WaveLab i CD

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ja-cek

WaveLab i CD

Post autor: Ja-cek » sobota 10 lip 2004, 23:08

Witam, taki mi się komunikat pojawił przy próbie utworzenia cd w WaveLabie i za nic nie mogę się go pozbyć:

There are some clips which are not included inside CD tracks. This is not allowed in order to burn a CD

Niby treść... oczywista.. tylko... no coś jest nie tak...

a przy okazji spytam, jak można w Tempo trac ustwić zmienne metrum? tj, że kilk taktów ma 6/4 a kilka 5/4, bo tempo to bez problemu sobie wiem jak ustawić, by sięzmieniało... ale z metrum nie mogę dojść do łądu, a bez sesnu, by metronom nabijał na 6/4 i potem łapac się... że tu miało być raz, gdzie w danym takcie wypada 2...

(moze ciut zakręciłęm, ale generalnie chyba nei jest to za skomplikowane? a cha.. chodzi oczywiście o Nuendo)

Po zdrawiam i z dołu dziękuję

;-}
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Damianin

Re: WaveLab i CD

Post autor: Damianin » sobota 10 lip 2004, 23:29

...Witam, taki mi się komunikat pojawił przy próbie utworzenia cd w WaveLabie i za nic nie mogę się go pozbyć:

There are some clips which are not included inside CD tracks. This is not allowed in order to burn a CD

Niby treść... oczywista.. tylko... no coś jest nie tak...

Dawno w Wavelabie nie działałem, ale posprawdzaj, czy markery ścieżek pokrywają się idealnie z końcami i początkami klipów/utworów. Pamiętam, że miałem kiedyś taki sam komunikat. Sprawdź, czy przerwy między klipami/utworami są odpowiedniej długości - wavelab też jest na to wrażliwy. Ewentualnie rozmieść markery jeszcze raz, od początku.

Awatar użytkownika
kp

Post autor: kp » niedziela 11 lip 2004, 11:45

To jeszcze ja mam pytanie na temat wavelaba 3 - skąd można ściągnąć update do nagrywarek? Mam Lite-ona 52246S i program uparcie mi jej nie wykrywa...

kp

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » niedziela 11 lip 2004, 12:28

Dzięki za odpowiedź. Będędziśz tym walczył... stawiać markery od nowa.. to tak sobie mi sięchce, bo zajęło mi to dwie godziny... (robię z jendago pliku kilka tracków, tak, że mam zgrane z taśmy longiem do jednego pliku ileśtam utworów i teraz chcę z tego zrobić normalne cd, a nie chcęsiębawić w cięcie tego pliku, zwłaszcza, że niektóre utwory przechodzą w siebie płynnie)

A co do update do nagrywarki, swego czasu pytałem o to na tym ofrum, przeszukaj archwum i tam jest podany link do srtonki, z której można ściągnąć to wszystko.

Temat był chyba bardzo podobny: WaveLab a CD, jakośtak...

Pozdrawiam
www.surogat.pl

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » niedziela 11 lip 2004, 12:35

Tu jest ten temat. Jest jeszcze taki temat: WaveLab nie rozpoznaje nagrywarki, ale już pod tym tematem jest podany link, skąd można ściągnąć potrzebne stery

[Post edytowany przez Admina w dniu 12/07/2004]
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
santana.uk

Post autor: santana.uk » poniedziałek 12 lip 2004, 17:40

Kolego Ja-cku z tego co zrozumialem to co zrozumialem to w ten sposob nie da sie zrobic tego co chcesz osiagnac. Mialem kiedys podobny problem i w efekcie musialem pociac material na wiele plikow a jako ze juz nie chcialo mi sie walczyc z wave labem wypalilem to z nero.

PS. Jesli sie myle i ktos wie jak to zrobic to byl bym rowniez bardzo wdzieczny za info, bo bez sensu wydaje mi sie mozliwosc w audio montage wstawiania markerow CD skoro musialy by byc one wstawione miedzy plikami i to jeszcze z odpowiednia przerwa.
Rezyseria dzwieku - Poznań

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » poniedziałek 12 lip 2004, 18:02

to tego... no i jeszcze raz powstaiwałem markery.. i rzeczywiście WaveLab sięczepiał, że nie może być fragmentu pliku, który by nie był w track'u... więc w tym wypadku musiał mi sięjeden track kończyć w tym miejscu gdzie sięzaczynał następny... no jest to możłiwe.. choć chciałem osiągnąć efekt..., że sobie jeden track siękończy tam, gdzie faktycznie muzyczka ucicha... a następny dopiero tam, dzie dźwięk siępojawia... ale co tam.. to i tak do archiwizacji służy.. więc nie musi być tak...

natowiest przy wstawianiu trackuff z osobnych plików, to fajnies ieto robi i bez większych stressuf

;-}
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » wtorek 13 lip 2004, 00:01

...to tego... no i jeszcze raz powstaiwałem markery.. i rzeczywiście WaveLab sięczepiał, że nie może być fragmentu pliku, który by nie był w track'u... więc w tym wypadku musiał mi sięjeden track kończyć w tym miejscu gdzie sięzaczynał następny... no jest to możłiwe.. choć chciałem osiągnąć efekt..., że sobie jeden track siękończy tam, gdzie faktycznie muzyczka ucicha... a następny dopiero tam, dzie dźwięk siępojawia... ale co tam.. to i tak do archiwizacji służy.. więc nie musi być tak...

natowiest przy wstawianiu trackuff z osobnych plików, to fajnies ieto robi i bez większych stressuf

;-}...

jest taka opcja w audio montage jak "audio in pauses" wówczas nie bedzie problemów - ale jest to niezgodne ze standardem CD

P.S.

czy mógłbys pisac po ludzku i dzielic wyrazy?

ODPOWIEDZ