Zmarł Czesław Niemen
Re: Zmarł Czesław Niemen
gram i tworzę techno i trance ale Czesława Niemena lubiłem za warszawski dzień i dziwny świat - to był wielki człowiek który wierzył w to co robi i wierzył w swoją muzykę na przekór przeciwnościom składających się z debili i ograniczonych bubków - wielka szkoda - smutno - 

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
Pana Czesława Niemena poznałem będąc jeszcze brzdącem, mając może 4-5 lat. W okresie tym spotykałem się i bawiłem z jego córkami w piaskownicy w Ogrodzie Saskim, w Warszawie. Kiedy przychodził po swoje dzieci na początku uśmiech później słowa. Tym jednym uśmiechem robił tak wielki wstęp, że dalsze słowa nie wyrażałyby już chyba nic więcej.. Tak go zapamiętałem..
niemen będzie żyć wiecznie!! tacy jak on nigdy nie umierają...
...niemen będzie żyć wiecznie!! tacy jak on nigdy nie umierają......
To wielka, nieodżałowana strata. Tym bardziej, iż jeszcze trzy tygodnie temu, w wywiadzie dla radiowej Jedynki, Czesław pełen zapału zapowiadał dalsze prace nad swoją antologią (chodziło głównie o utwory, które śpiewał w językach obcych).
Zbyszek Hołdys we wczorajszym wywiadzie dla TVN24 wypowiedział dwa trafne zdania:
"Wykonawca, który nigdy nie dał sobie wykręcić rąk...".
"Powinniśmy inaczej popatrzeć na śmierć Czesława, ... zamiast oskarżać, podziękować Bogu, że nam go dał..."
Trudno się z tym nie zgodzić, naprawdę trudno...
[addsig]
To wielka, nieodżałowana strata. Tym bardziej, iż jeszcze trzy tygodnie temu, w wywiadzie dla radiowej Jedynki, Czesław pełen zapału zapowiadał dalsze prace nad swoją antologią (chodziło głównie o utwory, które śpiewał w językach obcych).
Zbyszek Hołdys we wczorajszym wywiadzie dla TVN24 wypowiedział dwa trafne zdania:
"Wykonawca, który nigdy nie dał sobie wykręcić rąk...".
"Powinniśmy inaczej popatrzeć na śmierć Czesława, ... zamiast oskarżać, podziękować Bogu, że nam go dał..."
Trudno się z tym nie zgodzić, naprawdę trudno...
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Czesław Niemen będzie żyć wiecznie w naszych sercach. Jego muza przeżyje nas wszystkich, chwała mu za to co pokazał światu . Odpoczywaj w spokoju, szacunek i trzymaj się Czesiu. Do zobaczenia po tamtej stronie.
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.