Po stworzeniu całego już projektu w programie Cubase SX chciałbym zachować tylko te pliki audio i midi, które są niezbędne. Czy należy w okienku "Poo"l wcisnąć "Remove Unused File", a potem wyczyścić "Trash"? Mam wrażenie, że w folderze Audio pozostają jeszcze pliki, które są zbędne.
[addsig]
Cubase SX i porządki
Re: Cubase SX i porządki
W zasadzie ta funkcja wystarcza, ale prawda jest ze program zostawia dodatkowe pliki w folderze. Nie da sie ich otworzyć - bo zawierają jakieś informacje zwiazane z oryginalnym plikiem - jakiś kod programu. Mozesz jednak zrobić jeszce jedna rzecz. Sztuczkę babuni
Mianowicie wejdź w File (Plik) i wybierz funkcje "Cleanup..." wybierz folder który chcesz oczyścic- moze być cały folder w którym masz projekty cubase
Ale uważaj on zaznqacza wszytkie pliki które nie mają połacznia z ich projektami ( nie sa używane w danym projekcie) wiec moze ci zaznaczyć pliki z utwieniami procesorów i automatyki pluginów- jezeli takie zrzutki utwień robisz. Acha i pamietaj ze masz na dole tego okna Cleanup przyciski , i zebyś nie zaznzcył dobrych plików do wyzucenia- ja tak sie kiedyś przejechałem - ale to kwestia wprawy
Pozdrowienia

Mianowicie wejdź w File (Plik) i wybierz funkcje "Cleanup..." wybierz folder który chcesz oczyścic- moze być cały folder w którym masz projekty cubase
Ale uważaj on zaznqacza wszytkie pliki które nie mają połacznia z ich projektami ( nie sa używane w danym projekcie) wiec moze ci zaznaczyć pliki z utwieniami procesorów i automatyki pluginów- jezeli takie zrzutki utwień robisz. Acha i pamietaj ze masz na dole tego okna Cleanup przyciski , i zebyś nie zaznzcył dobrych plików do wyzucenia- ja tak sie kiedyś przejechałem - ale to kwestia wprawy
Pozdrowienia

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]