Laptop Apple iBook?
Re: Laptop Apple iBook?
...*********************
Wsadzasz kij w mrowisko - niedawno ten temat na forum o mało nie skończył się awanturą, a pożytku żadnego. Jakkolwiek do muzy iBook tak se, mam kupla, który pracuje na iMac'u + karta MOTU i jest zadowolony, ale w iBook'u dysk to bardzo wąskie gardło, poza tym ekran ma 12", jak telewizorek na ryby.
Hofi ...
Sorry, iBooki G4 mają też matrycę 14"
Pozdrawiam
Hofi...
iBooki G3 tez...
M
Wsadzasz kij w mrowisko - niedawno ten temat na forum o mało nie skończył się awanturą, a pożytku żadnego. Jakkolwiek do muzy iBook tak se, mam kupla, który pracuje na iMac'u + karta MOTU i jest zadowolony, ale w iBook'u dysk to bardzo wąskie gardło, poza tym ekran ma 12", jak telewizorek na ryby.
Hofi ...
Sorry, iBooki G4 mają też matrycę 14"
Pozdrawiam
Hofi...
iBooki G3 tez...
M
Nie ma się nad czym zastanawiać Hardi, którego byś nie kupił to nie pożałujesz.
pozdrawiam
Sroka
pozdrawiam
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
- przedwczoraj
Producent Depeche Mode, w wywiadzie zamieszczonym swego czasu w EiS, mówi, że stworzył virualne studio w swoim przenośnym Mac'u i spędza na pracy z nim wiele czasu.
W sumie niezła rzecz - gdy takie wirtualne studio ktoś skradnie, sprzętowo tracimy "tylko" laptopa, pozostałe urządzenia mamy na instalkach i możemy je odnowić bez powtornego wydawania kasy na każde z nich. W naszym kraju to bardzo ważny atut.
Pozdrawiam
W sumie niezła rzecz - gdy takie wirtualne studio ktoś skradnie, sprzętowo tracimy "tylko" laptopa, pozostałe urządzenia mamy na instalkach i możemy je odnowić bez powtornego wydawania kasy na każde z nich. W naszym kraju to bardzo ważny atut.
Pozdrawiam
...Chodzi mi o mobilne studio. Chciałbym głównie nagrywać na tym gitarę, mam Line6 POD XT, który można podłączyć do kompa za pomocą USB. Również chciałbym nagrywać klawisz itd.
Moim zdaniem są to wymagania, którym iBook G4 sprosta z łatwością. Z takim zadaniem poradzi sobie również laptop PC (prawdopodobnie z wydajniejszym procesorem za podobną cenę, jednak np. z mniej wydajną baterią i dużo cięższy - a te dwie cechy są ważne przy częstych podróżach).
W tym przypadku wybór zależy przede wszystkim od preferencji Hardiego. Ja pracuję na PC, ale większość moich współpracowników na Macach - nigdy nie zaobserwowaliśmy zasadniczych różnic przemawiających na korzyść którejś z tych platform. Myślę też, że ważne jest jakich programów chce się używać, tzn. dobieramy komputer do programu, a nie kupujemy sprzęt i sprawdzamy co na tym chodzi.
Udanego zakupu.
Moim zdaniem są to wymagania, którym iBook G4 sprosta z łatwością. Z takim zadaniem poradzi sobie również laptop PC (prawdopodobnie z wydajniejszym procesorem za podobną cenę, jednak np. z mniej wydajną baterią i dużo cięższy - a te dwie cechy są ważne przy częstych podróżach).
W tym przypadku wybór zależy przede wszystkim od preferencji Hardiego. Ja pracuję na PC, ale większość moich współpracowników na Macach - nigdy nie zaobserwowaliśmy zasadniczych różnic przemawiających na korzyść którejś z tych platform. Myślę też, że ważne jest jakich programów chce się używać, tzn. dobieramy komputer do programu, a nie kupujemy sprzęt i sprawdzamy co na tym chodzi.
Udanego zakupu.
Ja zdecydowałem się na zakup MACa ze względu na brak zawieszania się, co w PC jest nagminne i często doprowadza mnie do szału.
gadu-gadu 4021735
...Ja zdecydowałem się na zakup MACa ze względu na brak zawieszania się, co w PC jest nagminne i często doprowadza mnie do szału....
a to dobre!
a to dobre!

a to dobre!

O co chodzi? Jeśli się mylę to mnie uświadom, a nie śmiej się.
Spotkałem wiele osób, które miały MACi każdy na początku wymieniał jako zaletę, właśnie nie zawieszanie się.
[addsig]
gadu-gadu 4021735
No to masz Hardi wydatek nie banalny.
Przed chwilą byłem w sklepie i oglądałem Mac- a G4 , to wydatek razem z monitorem około 2000$ , nieźle.
pozdrawiam
Sroka
Przed chwilą byłem w sklepie i oglądałem Mac- a G4 , to wydatek razem z monitorem około 2000$ , nieźle.
pozdrawiam
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
O co chodzi? Jeśli się mylę to mnie uświadom, a nie śmiej się.
Spotkałem wiele osób, które miały MACi każdy na początku wymieniał jako zaletę, właśnie nie zawieszanie się.
W dużym stopniu jest to stereotyp oparty głównie na zamierzchłych czasach ( czyli jakieś 10 lat temu ) PC rzeczywiście były wtedy wyjatkowo nieprzyjazne,konfliktowe i brzydkie. Dziś Mac jest po prostu jak dobrze złozony i skonfigurowany pecet. Na dzień dzisiejszy "nie zawieszanie się" to w ogóle nie jest żadna zaleta tylko po prostu brak wad. Mój PC też się nie zawiesza - niemniej w PC trzeba więcej wiedzieć aby bezproblemowo pracować. Mac to taki komputer "for dummies" czyli z założenia ma być magiczną skrzyneczką która robi różne cudowne rzeczy a użytkownik nie musi wiedzieć co się dzieje. Oczywiście to tylko założenia. Fakt że mniej się konfiguruje, mniej jest opcji, bajerów, mniej szans na konflikty ale i mniej możliwości dopasowywania do własnych potrzeb itd. Jeśli boisz się komputerów i nie lubisz Panelu Sterowania, Biosu itp. to kup Maca.