EZBUS

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Markus

EZBUS

Post autor: Markus » niedziela 08 lut 2004, 22:00

Czy ktoś z Was miał styczność z tym cackiem?

Przede wszystkim interesuje mnie jakość przetworników.

Awatar użytkownika
MB

Re: EZBUS

Post autor: MB » niedziela 08 lut 2004, 22:29

Jakość przetworników i zresztą całego toru audio jest bardzo dobra, ale funkcjonalnie jest to bardzo ograniczone urządzenie, zwłaszcza jak na tę cenę. EZBus ma dwa tryby pracy - jako sterownik MIDI i jako mikser, niestety w tm drugim suwaki i kontrolery nie wysyłają komunikatów MIDI! Nie ma żadnej możliwości zapamiętania i przywrócenia ustawień miksera.

Za taką cenę jest na rynku kilka modeli prostych mikserów cyfrowych, które oferują to samo co EZBus plus masę dodatkowych funkcji. Moim skromnym zdaniem on jest po prostu za drogi. Wart byłby swojej ceny, gdyby kosztował poniżej 2000zł.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » niedziela 08 lut 2004, 23:30

Dzięki

EZBus ma dwa tryby pracy - jako sterownik MIDI i jako mikser, niestety w tm drugim suwaki i kontrolery nie wysyłają komunikatów MIDI!

Czy jako sterownik MIDI spisuje się dobrze? Np. porównując do Evolution UC-33e lub temu podobnych. Poza tym spełnia jeszcze funkcję interfejsu audio - jak ze stabilnością i latencją Asio?(Pod XP)

Za taką cenę jest na rynku kilka modeli prostych mikserów cyfrowych, które oferują to samo co EZBus plus masę dodatkowych funkcji.

Podaj jakieś konkretne modele. Najważniejsze są dla mnie przetworniki i Adat In/Out.

Moim skromnym zdaniem on jest po prostu za drogi. Wart byłby swojej ceny, gdyby kosztował poniżej 2000zł....

Dobra sugestia by wynegocjować cenę używanego.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » poniedziałek 09 lut 2004, 11:23

??

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 09 lut 2004, 17:12

Czy jako sterownik MIDI spisuje się dobrze? Np. porównując do Evolution UC-33e lub temu podobnych. Poza tym spełnia jeszcze funkcję interfejsu audio - jak ze stabilnością i latencją Asio?(Pod XP)

jako sterownik MIDI jest takie sobie. Komunikaty MIDI wysyła jedynie 8 suwaków plus przyciski napędu - to wszystko tylko w trybie sterownika, w tym czasie nie można sterowac funkcjami miksera. Evolution oferuje zdecydowanie więcej manipulatorów.

Interfejs audio? Chodzi Ci o połączenie USB? Nie zapominaj, że to są tylko 2 kanały 24/96. Latencja jest dość wysoka - u mnie było to ponad 200ms. Interfejs USB nie pracuje pod Win2K.

Za taką cenę jest na rynku kilka modeli prostych mikserów cyfrowych, które oferują to samo co EZBus plus masę dodatkowych funkcji.

Podaj jakieś konkretne modele. Najważniejsze są dla mnie przetworniki i Adat In/Out.

poszukaj sobie na google, zainteresuj się ofertą firm Fostex, Boss, Roland, Yamaha. Ja się zdecydowałem na Fostexa

ODPOWIEDZ