Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Sroka
Poszukuję opinii, jaką kartę PCI, DOBREJ JAKOŚCI i współpracującą nienagannie z cubase polecilibyście do Studia?
pozdrawiam
Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
-
olearnik
autor: olearnik » sobota 24 sty 2004, 02:20
...Poszukuję opinii, jaką kartę PCI, DOBREJ JAKOŚCI i współpracującą nienagannie z cubase polecilibyście do Studia?
pozdrawiam
Sroka

...
RME Hammerfall PCI + Multiface
http://www.rme-audio.com/english/
Jedyna rzecz której nie zamieniłbym na inną.Gratis dostajesz świetny analizator widma na DSP i nie tylko. Szkoda pisać. Widziałem już parę kart i ta nie ma konkurencji.
A tak nawiasem mówiąc, nie chce już wracać do dyskusji na temat co lepsze PT czy reszta, ale jakbyś zobaczył co mi zrobił z sesją PT na G4 kiedy ostatnio na nim pracowałem!!!. Ktoś będzie musiał przyjechać do studia jeszcze raz (a było to tylko sprzątanie, po którym jeden ślad zamienił sie w kwiczenie). Na Cu to sie jeszcze nie zdarzyło przynajmniej mnie.
Pozdrawiam
-
Max_to_max
autor: Max_to_max » sobota 24 sty 2004, 02:23
...Poszukuję opinii, jaką kartę PCI, DOBREJ JAKOŚCI i współpracującą nienagannie z cubase polecilibyście do Studia?
pozdrawiam
Sroka

...
Ja mam RME Digi96/8 PST i jestem bardzo zadowolony :)
Polecam karty RME.
-
Sroka
Z tego co widziałem na stronie firmowej to wiele modeli już nie produkują.
A może ktoś zna stronę na której zrobiono porównania kart , i ocenę ich jakości. Mam na myśli karty profesjonalne.
pozdrawiam
Sroka
-
WG
Pytanie pomocniecze jeżeli można zadać.
Jaki zakres pieniężny wchodzi w grę ?
W jakie wejścia/wyjścia ma być wyposażona karta ?
Również chciałbym Ci zwrócić uwagę na nową serię kart z RME HDSP 9632 i HDSP 9652. Ale jak się zachowują z Cubase to nie wiem. Może ktoś wypowie się dokładniej a może jest w posiadaniu owych kart.
-
WG
...Z tego co widziałem na stronie firmowej to wiele modeli już nie produkują.
Bo zastępują je nowymi modelami.
A może ktoś zna stronę na której zrobiono porównania kart , i ocenę ich jakości. Mam na myśli karty profesjonalne.
Jakości kart RME nie trzeba podważać za to innych tak
Jeżeli zależy ci wybitnie na krystalicznym dźwięku i bardzo wysokich parametrach akustycznych to skieruj uwagę na
Lynx Two
-
Sroka
Jaki zakres pieniężny wchodzi w grę ?
Załóżmy że jakieś 600$.
Do tej pory mialem do czynienia z kartą Delta 1010lt i ze strony technicznej, w cubase nie miałem problemu.
Co sądzicie o Aardvark Direct pro?
Aardvark Zobacz to
pozdrawiam
Sroka
-
SoundManiac
autor: SoundManiac » sobota 24 sty 2004, 18:46
Miałem juz w swoim kompie: M-audio Audiophile 2496,M-audio Audiophile USB, RME Hammerfall, Mia 2496, Maryjana i Tereazteka też. Wszystkie tak naprawde dawały strasznie po tyłku (jedne mniej ,inne więcej). Teraz mam Creamware Lune Zwei i strasznie polecam zwłaszcza że jeszcze ostatnio była na nia dobra cena i zajebisty pogłos w promocji ( chodzący zreszta tylko z ta kartą).Komp chodzi z nią jakby mu skrzydła urosły przy poprzedniczkach( 3xDSP) i jest troche freewarowych wtyczek do niej( cracki niestety niewiem czemu nie chodza !!). W ogóle goscie od sprzedazy Creamware zrobili mi szybki kurs 2 godzinny za frajer, dzieki czemu zaoszczędziłem kupe czasu. Jakbym to tylko rok wcześnie wiedział.....:-(((
-
Helmer
autor: Helmer » niedziela 25 sty 2004, 07:02
pozdrawiam
Sroka

...
Zastanow sie nad produktami Echo Digital Audio. Bardzo dobra jakosc i swietnie gadaja z Cubase (jest jednak warunek - chipset Intel na plycie glownej robi dobrze tym kartom

. Do wyboru masz: MiaMidi, Gina24 i Layla24 (ta ostatnia bedzie chyba dla Ciebie).
www.echoaudio.com
-
Orbit
autor: Orbit » niedziela 25 sty 2004, 10:03
......Poszukuję opinii, jaką kartę PCI, DOBREJ JAKOŚCI i współpracującą nienagannie z cubase polecilibyście do Studia?
pozdrawiam
Sroka

...
ja pracuje na MOTU 2408 Mk3 moge spokojnie powiedziec o tej karcie( bardzo wydajna , zero problemow ,swietna jakosc dzwikeu ,24/96 , takze polecam 828 Mk2