Gdzie kupić wytłoczki?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Hardi

Re: Gdzie kupić wytłoczki?

Post autor: Hardi » piątek 16 sty 2004, 12:06

idz do pierwszej lepszej cukierni!!!tam zchodzi im dziennie w cholere jajek!

ja w taki sposob zalatwilem za friko,a kumpel we wroclawiu placil chyba ze 4gr od sztuki!!!pozdrawiam

...

Masz rację w cukierni jest tego pod dostatkiem. Ja również załatwiłem razem z kolegami takie wytłoczki z cukierni. Zapytałem gościa ile mamy płacić (tak dla formalności), a on uśmiał się i dał nam jeszcze pączki w ramach podziękowania, że nie musi wywozić śmieci. Ludzie mogą mówić sobie, co chcą na temat wytłoczek, ale ja uważam, że do Sali prób to najlepszy sposób, jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. Nie dość, że można dostać je za darmo, to jeszcze można załapać się pączki od cukiernika
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
twist21

Post autor: twist21 » piątek 16 sty 2004, 12:21

tylko plyty! jedyne budżetowe rozwiązanie, które jakoś tam "działa". Wytłaczanki są raczej gorsze, chociaż czasem nieprzeszkadza to nikomu. np. Sistarsom wystarczyło

Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

Awatar użytkownika
Niegomir

Post autor: Niegomir » piątek 16 sty 2004, 13:41

A płyty gisowo-kartonowe? To chyba też jakieś rozwiązanie... choć na pewno droższe od wytłoczkek i paździerzy... ale jedocześnie estetyczne Pozdro

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 16 sty 2004, 15:18

...A płyty gisowo-kartonowe?...

Niekoniecznie. W uproszczeniu: płyty pilśniowe (paździeżowe to według mnie te twarde, sklejone z kawałeczków drewna) są miękkie i dlatego coś tłumią. Karton/gips są twarde, więc efekt byłby porównywalny z gołą ścianą.

Polecałem kotary jako rozwiązanie max tanie, ale lepsze (jak wszystko) od jajek. Płyty pilśniowe są całkiem dobre, ale nie bardzo tanie. Żeby taki zabieg miał jakiś sens, trzeba kupić płytę min. 19mm grubości, a to juz nie jest taka taniocha (oczywiście zależy od powierzchni). Jeszcze lepiej obić ściany systemem gruba płyta miękka/cienka twarda/gruba miękka (im więcej warstw, tym lepiej), choć to rozwiązanie raczej dla mniej lub bardziej domowego studia.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 16 sty 2004, 15:22

...A płyty gisowo-kartonowe? To chyba też jakieś rozwiązanie... choć na pewno droższe od wytłoczkek i paździerzy... ale jedocześnie estetyczne Pozdro...

NAJGORSZE ROZWIAZANIE jakie mozna sobie wyobrazic, zrobiłem ten bład, Przy instalacji płyt ,( zreszta nie dlatego aby wytłumic studio tylko dlatego aby miec proste sciany ) kładzie sie warstwe Kleju ATLAs, i w dodatku punktowo, tzn. nie na całej płaszczyznie bo to strata materiału lecz w kilku miejscach , na skutek tego powastaja miejsca puste, wypełnione powietrzem. no i te miejsca graja jak membrana , Płyta najnormalniej sie wzbudzała wydajac z siebie dzwieki , nicznym nie dało sie tego zlikwidowac, po poł roku wywalałem wszystko i robiłem od nowa, To sie nie nadaje do studia, chyba ze wsadzisz materiał ocieplajacy z waty mineralnej, grubej utwardzanej pod płyte, to wtedy , moze,..... ale ogolnie niepolecam , kicha straszna

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » piątek 16 sty 2004, 15:38

Chyba niektórzy nie zrozumieli pytania. Kolega pytał się gdzie można nabyć wytłoczki, chce je tylko do sali prób, a nie budować studio nagrań. Więc podajcie mu namiary miejsc gdzie może dostać to, o co się pyta. Nie piszcie o płytach paździerzowych, gipsowych, wełnach mineralnych i jakiś rzeczach związanych ze studiem nagrań. Kolega chce tylko namiar na wytłoczki, i to wszystko. Proste pytanie, więc odpowiedź powinna być również prosta.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 16 sty 2004, 17:51

...Chyba niektórzy nie zrozumieli pytania. Kolega pytał się gdzie można nabyć wytłoczki, chce je tylko do sali prób, a nie budować studio nagrań. Więc podajcie mu namiary miejsc gdzie może dostać to, o co się pyta. Nie piszcie o płytach paździerzowych, gipsowych, wełnach mineralnych i jakiś rzeczach związanych ze studiem nagrań. Kolega chce tylko namiar na wytłoczki, i to wszystko. Proste pytanie, więc odpowiedź powinna być również prosta....

No to ja nie wiem, gdzie ale mam połowe garazu zawalone wytłoczkami po jajkach , jesli sa w dobrym stanie .( nie zagladałem tam z 2 lata ) to moge oddac za darmo

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 17 sty 2004, 18:02

ja jestem z Nowej Soli (20 km od zielonej.) i jakos niemialem takieogo problemu , fakt ze matka kumpla pracuje w firmie z jajkami :) , ja radzil bym steropian i na to wytloczki, za same wytloczki do kabiny 3 * 3,5*2 m zaplacilismy za wytloczki 10 zeta ........
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
af2p

Post autor: af2p » wtorek 20 sty 2004, 11:13

No to ja nie wiem, gdzie ale mam połowe garazu zawalone wytłoczkami po jajkach , jesli sa w dobrym stanie .( nie zagladałem tam z 2 lata ) to moge oddac za darmo ...

:) hmm to moze mi kolega poczta wysle ? :D
chce dostac sie na rezyserie dzwieku!!!

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » wtorek 20 sty 2004, 12:36

W każdym mieście jest hurtownia jajek . Mozna poszukać w PAnoramie Firm czy ogłoszeniach ja za 30 zł kupiłem wytłoczki na całkiem sporą salę - ściany i sufit. Kilkaset sztuk. Kotary mają wadę - nie chcą się powiesić na suficie. Dobrze przyklejona wytłoczki fajnie wyglądają i świetnie likwidują pogłos choć trzeba pamietać aby wykleić całe pomieszczenie - wystarczy jedna z 4 ścian goła i do widzenia. Luksusem byłoby okleić ściany wcześniej czymś w rodzaju płyt czy styropianu.

Zablokowany