Dobre pętle perkusyjne potrzebne

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Hofander

Dobre pętle perkusyjne potrzebne

Post autor: Hofander » piątek 06 lut 2004, 15:08

Koledzy, kto doradzi gdzie szukać dobrych pętli na CD lub w necie, potrzebuję do rockowej muzy, zależy mi na jakości.

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
dejote

Re: Dobre pętle perkusyjne potrzebne

Post autor: dejote » piątek 06 lut 2004, 15:11

ale,chodzi ci o "udezenia"-poszczegolne dzwieki,czy gotowe ,zagrane petle??
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » piątek 06 lut 2004, 15:25

Zadzwoń do Audio Factory tam ci cuś zaproponują ale ja bym się oglądał za : 1-Groove Agent (steinberg) 2- battery + zestaw Studio drums" 3-BFD - wszystkie są wtyczkami vsti więc mają swoje programy do odtwarzania. GA posiada własne loopy ale można grać na klawiaturce brzmieniami , Battery jest samplerem perkusyjnym jak do niego wgramy Studio drums mamy zawodowe bębny - największy zestaw stereo ma prawie 300 mb. ostatni produkt to BFD (całej nazwy nie pamiętam ale to nowy instrument) i objętość próbek łącznie to 9Gb (słownie 9 gigabajtów) ma swoje loopy w postaci plików midi które można wgrać bezpośredno do programu nie śmiecąc przy tym bezpośrednio w całym projekcie. w dodatku możemy nawet graficznie ustawiać rozmieszczenie mikrofonów i wybierać konkretne zestawy i poszczególne instrumenty do zestawu np. stopa premier'a werbel pearla i tak dalej- bawiłem się u kumpla- zawodostwo!!!

wlodek1969

Post autor: wlodek1969 » piątek 06 lut 2004, 20:52

Przesluchaj plytę Double Platinum Drums 3 i 4.Petle rockowe i zestawy a takze poszczególne instrumenty bardzo przyzwoicie brzmią.Format AKAI.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » wtorek 10 lut 2004, 11:37

...Przesluchaj plytę Double Platinum Drums 3 i 4.Petle rockowe i zestawy a takze poszczególne instrumenty bardzo przyzwoicie brzmią.Format AKAI....

Dzięki Panowie,

sporo mi rozjasniliście. Wprawdzie używam Battery, ale ma on pewne ograniczenia, więc próbuję znaleźć coś, co mi rozszerzy możliwości.

Pozdrawiam

Hofi

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 10 lut 2004, 12:01

Kupując Drumkit from Hell dostajesz także płytę z loopami - Loops from Hell ... tam są ciekawe pętle do rocka / metalu. Różne tempa i rytmy oraz przejścia. Co ciekawe dostajesz również pliki midi którymi były nagrane te rytmy - więc zapinasz DFH (sample) w battery - i masz super punkt wyjściowy do produkcji !!!
Warszawa - 'home' studio

ODPOWIEDZ