Wokale

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
thc-wwa

Wokale

Post autor: thc-wwa » wtorek 07 wrz 2004, 15:25

MAM PROSTE PYTANIE.

ZAKUPIŁEM OSTATNIO KARTE SPEEDIO I MICROFON MXL 990 NIESTYKŁO MI NA FATMANA JAKIM PLAGINEM PROSTYM W OBSŁUDZE MOGĘ SOBIE PO CZĘŚCI Z BRAKIEM KOMPRESORA NIE MÓWIĘ O EQUALIZACJI O SAMEJ KOMPRESJI

PROSZĘ O POMOC

mazzza

Re: Wokale

Post autor: mazzza » wtorek 07 wrz 2004, 17:18

...MAM PROSTE PYTANIE.

ZAKUPIŁEM OSTATNIO KARTE SPEEDIO I MICROFON MXL 990 NIESTYKŁO MI NA FATMANA JAKIM PLAGINEM PROSTYM W OBSŁUDZE MOGĘ SOBIE PO CZĘŚCI Z BRAKIEM KOMPRESORA NIE MÓWIĘ O EQUALIZACJI O SAMEJ KOMPRESJI

PROSZĘ O POMOC ...

Waves RComp - polecam

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 07 wrz 2004, 18:56

PSP Wintage Warmer

kontakt: www.pspaudioware.com

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 07 wrz 2004, 18:58

...PSP Wintage Warmer

kontakt: http://www.pspaudioware.com...

Vintage oczywiscie... i obejdzie sie bez Fatmana.

mazzza

Post autor: mazzza » wtorek 07 wrz 2004, 22:01

......PSP Wintage Warmer

*****mam tą wtyczke ale średnio ją kumam, tak na słuch potrafie skomprespwać nią vokal i jest całkiem fajny ale ona ma zupełnie inne oznaczenia pokręteł niz zwykły kompresor, mogłbyś mi wyjaśnić które jest do czego?

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » środa 08 wrz 2004, 00:12

.........PSP Wintage Warmer

*****mam tą wtyczke ale średnio ją kumam, tak na słuch potrafie skomprespwać nią vokal i jest całkiem fajny ale ona ma zupełnie inne oznaczenia pokręteł niz zwykły kompresor, mogłbyś mi wyjaśnić które jest do czego? ...

Uuuuuu,zaraz sie rozpocznie wojna:legalna czy nie Ja w tym nie chce brac udzialu.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 08 wrz 2004, 02:53

............PSP Wintage Warmer

mam tą wtyczke ale średnio ją kumam, tak na słuch potrafie skomprespwać nią vokal i jest całkiem fajny ale ona ma zupełnie inne oznaczenia pokręteł niz zwykły kompresor, mogłbyś mi wyjaśnić które jest do czego? ...

Uuuuuu,zaraz sie rozpocznie wojna:legalna czy nie Ja w tym nie chce brac udzialu.

Pozdrawiam....

Kolega na pewno ma demo. Razem z demem przychodzi PDF z opisem, niestety po angielsku.

O tym co to wlasciwie jest Warmer juz tu dyskutowano, np. TUTAJ

Ogolnie - to jest cos pomiedzy kompresorem a limiterem wielopasmowym, ale wzbogaconym o doskonaly modul ocieplania i nasycania dzwieku. Wszystko razem daje taka magiczna wtyczke ktora z kiepskiego mikrofonu robi Neumanna

a uzywania softu "legalne inaczej" nie polecam chociazby dlatego ze tym forum aktywnie sie udzielaja autorzy warmera, a poza tym co tu mowic, w koncu ile mamy w Polsce Poludowej firm software'owych o doprawdy swiatowej slawie? Samo to powinno zachecic zeby kupic od nich legala.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Studencik

Post autor: Studencik » środa 08 wrz 2004, 11:22

Vintage Warmer jest świetny, ale jeśli szukasz czegoś prostego w obsłudze i też bardzo dobrze brzmiącego to spróbuj Waves Renaissance Vox. Naprawde polecam jest zoptymalizowany do wokali i ustawiasz jedynie "jak mocno chcesz skompresować" i poziom wejściowy. Trudno tą wtyczką coś zepsuć.

Studencik

Post autor: Studencik » środa 08 wrz 2004, 11:24

. Naprawde polecam jest zoptymalizowany do wokali i ustawiasz jedynie "jak mocno chcesz skompresować" i poziom wejściowy.

Sorka, poziom wyjściowy, oczywiście.

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » środa 08 wrz 2004, 17:39

dziękuję za te wszystkie podpowiedzi r wavesa już testowałem całkiem całkiem dziś pomęczę reszte thx

ODPOWIEDZ