Ametria - konkurs

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
msieczko

Re: Ametria - konkurs

Post autor: msieczko » czwartek 15 sty 2004, 11:58

...Jaka odwaga , jaki surowy , kolego nie wiesz co mowisz

Jakos wogólę nie kumam czaczy o co chodzi w tych narzekaniach ...

ciekawe ilu z uczestników tego forum pracuje na codzień w studiu i ma możliwość miksowania różnych gatunków muzycznych ?

Dla tych którzy nie mają to przecież super okazja żeby poćwiczyć miksowanie (kompletny zestaw śladów) i ale dla wszytskich pobawić sie w remix. Oczywiście że jest tu pewiem kompromis bo ślady to często podmiksy (jak np. gitary czy wokal) ale pole do ćwiczenia jest duże.

A komentarze że ślady nierówno ... :( nie możecie sobie dosunąć ?

I chwała EiS (i Ametrii) za to że udostępnia takie materiały bo można sobie przećwiczyć różne kwestie ... a jak ma się czas i pomysł to i wziąć udział w konkursie i być docenionym (lub mieć coś wytknięte)

Ja kupuję EiS głównie ze względu na takie działy (jak relacje z nagrań i możliwośc przećwiczenia czegoś w praktyce) a nie dla recenzji sprzętu
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » czwartek 15 sty 2004, 12:08

Sądząc z ilości (jakości również) przysłanych już prac, są jednak tacy, którym nie trzeba tego tłumaczyć.

...

Moim zdaniem to jest "jakas " reakcja E&S na zaistniała tutaj dyskusje . ale szanowna redakcjo , doskonale zdajecie sobie sprawde z jakosci tych plikow .?? . Co do prac ?? hmm no tak. tydzien czasu nowy numer w sklepach , a juz oddzwiek ...... szybko działaja czytelnicy E&S :) ja dopiero dzisiaj przesłuchałem to dzieło i jakos mi sie odechciało ,no ale ja jestem powolny i wybredny .... Pozdrawiam

Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » czwartek 15 sty 2004, 12:14

A komentarze że ślady nierówno ... :( nie możecie sobie dosunąć ?

No i się rozpętała burza tak jak myslalem a ja tylko chciałem się upewnić czy u innych też jest taki rozjazd. Oczywiście że moge sobie podosuwać scieżki ale podanie tempa byłoby wskazane przy takim czymś. A pozatym chciałem to złożyć na szybko w celu ogólnego zapoznania się a tu mi zeszło dłużej niż chciałem, jak ktoś nie wie to ja powiem że trwa sesja i nie mam czasu teraz na mixowanie, więc chciałem także że może ktoś mi to ładnie napisze ale ...nie, lepiej się pokłócić. O.K. dzieki i za to, spadam się uczyć.Nara
Nie ma co

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 15 sty 2004, 12:18

...Sądząc z ilości (jakości również) przysłanych już prac, są jednak tacy, którym nie trzeba tego tłumaczyć.

...

...Moim zdaniem to jest "jakas " reakcja E&S na zaistniała tutaj dyskusje...

Dyskusja dyskusją, a takie są fakty.

...ja dopiero dzisiaj przesłuchałem to dzieło i jakos mi sie odechciało ,no ale ja jestem powolny i wybredny...

Przykro nam...

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 15 sty 2004, 13:35

Co do Ciebie Hardi - to jakoś nie widzę linku do Twoich prac, byśmy mogli je wszyscy ocenić:))...

Jeszcze chwila cierpliwości, jestem w trakcie nagrań. Jak skończę to obiecuję, że będziecie mogli ocenić wypociny moje i moich kolegów. Są osoby na tym forum, które już słyszały namiastkę tego, co powstaje.

[addsig]
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 15 sty 2004, 13:41

Hardi, krytykujesz, krytykujesz, a pochwal się swoimi "osiągnięciami" :lol::lol:...

Krytyka do dobra sprawa, bo mobilizuje do pracy. Jak już skończę swój materiał, to zapraszam do krytyki i nie bawcie się w czułe słówka, tylko walcie prosto z mostu. Ale jeszcze musicie poczekać, aż skoczę.

gadu-gadu 4021735

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 15 sty 2004, 15:09

Hardi, krytykujesz, krytykujesz, a pochwal się swoimi "osiągnięciami"...

Co za chore podejście! Czy recenzentami filmowymi mogą w takim razie zostać wyłącznie reżyserzy albo aktorzy? Czy komentatorem sportowym może być tylko inny sportowiec? Przemyślcie jak wyglądały by takie recenzje czy oceny.

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » czwartek 15 sty 2004, 16:56

Odpowiedź dla Gizmo

Spokojnie ja tylko żartowałem, naprawdę nie mam nic do chłopaków i szanuję to co robią

pozdrawiam
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Gizmo

Post autor: Gizmo » czwartek 15 sty 2004, 17:39

...Hardi, krytykujesz, krytykujesz, a pochwal się swoimi "osiągnięciami"...

Co za chore podejście! Czy recenzentami filmowymi mogą w takim razie zostać wyłącznie reżyserzy albo aktorzy? Czy komentatorem sportowym może być tylko inny sportowiec? Przemyślcie jak wyglądały by takie recenzje czy oceny....

Nie uważam to za chore podejście. Tylko recenzja w stylu "kupa" nie jest żadną recenzją:)

Awatar użytkownika
Zone

Post autor: Zone » czwartek 15 sty 2004, 19:05

Ja również postasnowiłem się zabawić w miksowanie :) O tyle jestem zadowolony, że postawiłem na hmm... brud. Trochę ten mój miks zaczyna być brudnym, lecz selektywnym, a to osobiście lubię najbardziej. Będę czekał na wyniki, żeby zobaczyć co wy ukręcicie. Ja osobiście traktuję to jako dobrą zabawę, wyzwanie i możliwość poćwiczenia w miksowaniu czegoś czego sam nie nagrywałem. Moim zdaniem ślady są tak nagrane, bo najwidoczniej: ktoś tak chciał lub nie miał zastrzeżeń do takiego wyniku. Nie rozumiem waszych opinii na temat jakości udostępnionych plików-mi osobiście nic nie przeszkadza, a tym bardziej podoba mi się. Na pewno zachowam sobie te pliczki, żeby po prostu się bawić na czymś co było nagrywane w dobrych warunkach (lepszych niż miałem okazję sam nagrywać). Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że tym osobom, którym nie pasuje jakość tych plików, nie pasuje po prostu taka muzyka.

Pozdrawiam/Zone
Sanok

ODPOWIEDZ