprawdę dużą różnicę. Na plus, rzecz jasna. Można dzięki nim nieco odchudzić brzmienia z nadmiaru pogłosu, którym ociekają... Na mikrofonie ogólnym te brzmienia są dla mnie tochę jak przetłuszczone włosy...