...To moze ktos kto testowal kilka czy kilkanascie kart sporzadzi jakas tabelke i opisze ich cechy - na przyklad brzmieniowe. Bo z tego co sie tu doczytalem to karty charakteryzuja sie brzmieniem - pojawilo sie gdzies tu na forum nawet okreslenie, ze jedna brzmi ciemniej od drugiej. Mi zalezy na 4 we/wy analogowych bez preampow i powiem szzcerze, ze nie wiem co wybrac..??..zalezy mi na kryztalicznie czystym brzmieniu - tak aby karta nie zepsula tego co wczesniej przesle wysokiej klasy mikrofon podpiety do rackowego bardzo dobrego preampu...
Ale czy roznica miedzy karta za 1300 zl - WAVETERMINAL 2496, a karta kosztujaca ponad 2.300 zl wiecej - AARDVARK DIRECT PRO LX6 jest slyszalna?????????...
Może nie tyle słyszalna, ile widzialna... Mój WT2496 chodzi na wszystkim i ze wszystkim, ale nie słyszałem jeszcze o użytkowniku Aardvarka, który nie miałby z tą marką problemów (ściślej, problemy występują oczywiście nie z samą kartą, tylko z płytą główną, rodzajami pamięci itp... :))
Słyszalne różnice w jakości audio zanikają u tych, którym nie powiedziano, jakiej karty słuchają, czyli oceniających dźwięk, a nie sprzęt. Na nieszczęście takich testów (na słuchaczach - profesjonalistach, których nie wtajemniczono, który materiał został zarejestrowany z pomocą której karty) jest w necie minimum i nic dziwnego: ich rezultaty na ogół kompromitują zarówno karty drogie w zestawieniu z tanimi, jak i samych profesjonalistów, gdy sprzęt radykalnie różny cenowo zbiera podobne noty jakościowe...