RME DIGI96 PST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Bartok

RME DIGI96 PST

Post autor: Bartok » wtorek 03 lut 2004, 23:09

Proszę o kilka słów na temat tej karty. Chciałbym ją podpiąc do 01V poprzez ADAT. Poza tym myśle o wykorzystaniu jej przy masteringu jak i przy pracy z programami typu Battery. Bylem na stronie producenta wiec z parametrami deklarowanymi zapoznalem się. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
JacekH

Re: RME DIGI96 PST

Post autor: JacekH » środa 04 lut 2004, 00:22

...Proszę o kilka słów na temat tej karty. Chciałbym ją podpiąc do 01V poprzez ADAT. Poza tym myśle o wykorzystaniu jej przy masteringu jak i przy pracy z programami typu Battery. Bylem na stronie producenta wiec z parametrami deklarowanymi zapoznalem się. Z góry dziękuje i pozdrawiam....

Pamietaj, ze ta karta nie ma MIDI. Najnizsza latencja przy 44.1kHz to 5.8ms o ile pamietam. Chyba, ze cos sie zmienilo od czasu, kiedy ja mialem. Znakomita jakosc analogu, swietna synchronizacja. Karta nie posiada miksera, wiec nie jest mozliwe monitorowanie w trybie Direct Monitoring z jednoczesnym odsluchem po tychsamych wyjsciach juz nagranych sladow. Jesli nie przeszkadza Ci te 5.8ms mozesz monitorowac w trybie Software Monitoring, chyba, ze bedziesz odsluchiwal wprost z konsolety. Nie jest to najnowsza karta, ale naprawde znakomita.

Jacek

Gulu

Re: RME DIGI96 PST

Post autor: Gulu » środa 04 lut 2004, 10:36

używałem RME Digi razem z AW2816 w taki sam sposób jak chcesz to robić z 01v - b. dobra jakosc, potwierdzam. (Teraz kupiłem Yamahe 01x i mam RME do sprzedania (Hammerfall Light, czyli Digi9632))

ODPOWIEDZ