Model studia cyfrowej obróbki dźwięku
Model studia cyfrowej obróbki dźwięku
Mam prosbe. Jestem studentem piatego roku i pisze prace na temat:"Model studia cyfrowej obrobki dzwieku". Moze zna ktos adresy stron internetowych dotyczacego tego tematu? Bylbym bardzo wdzieczny za ich podanie. Chodzi mi o takie zagadnienia, jak: 1) charakterystyka procesu obrobki dzwieku (w jaki sposob jest zamieniany sygnal analogowy na cyfrowy; jak to sie ksztaltowalo na przestrzeni dziejow), 2) opis i analiza aplikacji i urzadzen wykorzystywanych do obrobki dzwieku i wreszcie 3) propozycja, konkretny model studia (np. w radio, telewizji itp.). Jeszcze raz za odpowiedzi z gory dziekuje!

Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.
Re: Model studia cyfrowej obróbki dźwięku
...Mam prosbe. Jestem studentem piatego roku i pisze prace na temat:"Model studia cyfrowej obrobki dzwieku". Moze zna ktos adresy stron internetowych dotyczacego tego tematu? Bylbym bardzo wdzieczny za ich podanie. Chodzi mi o takie zagadnienia, jak: 1) charakterystyka procesu obrobki dzwieku (w jaki sposob jest zamieniany sygnal analogowy na cyfrowy; jak to sie ksztaltowalo na przestrzeni dziejow), 2) opis i analiza aplikacji i urzadzen wykorzystywanych do obrobki dzwieku i wreszcie 3) propozycja, konkretny model studia (np. w radio, telewizji itp.). Jeszcze raz za odpowiedzi z gory dziekuje!
...
Przede wszystkim polecam kiażkę "Dźwięk cyfrowy" - Andrzeja Czyżewskiego

A ja polecam książkę W.Butryn "Dźwięk cyfrowy. Systemy wielokanałowe."
Nie ma ta m zbyt dużo informacji, ale może się przydać........
Powodzenia :)
Nie ma ta m zbyt dużo informacji, ale może się przydać........
Powodzenia :)
sound designer -- Larry
i jescze chciałem zapytać co znaczy "model studia"????
czy chodzi o system elektroakustyczny????
czy chodzi o system elektroakustyczny????
sound designer -- Larry
...i jescze chciałem zapytać co znaczy "model studia"????
czy chodzi o system elektroakustyczny????...
Chodzi o konkretny model studia opartego o komputer i urzadzenia sluzace do cyfrowej obrobki dzwieku. mylse, ze nalezaloby cos napisac na temat kart dzwiekowych, programow komputerowych, cyfrowych urzadzen studyjnych itp. itd. Dzieki bardzo za pomoc.Pozdrawiam!
czy chodzi o system elektroakustyczny????...
Chodzi o konkretny model studia opartego o komputer i urzadzenia sluzace do cyfrowej obrobki dzwieku. mylse, ze nalezaloby cos napisac na temat kart dzwiekowych, programow komputerowych, cyfrowych urzadzen studyjnych itp. itd. Dzieki bardzo za pomoc.Pozdrawiam!
Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.
......Mam prosbe. Jestem studentem piatego roku i pisze prace na temat:"Model studia cyfrowej obrobki dzwieku". Moze zna ktos adresy stron internetowych dotyczacego tego tematu? Bylbym bardzo wdzieczny za ich podanie. Chodzi mi o takie zagadnienia, jak: 1) charakterystyka procesu obrobki dzwieku (w jaki sposob jest zamieniany sygnal analogowy na cyfrowy; jak to sie ksztaltowalo na przestrzeni dziejow), 2) opis i analiza aplikacji i urzadzen wykorzystywanych do obrobki dzwieku i wreszcie 3) propozycja, konkretny model studia (np. w radio, telewizji itp.). Jeszcze raz za odpowiedzi z gory dziekuje!
...
...
Dziekuje Ci bardzo! Postaram sie jakos zdobyc te ksiazke.Pozdrawiam!

...
Dziekuje Ci bardzo! Postaram sie jakos zdobyc te ksiazke.Pozdrawiam!
JG Master Lab opisany w styczniowym EiS to chyba dobry model
...JG Master Lab opisany w styczniowym EiS to chyba dobry model...
Dzieki bardzo za pomoc. Tak sie sklada,ze mam ten numer EiS. Zgadzam sie z Toba, ze to dobry model studia, ale tu chodzi o prace magisterska. Trzeba w niej wykazac, ze sie zna na rzeczy. Mysle, ze tu trzeba wyjasnic istote problemu, ukazac pewne spojrzenie na sprawe. Wyjasnic, jak dochodzi do procesu obrobki dzwieku. Jakie urzadzenia biora w niej udzial i wreszcie przedstawic te urzadzenia oraz ich funkcjonalnosc, co do czego sluzy itd.
Dzieki bardzo za pomoc. Tak sie sklada,ze mam ten numer EiS. Zgadzam sie z Toba, ze to dobry model studia, ale tu chodzi o prace magisterska. Trzeba w niej wykazac, ze sie zna na rzeczy. Mysle, ze tu trzeba wyjasnic istote problemu, ukazac pewne spojrzenie na sprawe. Wyjasnic, jak dochodzi do procesu obrobki dzwieku. Jakie urzadzenia biora w niej udzial i wreszcie przedstawic te urzadzenia oraz ich funkcjonalnosc, co do czego sluzy itd.
-
ale tu chodzi o prace magisterska. ....
A co/gdzie studiujesz?
M.
kompozytor - producent