Emulator X: - nowa era!
Emulator X: - nowa era!
Hej,
pojawiły się już oficjalne informacje na temat programowej wersji E-mu Emulatora i nowych kart/interfejsów E-mu. Info zamiściłem na swojej stronce. Oto bezpośrednie linki:
Emulator X:: VSTi
nowe karty i interfejsy E-mu
Pozdro
Groover
pojawiły się już oficjalne informacje na temat programowej wersji E-mu Emulatora i nowych kart/interfejsów E-mu. Info zamiściłem na swojej stronce. Oto bezpośrednie linki:
Emulator X:: VSTi
nowe karty i interfejsy E-mu
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Re: Emulator X: - nowa era!
Moim zdaniem ma to sens i jeżeli faktycznie będzie to robota E-MU to wygląda na to, że dojdzie znakomity sprzętowy sampler do komputera. Od dłuższego czasu nikt nie kwapił się aby coś takiego wypuścić na rynek.
Poza Creamware chyba już nic innego się nie pokazało.
Cena wydaje się być bardzo dobra i tutaj moje obawy. Patrząc na specyfikację i ustaloną cenę mam nadzieję, że nie będzie to jakiś kompromis czyli wszystko w jednym a może i nic. Tak czy inaczej ta karta sygnowana przez E-MU a sprzedawana przez Creativa spokojnie może załamać rynek samplerów typowo programowych. Nareszcie coś się ruszyło. Halion, Kontakt, VSampler to już się zaczyna nudzić pora na jakieś odświeżenie.
Po za tym rok 2004 zapowiada się na bardzo ciekawy rok pod względem innych rewolucji. Chociażby GIGASTUDIO 3 i wirtualny WAVESTATION. Zwłaszcza czekam na Wavestation. Mam nadzieję, że choć trochę będzie odwzorowywał te legendarne falowe brzmienia.
Poza Creamware chyba już nic innego się nie pokazało.
Cena wydaje się być bardzo dobra i tutaj moje obawy. Patrząc na specyfikację i ustaloną cenę mam nadzieję, że nie będzie to jakiś kompromis czyli wszystko w jednym a może i nic. Tak czy inaczej ta karta sygnowana przez E-MU a sprzedawana przez Creativa spokojnie może załamać rynek samplerów typowo programowych. Nareszcie coś się ruszyło. Halion, Kontakt, VSampler to już się zaczyna nudzić pora na jakieś odświeżenie.
Po za tym rok 2004 zapowiada się na bardzo ciekawy rok pod względem innych rewolucji. Chociażby GIGASTUDIO 3 i wirtualny WAVESTATION. Zwłaszcza czekam na Wavestation. Mam nadzieję, że choć trochę będzie odwzorowywał te legendarne falowe brzmienia.
No, no... Wygląda imponująco - i te wejścia... i te 120dB dynamiki... Przetworniki z flagship'a ProToolsa...efekty sprzętowe... no i cena... coś to podejrzane... Ciekawe, czy tym razem Emu też oleje klientów, tak, jak było to w przypadku APS-a. Przez dwa lata byłem przykuty przez to do Win 98se...
Pozdrówka - Leff
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
...No, no... Wygląda imponująco - i te wejścia... i te 120dB dynamiki... Przetworniki z flagship'a ProToolsa...efekty sprzętowe... no i cena... coś to podejrzane... Ciekawe, czy tym razem Emu też oleje klientów, tak, jak było to w przypadku APS-a. Przez dwa lata byłem przykuty przez to do Win 98se...
Pozdrówka - Leff...
Myślę, że jeśli tym razem postąpią podobnie jak z APS, to następnego produktu już nie będzie.
Ale zgadzam się, że produkt wygląda nieźle. W cenę natomiast nie wierzę - EMU zawsze robiło drogo ale dobrze, a ceny dotyczą chyba na razie zapowiedzi, a nie gotowych systemów?
W każdym razie chętnie się przesiądę na taki system, zwłaszcza jeśli będzie EMU pomyśli o wersji bez karty PCI a z PCMCIA albo FireWire.
Pozdrówka - Leff...
Myślę, że jeśli tym razem postąpią podobnie jak z APS, to następnego produktu już nie będzie.
Ale zgadzam się, że produkt wygląda nieźle. W cenę natomiast nie wierzę - EMU zawsze robiło drogo ale dobrze, a ceny dotyczą chyba na razie zapowiedzi, a nie gotowych systemów?
W każdym razie chętnie się przesiądę na taki system, zwłaszcza jeśli będzie EMU pomyśli o wersji bez karty PCI a z PCMCIA albo FireWire.
## FAQ - to jedyna skaza na opinii E-mu ;)
## cena wynika... z powszechności nowego chipsetu - będzie wykorzystywany też w "zwykłych" SB
W każdym razie chętnie się przesiądę na taki system,
## ja też ;)
zwłaszcza jeśli będzie EMU pomyśli o wersji bez karty PCI a z PCMCIA albo FireWire....
## niekoniecznie - o tym pomyśli... Creative, ale na USB2
Pozdro
Groover
## FAQ - to jedyna skaza na opinii E-mu ;)
## cena wynika... z powszechności nowego chipsetu - będzie wykorzystywany też w "zwykłych" SB
W każdym razie chętnie się przesiądę na taki system,
## ja też ;)
zwłaszcza jeśli będzie EMU pomyśli o wersji bez karty PCI a z PCMCIA albo FireWire....
## niekoniecznie - o tym pomyśli... Creative, ale na USB2

