Witam, taki mi się komunikat pojawił przy próbie utworzenia cd w WaveLabie i za nic nie mogę się go pozbyć:
There are some clips which are not included inside CD tracks. This is not allowed in order to burn a CD
Niby treść... oczywista.. tylko... no coś jest nie tak...
a przy okazji spytam, jak można w Tempo trac ustwić zmienne metrum? tj, że kilk taktów ma 6/4 a kilka 5/4, bo tempo to bez problemu sobie wiem jak ustawić, by sięzmieniało... ale z metrum nie mogę dojść do łądu, a bez sesnu, by metronom nabijał na 6/4 i potem łapac się... że tu miało być raz, gdzie w danym takcie wypada 2...
(moze ciut zakręciłęm, ale generalnie chyba nei jest to za skomplikowane? a cha.. chodzi oczywiście o Nuendo)
Po zdrawiam i z dołu dziękuję
;-}
WaveLab i CD
Re: WaveLab i CD
...Witam, taki mi się komunikat pojawił przy próbie utworzenia cd w WaveLabie i za nic nie mogę się go pozbyć:
There are some clips which are not included inside CD tracks. This is not allowed in order to burn a CD
Dawno w Wavelabie nie działałem, ale posprawdzaj, czy markery ścieżek pokrywają się idealnie z końcami i początkami klipów/utworów. Pamiętam, że miałem kiedyś taki sam komunikat. Sprawdź, czy przerwy między klipami/utworami są odpowiedniej długości - wavelab też jest na to wrażliwy. Ewentualnie rozmieść markery jeszcze raz, od początku.
Dawno w Wavelabie nie działałem, ale posprawdzaj, czy markery ścieżek pokrywają się idealnie z końcami i początkami klipów/utworów. Pamiętam, że miałem kiedyś taki sam komunikat. Sprawdź, czy przerwy między klipami/utworami są odpowiedniej długości - wavelab też jest na to wrażliwy. Ewentualnie rozmieść markery jeszcze raz, od początku.
To jeszcze ja mam pytanie na temat wavelaba 3 - skąd można ściągnąć update do nagrywarek? Mam Lite-ona 52246S i program uparcie mi jej nie wykrywa...
kp
kp
Dzięki za odpowiedź. Będędziśz tym walczył... stawiać markery od nowa.. to tak sobie mi sięchce, bo zajęło mi to dwie godziny... (robię z jendago pliku kilka tracków, tak, że mam zgrane z taśmy longiem do jednego pliku ileśtam utworów i teraz chcę z tego zrobić normalne cd, a nie chcęsiębawić w cięcie tego pliku, zwłaszcza, że niektóre utwory przechodzą w siebie płynnie)
A co do update do nagrywarki, swego czasu pytałem o to na tym ofrum, przeszukaj archwum i tam jest podany link do srtonki, z której można ściągnąć to wszystko.
Temat był chyba bardzo podobny: WaveLab a CD, jakośtak...
Pozdrawiam
A co do update do nagrywarki, swego czasu pytałem o to na tym ofrum, przeszukaj archwum i tam jest podany link do srtonki, z której można ściągnąć to wszystko.
Temat był chyba bardzo podobny: WaveLab a CD, jakośtak...
Pozdrawiam
www.surogat.pl
Tu jest ten temat. Jest jeszcze taki temat: WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki, ale już pod tym tematem jest podany link, skąd można ściągnąć potrzebne stery
[Post edytowany przez Admina w dniu 12/07/2004]

[Post edytowany przez Admina w dniu 12/07/2004]
www.surogat.pl
- santana.uk
Kolego Ja-cku z tego co zrozumialem to co zrozumialem to w ten sposob nie da sie zrobic tego co chcesz osiagnac. Mialem kiedys podobny problem i w efekcie musialem pociac material na wiele plikow a jako ze juz nie chcialo mi sie walczyc z wave labem wypalilem to z nero.
PS. Jesli sie myle i ktos wie jak to zrobic to byl bym rowniez bardzo wdzieczny za info, bo bez sensu wydaje mi sie mozliwosc w audio montage wstawiania markerow CD skoro musialy by byc one wstawione miedzy plikami i to jeszcze z odpowiednia przerwa.
PS. Jesli sie myle i ktos wie jak to zrobic to byl bym rowniez bardzo wdzieczny za info, bo bez sensu wydaje mi sie mozliwosc w audio montage wstawiania markerow CD skoro musialy by byc one wstawione miedzy plikami i to jeszcze z odpowiednia przerwa.
Rezyseria dzwieku - Poznań
to tego... no i jeszcze raz powstaiwałem markery.. i rzeczywiście WaveLab sięczepiał, że nie może być fragmentu pliku, który by nie był w track'u... więc w tym wypadku musiał mi sięjeden track kończyć w tym miejscu gdzie sięzaczynał następny... no jest to możłiwe.. choć chciałem osiągnąć efekt..., że sobie jeden track siękończy tam, gdzie faktycznie muzyczka ucicha... a następny dopiero tam, dzie dźwięk siępojawia... ale co tam.. to i tak do archiwizacji służy.. więc nie musi być tak...
natowiest przy wstawianiu trackuff z osobnych plików, to fajnies ieto robi i bez większych stressuf
;-}
natowiest przy wstawianiu trackuff z osobnych plików, to fajnies ieto robi i bez większych stressuf
;-}
www.surogat.pl
...to tego... no i jeszcze raz powstaiwałem markery.. i rzeczywiście WaveLab sięczepiał, że nie może być fragmentu pliku, który by nie był w track'u... więc w tym wypadku musiał mi sięjeden track kończyć w tym miejscu gdzie sięzaczynał następny... no jest to możłiwe.. choć chciałem osiągnąć efekt..., że sobie jeden track siękończy tam, gdzie faktycznie muzyczka ucicha... a następny dopiero tam, dzie dźwięk siępojawia... ale co tam.. to i tak do archiwizacji służy.. więc nie musi być tak...
;-}...
jest taka opcja w audio montage jak "audio in pauses" wówczas nie bedzie problemów - ale jest to niezgodne ze standardem CD
P.S.
czy mógłbys pisac po ludzku i dzielic wyrazy?
;-}...
jest taka opcja w audio montage jak "audio in pauses" wówczas nie bedzie problemów - ale jest to niezgodne ze standardem CD
P.S.
czy mógłbys pisac po ludzku i dzielic wyrazy?