SP B1 i co dalej?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Jajo

SP B1 i co dalej?

Post autor: Jajo » czwartek 04 mar 2004, 18:27

witka!

Pod kopułą zrodził mi się problem ,normalne nie Tak to wygłada

chce kupić SP B1 na to mam flote ,ale tutaj potrzebuje ,albo chciałbym potrzebować jakiś przedwzmacniacz mikrofonowy do góra 1000 PLN.A opcja nie jest prosta bo praktycznie nie mam karty dżwiękowej spełniającej podstawowe wymagania mowa o SB PCI 128 .Tu prośba ,jaki zastosować manewr? ,aby pominąć komputer ,czyli na czym wokal zapisać?Forum przejżałem dwa razy na całej długości ,było ....kilka postuf na ten temat ,ale nie do końca.Chciałbym na tym nawijać póki nie wejde do studia

Noo i szukam opcji ,tony możliwości ,watahy rozwiązań.

z góry wielkie dzienksy!
Bez talentu nie ma rapu

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: SP B1 i co dalej?

Post autor: Tadeo » czwartek 04 mar 2004, 22:21

...witka!

chce kupić SP B1 na to mam flote ,ale tutaj potrzebuje ,albo chciałbym potrzebować jakiś przedwzmacniacz mikrofonowy do góra 1000 PLN.A opcja nie jest prosta bo praktycznie nie mam karty dżwiękowej spełniającej podstawowe wymagania mowa o SB PCI 128 .Tu prośba ,jaki zastosować manewr? ,aby pominąć komputer ,czyli na czym wokal zapisać?Forum przejżałem dwa razy na całej długości ,było ....kilka postuf na ten temat ,ale nie do końca.Chciałbym na tym nawijać póki nie wejde do studia

z góry wielkie dzienksy!...

troche to pogmatwane... chcesz nagrywac, ale nie za pomocą komputera, czy tak?

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 04 mar 2004, 22:37

...witka!

z góry wielkie dzienksy!...

polecam kartę MAYA 44 mkII - ma przyzwoity przedwzmacniacz z zasilaniem Phantom. Przeczytajtest tej karty zawierający również przykładowe nagrania wokali i gitar.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Jajo

Post autor: Jajo » piątek 05 mar 2004, 19:19

dokładnie tak chcę pominąć całkowicie komputer ze względu na koszty związane z kartą i wogle lubie hardware

A ten test karty audiotrack wypadł dziwnie .bo róznica na wokalu była minimalna ,poza tym Neumann TLM 103 z ivory mkII wypadł zupełnie przeciętnie noo szoik

pozdrufki nara
Bez talentu nie ma rapu

Awatar użytkownika
Jajo

Post autor: Jajo » poniedziałek 08 mar 2004, 16:27

Noo ludziska jedna konkretna podpowiedż i dam spokój!
Bez talentu nie ma rapu

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » wtorek 09 mar 2004, 02:31

...chcę pominąć całkowicie komputer ze względu na koszty związane z kartą i wogle lubie hardware.

Np, OK. Ale jak lubisz hardware to musisz mieć kupę szmalu bo rejestrator hardwareowy tani nie jest. Mówię Ci, kup sobie dobrą kartę muzyczną. Najlepiej interfejs audio

(zewnętrzny z przedwzmacniaczem i zasilaniem phantom 48V).

Dobra karta to podstawa i od tego należy zacząć. Inna sprawa, że przedwzmacniacz to bardzo newralgiczny punkt :(

Napisz ile chcesz na to kasy konkretnie wydać.

Tak będzie prościej Ci pomóc...

Pozdrawiam

Bartek

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 09 mar 2004, 08:05

Człowieku, rusz głową i przestań zawracać gitarę. Maya44 mk2 to jest dla Ciebie najtańsze rozwiązanie, bo za jednym zamachem masz dobrą kartę i przedwzmacniacz do mikrofonu. Każda inna kombinacja to gorszy przelicznik jakość/cena, zwłaszcza taki luksus jak zewnętrzny rejestrator, o który pytasz w innym wątku.

Awatar użytkownika
Jajo

Post autor: Jajo » wtorek 09 mar 2004, 17:01

Ciekawy jestem ile zgarne hajsu po "wakacjach" w Wielkiej Brytani :lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol::-D:lol:
Bez talentu nie ma rapu

ODPOWIEDZ