dobra panowie, wielkie dzięki.
już wszystko gra. skutecznym rozwiązaniem okazało się jednak przełożenie karty do innego slotu PCI, wcześniej nie przekładałem akurat w to miejsce bo siedziała tam sieciówka. pozdrawiam.
MAYA 44 MK II
Re: MAYA 44 MK II
...dobra panowie, wielkie dzięki.
już wszystko gra. skutecznym rozwiązaniem okazało się jednak przełożenie karty do innego slotu PCI, wcześniej nie przekładałem akurat w to miejsce bo siedziała tam sieciówka. pozdrawiam....
Zdarza się. W ferworze walki z nowo zakupionym sprzętem człowiek zapomina czasami o podstawowych sprawach. Zdaje sie, że pisałem, aby wyjąć wszystkie inne karty jak modem, sieciówka i sprawdzać wyłącznie samą kartę dźwiekową.
Cieszę się, że problem udało Ci się rozwiązać.
Pozdrawiam i życzę miłej pracy na nowej karcie.
już wszystko gra. skutecznym rozwiązaniem okazało się jednak przełożenie karty do innego slotu PCI, wcześniej nie przekładałem akurat w to miejsce bo siedziała tam sieciówka. pozdrawiam....

Zdarza się. W ferworze walki z nowo zakupionym sprzętem człowiek zapomina czasami o podstawowych sprawach. Zdaje sie, że pisałem, aby wyjąć wszystkie inne karty jak modem, sieciówka i sprawdzać wyłącznie samą kartę dźwiekową.
Cieszę się, że problem udało Ci się rozwiązać.
Pozdrawiam i życzę miłej pracy na nowej karcie.
...Witam, kupiłem ostatnio tę kartę, miałem nadzieje, że nie będzie problemów
no i się pomyliłem.
Moja konfiguracja komputera to ABIT KT7-RAID (chipset via kt 133), Athlon
1.2 GHz, 256 Sdram.
Problem polega na tym że przy odtwarzaniu Wave'a nawet w Winampie, dźwięk
zacina się, słychac trzaski, i to samo przy instrumentach vst, i trackach
audio.W instrukcji napisane jest że karta współpracuje z VIA KT133. Co się
może dziać? Czy ktoś umie mi pomóc? Zwiększałem latencję, no i nic. Wybór
częstotliwości mam ustawiony na Auto. Czy to może być wina chipsetu? POMOCY!!...
hej,
problem dotyczy standardowych sterów WDM - pokombinuj z latencją w panelu miksera karty.
Pozdro
Groover
no i się pomyliłem.
Moja konfiguracja komputera to ABIT KT7-RAID (chipset via kt 133), Athlon
1.2 GHz, 256 Sdram.
Problem polega na tym że przy odtwarzaniu Wave'a nawet w Winampie, dźwięk
zacina się, słychac trzaski, i to samo przy instrumentach vst, i trackach
audio.W instrukcji napisane jest że karta współpracuje z VIA KT133. Co się
może dziać? Czy ktoś umie mi pomóc? Zwiększałem latencję, no i nic. Wybór
częstotliwości mam ustawiony na Auto. Czy to może być wina chipsetu? POMOCY!!...
hej,
problem dotyczy standardowych sterów WDM - pokombinuj z latencją w panelu miksera karty.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Sorki, że tak odkopuje :) Mam tą samą kartę i ten sam problem, przełożyłem ją do innego slotu i to przerywanie muzyki nadal występuje. Ktoś wie co może być tego przyczyną?? Pozdrawiam.