Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » sobota 17 sty 2004, 21:46
..."Call for availability" trochę mnie jeszcze stopuje, ale rzeczywiście wygląda to wszystko zachęcająco. Generalnie w ogóle nie martwię się o część elektroniczną sprzętu: komponenty są ok, podobnie wierzę w jakość software'u, chciałbym jeszcze dowiedzieć się (właśnie pomyślałem, że będę zamęczał EMU mailami), co z częścią "mechaniczną": ekranowania itp.
Ale już sobie ostrzę zęby na ten system.

...
jedyna "podejrzana" dla mnie rzecz, to zasilanie zewnętrznego boxa z komputera... Wiadomo, że równie dobrze mogliby dać te przetworniki w środku na karcie...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
-
WG
A to oznacza, że w Polsce oficjalnie będzie nie wcześniej jak za pół roku
Masz na myśli opieszałość dystrybutorów czy fakt wejścia tej karty do sprzedaży na rynek europejski.
To może szybciej będzie ją można dostać w Niemczech no i pewnie taniej (jak się pośpieszą przed wejściem do UE

.
-
yaniki
-
Kontakt:
autor: yaniki » sobota 17 sty 2004, 21:55
jedyna "podejrzana" dla mnie rzecz, to zasilanie zewnętrznego boxa z komputera... Wiadomo, że równie dobrze mogliby dać te przetworniki w środku na karcie...
O, właśnie takich rzeczy nie lubię. Może to dobrze, że nowinki sprzętowe docierają do naszego Bantustanu z "lekkim" opóźnieniem: dzięki temu poczytamy sobie wcześniej sporo testów i opinii. Chociaż może dałoby się jakoś ten zestaw przepchnąć przez odprawę na lotnisku i nie dopłacać do interesu: ostatecznie nie jest taki wielki (pomijając pudełko, które pewnie będzie wielkości małego samochodu), żeby zwracał uwagę, albo po prostu kupić przez Internet.
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » sobota 17 sty 2004, 21:57
...A to oznacza, że w Polsce oficjalnie będzie nie wcześniej jak za pół roku
Masz na myśli opieszałość dystrybutorów czy fakt wejścia tej karty do sprzedaży na rynek europejski.
## próbowałeś kupić Audiophilka 2496 na przełomie listopada/grudnia? To ten sam dystrybutor
A później się dziwią, że ludzie kupują w Niemczech. Przecież identyczna sytuacja była z SP B1...
Pozdro
Groover
nowe portale:
-
MB
...Moim zdaniem ma to sens i jeżeli faktycznie będzie to robota E-MU to wygląda na to, że dojdzie znakomity sprzętowy sampler do komputera. **********************
Koledzy, wybaczcie ten kubeł zimnej wody na głowę, ale przecież tam jest wyraźnie napisane, że sampler jest PROGRAMOWY. Za te kilkaset dolców kupujecie najzwyczajniejszy plugin, tyle że zapewne dodatkowo zabezpieczony sprzętowo (zapewne software nie będzie chodzić bez tej dedykowanej karty). Creative jest firmą stworzoną do zarabiania pieniędzy a nie rozdawania zaawansowanego sprzętu za pół darmo ...
-
yaniki
-
Kontakt:
autor: yaniki » niedziela 18 sty 2004, 00:55
Jeśli procesor efektów jest sprzętowy, a przetworniki AD/DA utrzymają jakość, to nie widzę powodu, żeby się tym martwić. Creative mnie też nie odstrasza, jeśli konstrukcja jest z EMU (które oczywiście należy do Creative'a ale zespół projektantó ma częściowo własny).
Ale ta cena jest dziwnie niska i to jest fakt niezaprzeczalny. Poczekamy na opinie pierwszych użytkowników. Mam nadzieję, że nie "naiwnych".

-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » niedziela 18 sty 2004, 01:20
......Moim zdaniem ma to sens i jeżeli faktycznie będzie to robota E-MU to wygląda na to, że dojdzie znakomity sprzętowy sampler do komputera. **********************
Koledzy, wybaczcie ten kubeł zimnej wody na głowę, ale przecież tam jest wyraźnie napisane, że sampler jest PROGRAMOWY. Za te kilkaset dolców kupujecie najzwyczajniejszy plugin, tyle że zapewne dodatkowo zabezpieczony sprzętowo (zapewne software nie będzie chodzić bez tej dedykowanej karty). Creative jest firmą stworzoną do zarabiania pieniędzy a nie rozdawania zaawansowanego sprzętu za pół darmo ...
hehe - a znasz firmę, której misją jest rozdawanie darmo?
:DDD
Groover
nowe portale:
-
yaniki
-
Kontakt:
autor: yaniki » niedziela 18 sty 2004, 01:21
hehe - a znasz firmę, której misją jest rozdawanie darmo?
:DDD
Groover...
Też tak chciałem zażartować, ale przypomniałem sobie, że istnieje np. darmowa prasa
-
yaniki
-
Kontakt:
autor: yaniki » niedziela 18 sty 2004, 01:31
Możnaby rzec, że ekonomia bywa czasem bardziej wyrafinowana od poezji. Przybredzam, więc idę spać

-
dejote
autor: dejote » niedziela 18 sty 2004, 10:23
Propozycja i tak jest kusząca,jeśli,jakl znam życie ,niezmieni sie cena na rynek europejski,pomyślcie,dobr karta dżwiękowa,procesor Dsp , i sampler za nieco ponad 1000 złotych.do domowego studia to i tak bardzo dobze...ja juz zbierac zaczynam :) , oby za szybko na rynek niewprowadzili bo kce kupic zaraz [po premierze w kraju :p
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl