Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
MB
Lepiej kup za ok. 300 porządne obudowy i wstaw tam głośniki ze zwrotnicami komplet DLS. Firma HORN ( przedstawiciel szwedów na polskę
http://www.horn.pl ) ma kilkanaście zestawów od 500 pln do 2300 pln. Preferuj 16 cm doły. To są Hi-Endowe zestawy...
Sorry, ale to co napisałeś jest kuriozalne. Nie wystarczy wstawić przetworników do przypadkowej (aby porządnej) obudowy i przyczepić jakąś zwrotnicę, żeby całość miała ręce i nogi. Tak naiwne podejście do konstruowania zestawu we własnym zakresie jest z góry skazane na katastrofę, bez względu na cenę samych głośników. Notabene, high-endowość nie mierzy się ani średnicą głośnika ani jego ceną.
-
mel
...Bardzo nisko oceniam Alesis MK II. Miałem wątpliwosci ale zadałem im Michaela Camillo "One More Once" i po prostu się załamałem. Alessis MK I to straszna chała.
Monitory studyjne, w tym Alesis Monitor One MK2, nie sluza do sluchania na nich muzyki, tylko do jej robienia. Z pewnoscia nie sa w tym najlepsze na swiecie, ale na pewno lepsze od "hiendowych" zestawow, o ktorych piszesz. Na nich za to z pewnoscia swietnie sie pozniej takiej muzyki slucha.
pozdrawiam
-
ekonom
autor: ekonom » czwartek 21 paź 2004, 00:24
cena 1590 za parę jest w sklepie Rock&Roll w Warszawie na ul.Emili Plater. nie maja oni chyba żadnej strony internetowej ale odnośnik do tej promocji jest na
www.sound.pl jeżeli sie nie myle.
-
stereophonic
-
Kontakt:
autor: stereophonic » czwartek 21 paź 2004, 00:40
......Bardzo nisko oceniam Alesis MK II. Miałem wątpliwosci ale zadałem im Michaela Camillo "One More Once" i po prostu się załamałem. Alessis MK I to straszna chała.
Pasywne Alesisy nie będą grały ładnie bo nie sa jak tu ktoś już napisał przeznaczone dla Audiofili , Doczytałem się na jakimś forum ze Alesis chciał stworzyć ulepszona ( wersje lub kopie , jak kto woli ) Yamaha Ns10 , i podobno zaczynając od gabarytów które sa podobne kończąc na dźwięku który jest także podobny z ta różnicą ze Alesisy maja więcej dołu , jest to prawda czyli kopia Yamah NS 10 .... zaznaczam ze to nie jest moja opinia. lecz chyba dużo w tym prawdy
Pozdrawiam Stereophonic
-
ekonom
autor: ekonom » czwartek 21 paź 2004, 01:36
oka ja np chce miec tylko i wylacznie zestaw aktywny i chcialem sie was zapytac czy jest to w miare rozsadne rozwiazanie (M1 active) czy moze skupic sie na zupelnie innym zestawie? aczkolwiek jestm na 99% zdecydowany bo polecalo mi juz te monitory pare osob. Poza tym cena naprawde jest przystepna a to jest bardzo istotne dla mnie. No i rzecz jasna ze musze ich posluchac...no i troche mnie martwia wypowiedzi uzytkowników forum o usterkowości Alesisów. Nie chcial bym zeby moj zestaw padl po tygodniu.
-
Groover
-
Kontakt:
autor: Groover » czwartek 21 paź 2004, 01:44
Pasywne Alesisy nie będą grały ładnie bo nie sa jak tu ktoś już napisał przeznaczone dla Audiofili , Doczytałem się na jakimś forum ze Alesis chciał stworzyć ulepszona ( wersje lub kopie , jak kto woli ) Yamaha Ns10 , i podobno zaczynając od gabarytów które sa podobne kończąc na dźwięku który jest także podobny z ta różnicą ze Alesisy maja więcej dołu , jest to prawda czyli kopia Yamah NS 10 .... zaznaczam ze to nie jest moja opinia. lecz chyba dużo w tym prawdy ...
LOL... Kopia NS-10M? hehe
To tak jak z
monitorami ADAM ANF-10
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
-
magnes
autor: magnes » czwartek 21 paź 2004, 13:01
...oka ja np chce miec tylko i wylacznie zestaw aktywny i chcialem sie was zapytac czy jest to w miare rozsadne rozwiazanie (M1 active) czy moze skupic sie na zupelnie innym zestawie? aczkolwiek jestm na 99% zdecydowany bo polecalo mi juz te monitory pare osob. Poza tym cena naprawde jest przystepna a to jest bardzo istotne dla mnie. No i rzecz jasna ze musze ich posluchac...no i troche mnie martwia wypowiedzi uzytkowników forum o usterkowości Alesisów. Nie chcial bym zeby moj zestaw padl po tygodniu....
od miesiąca mam aktywne MK1 w 10m pokoju i powiem że w przeciwieństwie do np; NS10 na których pracowałem dwa lata,
da się słuchać muzyki, największy atut to dynamika, góra poprawna
trochę przebasowane, ale za te pieniądze naprawde warto
kilka lat pracy w radio, obecnie technik estradowy; scena, światło, dźwięk.
-
poet-1
autor: poet-1 » czwartek 21 paź 2004, 17:14
hmm....takie opinie a w dodatku 750 zł za pare pasywnych... ja sie juz nie bede zastanawial nad wyborem monitorów :)

diggin' in the crates
-
poet-1
autor: poet-1 » czwartek 21 paź 2004, 17:53
mam jeszcze pytanie:
czy jest mozliwosc podlączenia tych monitorów do wzmacniacza hi-fi Technics A800MK2 (MOS class AA)? czy nie bedzie sporych zniekształcen brzmienia monitorów?
pozdrawiam.
diggin' in the crates
-
Hubba
autor: Hubba » czwartek 21 paź 2004, 18:21
A czy jest tu ktos, kto slyszal i aktywne, i pasywne ? MB (chodza sluchy

ze mozesz cos wiedziec w temacie) ?
Hubi