Antares Microphone Modeller sprzętowo

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
dejote

Antares Microphone Modeller sprzętowo

Post autor: dejote » czwartek 03 cze 2004, 20:32

Jestem szczęśłiwym,starym posiadaczem wtyczki AMM , słyszałem ,że istnieje Jej sprzętowy odpowiednik-na internecie nie moge znależć żadnych informacji...może ktoś mi powiedzieć coś bliżej o tym urządzeniu-i co najważniejsze podać cene,oraz miejsce gdzie mógłbym je kupić....?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
dejote

Re: Antares Microphone Modeller sprzętowo

Post autor: dejote » czwartek 03 cze 2004, 20:58

http://www.audicosys.com/tekniset/amm1.pdf instrukcja tego urządzenia i http://www.audiomedia.com/archive/reviews/us-0501/us-0501-antares/us-0501-antares.htm cena hmm...dość wysoka,ale czy ktoś mi powie,jak to urządzenie ma się do wtyczki? :>

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 03 cze 2004, 22:07

Szkoda kasy

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 04 cze 2004, 07:46

...Szkoda kasy...

tak sądzisz?interesuje mnie wersja sprzętowa,ponieważ chcę skorzystać z tego urządzenia na koncertach....

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 04 cze 2004, 16:12

tak sądzisz?interesuje mnie wersja sprzętowa,ponieważ chcę skorzystać z tego urządzenia na koncertach.......

I masz nadzieję, że subtelne różnice w brzmieniu mikrofonów będą zauważalane w warunkach koncertowych? Gratuluję optymizmu.

Inna sprawa, że szkoda pieniędzy na jakąkolwiek wersję AMM. Przecież to urządzenie nie robi nic, czego nie dałoby się osiągnąć lekką obróbką dynamiczną i korekcją. Wiadomo, że nie da się emulować mikrofonu wysokiej klasy mikrofonem gorszej jakości, bo ten ostatni nie wychwyci słabych sygnałów i subtelności obecnych w mikrofonie wysokiej klasy. A skoro nie będzie detali, to skąd one mają się wziąć w emulacji. Antares albo robi w balona naiwnych klientów, albo tak sprytnie manipuluje słowami, żeby czytelnicy ich reklam dopowiedzieli sobie obietnice, których w nich nie ma.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 04 cze 2004, 16:37

emuluje mikrofonem i preampem praktycznie przeżroczystym różne modele,a to różnica,zamiast 10 klasycznych mikrofonów,typuTelefunken,których nie spposób dostać praktycznie,mam jeden.....

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 04 cze 2004, 18:00

...emuluje mikrofonem i preampem praktycznie przeżroczystym różne modele,a to różnica,zamiast 10 klasycznych mikrofonów,typuTelefunken,których nie spposób dostać praktycznie,mam jeden........

nie ma mikrofonów praktycznie przezroczystych.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 05 cze 2004, 12:18

to było o preampie,a co do mikrofonu ot mówie tu o mikrofonie referencyjnym.....

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 05 cze 2004, 21:51

...to było o preampie,a co do mikrofonu ot mówie tu o mikrofonie referencyjnym........

Oj, coś tutaj ściemniasz. Mikrofony referencyjne, np. B&K kosztują majątek (zresztą też nie są całkowicie neutralne). Pomysł używania takiego mikrofonu na estradzie wydaje się kuriozalny ze względu na ryzyko finansowe. Jeśli już tak koniecznie się upierać przy manipulowaniu różnicami mikrofonów na estradzie (czego zapewniam - nikt nie usłyszy) to jednak kupno paru mikrofonów o różnych charakterystykach jest tańszym rozwiązaniem niż strata wartościowego mikrofonu referencyjnego.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 06 cze 2004, 12:47

referencyjnego używam w studio

ODPOWIEDZ