Mikrofon na wesela...
Mikrofon na wesela...
Witam,
od jakiegoś czasu poszukuję mikrofonu dla swojej żony, śpiewającej różne mniej ambitne imprezy:lol: . Oczywiście ona uparła się na jakieś Szury SM 58 i takie tam, a mnie na razie nie stać na wybulenie 700 zeta na " tłuczenie" go po chałturach, może jak sie rozkręci to jej kupię.
No, ale w tym momencie coś kupić jej muszę, pytanie tylko co?
Widziałem na necie różne tanie mikrofony np Nady starpower SP - 4C i tym podobne. Co o tym myślicie, a wogóle na czym polega to, że te Shury sa takie dobre, o co chodzi, brzmienie, pasmo przenoszenia, logo firmy. Szczerze mówiąc o mikrofonach mam blade pojęcie, gdyż od zawsze byłem fascynatem instrumentów
zgrywanych on line, stąd moja ignorancja w temacie mikrofonów.
czy na wesela oprócz mikrofonu powinna mieć coś jeszcze (kompresor, itp) ?
JoU
od jakiegoś czasu poszukuję mikrofonu dla swojej żony, śpiewającej różne mniej ambitne imprezy:lol: . Oczywiście ona uparła się na jakieś Szury SM 58 i takie tam, a mnie na razie nie stać na wybulenie 700 zeta na " tłuczenie" go po chałturach, może jak sie rozkręci to jej kupię.
No, ale w tym momencie coś kupić jej muszę, pytanie tylko co?
Widziałem na necie różne tanie mikrofony np Nady starpower SP - 4C i tym podobne. Co o tym myślicie, a wogóle na czym polega to, że te Shury sa takie dobre, o co chodzi, brzmienie, pasmo przenoszenia, logo firmy. Szczerze mówiąc o mikrofonach mam blade pojęcie, gdyż od zawsze byłem fascynatem instrumentów
zgrywanych on line, stąd moja ignorancja w temacie mikrofonów.
czy na wesela oprócz mikrofonu powinna mieć coś jeszcze (kompresor, itp) ?
JoU
Re: Mikrofon na wesela...
Zerknij na serię Sennheiser Evolution- niezłe mikrofony- szerokie spektrum cen, więc możesz dobrać jakiś model względem własnych możliwości finansowych... Miło by było, gdyby żona miała jakiś pogłosik :) Pozdrawiam.
...Zerknij na serię Sennheiser Evolution- niezłe mikrofony- szerokie spektrum cen, więc możesz dobrać jakiś model względem własnych możliwości finansowych... Miło by było, gdyby żona miała jakiś pogłosik :) Pozdrawiam. ...
A może Shure C 608??
A może Shure C 608??

aro - ruda ślaska
Miło by było, gdyby żona miała jakiś pogłosik :) Pozdrawiam. ...
Ponieważ ten mikrofon podpięty będzie pod powermiker, to ponfiguracja powinna być taka?: pikrofon -> pogłosik ->powermikser?
czyli na wesela żadne kompresory ani takie tam.
Dodam, że pod tem powermikser podpięty jest klawiszowiec i jeszgo pikrofon :(( zależy mi na tym żeby moja żona była słyszalna.
dzięki za odzew
JoU
Ponieważ ten mikrofon podpięty będzie pod powermiker, to ponfiguracja powinna być taka?: pikrofon -> pogłosik ->powermikser?
czyli na wesela żadne kompresory ani takie tam.
Dodam, że pod tem powermikser podpięty jest klawiszowiec i jeszgo pikrofon :(( zależy mi na tym żeby moja żona była słyszalna.
dzięki za odzew
JoU
... zależy mi na tym żeby moja żona była słyszalna ...
Zony na ogol potrafia o to zadbac same.
Zony na ogol potrafia o to zadbac same.
A co do SM58 to kupujac takie cacko mozesz byc prawie pewien ze opedzi bezproblemowo wiele wesel. A w przyszlosci takze rozwodow i styp tych co sie weselili. Produkt na pewno trwalszy niz wiele malzenstw, ktore bedziesz nim celebrowal.
kiedyś bodajże do pisma "kaczor donald" czy czegoś takiego był dołączony fajny mikrofon...
...kiedyś bodajże do pisma "kaczor donald" czy czegoś takiego był dołączony fajny mikrofon......
No to czemu nie brałeś??
No to czemu nie brałeś??

aro - ruda ślaska
No dobra to kupię jej NADY STARPOWER SP- 4C niech stracę,
jestem jego strasznie ciekawy, tak zachwalają w sklepie.
JoU
jestem jego strasznie ciekawy, tak zachwalają w sklepie.
JoU
Ten z gazety Kaczor cośtam był niedobry, popsuł sie po dwóch imprezach
JoU

JoU