O fajnie, bo drzwi frontem oraz możliwość szerokiej bazy, rogi nie są tak bardzo narażone na falę bezpośrednią, a okna symetrycznie (fakt, że trochę blisko sweet spotu, ale wszystko do ogarnięcia). Mam tu na myśli pracę podczas późniejszej obróbki - to też istotne.
Podłoga - dywan (w znacznym stopniu zniweluje Ci to odbicia sufit/podłoga - ale nie to będzie stanowić główny problem). No chyba, że jest tam drewniana podłoga - można pookrywać (miejscami) lub porobić strefy. Jest wiele rozwiązań na Twoje pomieszczenie i wszystkie dobre
Na ściany radzę coś bardziej efektywnego w szerszym zakresie częstotliwości. Pianki ok, ale nie w nadmiarze, a piramidki wcale do tanich nie należą.
Podwiesić min. 3 panele nad stanowiskiem pracy (2 pod kątem, środkowy pochylony górą w stronę przedniej ściany). Na ścianach ok 10 paneli (efektywnych i dobrze rozmieszczonych) w zupełności Ci wystarczy, może nawet 8. Wyjdzie na to samo, a o wiele trwalsze i nie trzeba potem zrywać i wyrzucać. Po prostu ściągasz i wieszasz gdzie indziej. Bass trapów w pierwszej kolejności robić nie trzeba (zresztą do filmów yt i to tylko głos - strata pieniędzy), ale to już kwestia budżetu oraz na ile poważnie podchodzisz do tematu (ja na przykład preferuję rozwiązania profesjonalne, ale też bym nie robił bass trapów w Twoim przypadku).
Możesz też się nieco "obudować" lub stworzyć przestrzeń do nagrywania głosu (postsynchron), chyba że to vlog i zależy Ci na dobrym kadrze oraz dźwięku dokładne z danego ujęcia, wówczas kilka segmentów stojących wokoło Ciebie wystarcza oraz wyglądają bardzo pro. Myślę, że 3 wiszące, 2-3 za Tobą i 2 wyższe stojące, by odciąć się od odbić bocznych - to jedno, dosyć proste rozwiązanie. Pamiętaj, że jest ich sporo. Pytaj.