Pozdro
Groover
nowe portale:
Oby jednak nie USB2. Brrr...
A co do tego chipsetu, to ciekawy trop - może faktycznie masowa produkcja pozwoli zejść z kosztów. Byle nie z jakości.
A co do tego chipsetu, to ciekawy trop - może faktycznie masowa produkcja pozwoli zejść z kosztów. Byle nie z jakości.

...Oby jednak nie USB2. Brrr...
...
Chipset jest odpowiedzialny przede wszystkim za procesor efektów. A algorytmy pochodzą z ReFXa i z bibliotek Ensoniqa - tu raczej skuchy nie przewiduję. Za jakość audio odpowiadają przetworniki - nie sądzę, żeby zastosowali jakieś "potworniki". Zwłaszcza, że w dwóch modelach stosują te z ProToolsa HD...
A co do ceny i dostępności:zobacz tutaj - sklep E-mu ;)
Pozdro
Groover

Chipset jest odpowiedzialny przede wszystkim za procesor efektów. A algorytmy pochodzą z ReFXa i z bibliotek Ensoniqa - tu raczej skuchy nie przewiduję. Za jakość audio odpowiadają przetworniki - nie sądzę, żeby zastosowali jakieś "potworniki". Zwłaszcza, że w dwóch modelach stosują te z ProToolsa HD...
A co do ceny i dostępności:zobacz tutaj - sklep E-mu ;)
Pozdro
Groover
nowe portale:
...Oby jednak nie USB2. Brrr...
...
W USA ma się pojawić w sprzedaży w połowie lutego (wyczytałem w K-v-R). Ciekawe kiedy zawita na rynek europejski a zwłaszcza do Polski no i w jakiej cenie. Niestety jest to w rękach Creative także trzeba będzie ją szukać w sklepach komputerowych
Również ostrzę sobie na nią ząbki
Lista akceptowalnych formatów jest imponująca. EOS, EIII, GigaSampler, Akai, HALion, EXS24, SoundFont 2.1.
APS w dalszym ciągu jest w sprzedaży i cena wysoka nadal
. Gdyby nie ta wpadka ze sterownikami ale na szczęście się choć trochę zrehabilitowali i wypuścili te sterowniki pod XP.
Również podzielam wasze obawy, że cena wygląda podejrzanie ale jak to się mówi pożyjemy, zobaczymy

W USA ma się pojawić w sprzedaży w połowie lutego (wyczytałem w K-v-R). Ciekawe kiedy zawita na rynek europejski a zwłaszcza do Polski no i w jakiej cenie. Niestety jest to w rękach Creative także trzeba będzie ją szukać w sklepach komputerowych

Również ostrzę sobie na nią ząbki

Lista akceptowalnych formatów jest imponująca. EOS, EIII, GigaSampler, Akai, HALion, EXS24, SoundFont 2.1.
APS w dalszym ciągu jest w sprzedaży i cena wysoka nadal

Również podzielam wasze obawy, że cena wygląda podejrzanie ale jak to się mówi pożyjemy, zobaczymy

"Call for availability" trochę mnie jeszcze stopuje, ale rzeczywiście wygląda to wszystko zachęcająco. Generalnie w ogóle nie martwię się o część elektroniczną sprzętu: komponenty są ok, podobnie wierzę w jakość software'u, chciałbym jeszcze dowiedzieć się (właśnie pomyślałem, że będę zamęczał EMU mailami), co z częścią "mechaniczną": ekranowania itp.
Ale już sobie ostrzę zęby na ten system.
Ale już sobie ostrzę zęby na ten system.

## niestety... E-mu będzie w dystrybucji Music Info, a nie Creative'a
A to oznacza, że w Polsce oficjalnie będzie nie wcześniej jak za pół roku
Pozdro
Groover

## niestety... E-mu będzie w dystrybucji Music Info, a nie Creative'a

Pozdro
Groover
nowe portale: