E-mu 0404 - odwołuję wszystko co napisałem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985

E-mu 0404 - odwołuję wszystko co napisałem

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2005, 21:51

Witam wszystkich. Napisałem ostatnio na forum że zrobiłem błąd że kupiłem E-MU 0404 moim problemem było to że miałem słabą dynamikę wokali i małą czytelność oczywiście wokali. Błędem było ustawienie miksera na zbyt słabym poziomie (bałem się że bende miał przestery na przetwornikach) kiedy ustawiłem wszystko na poziom prawie (zalecam każdemu założenie wtyczki waves "r comp" na wejście przy nagrywaniu wokali oczywiście jeśli to mozliwe polecam cubase sx 2) szczytowy wszystko jest super (jeszcze jedno nie korzystajcie z kombajnów typu Ozone najlepiej Waves 5) . A więc podsumowując tą wypowiedzią chciałem wyprostowac to co napisalem i nie chce wprowadzac w blad potecjalnego nabywcy polecam kazdemu ta karte naprawde bardzo doby stosunek mozliwosci do ceny/pozdrawiam wszystkich
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Cyprio

Re: E-mu 0404 - odwołuję wszystko co napisałem

Post autor: Cyprio » czwartek 27 sty 2005, 22:22

To super, że rozwiązałeś swój problem, ale...

zalecam każdemu założenie wtyczki waves "r comp" na wejście przy nagrywaniu wokali oczywiście jeśli to mozliwe

chciałeś chyba powiedzieć przed 'wyjściem', gdyż zanim Twój sygnał zostanie obrobiony przez wtyczkowy kompresor, to jest to już wyjście, a na pewno nie 'wejście' sygnału- w tego typu ustawieniach kompresor zawsze będzie działał już po przetwornikach, więc i tak pilnuj przesterów

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2005, 22:26

...To super, że rozwiązałeś swój problem, ale...

zalecam każdemu założenie wtyczki waves "r comp" na wejście przy nagrywaniu wokali oczywiście jeśli to mozliwe

chciałeś chyba powiedzieć przed 'wyjściem', gdyż zanim Twój sygnał zostanie obrobiony przez wtyczkowy kompresor, to jest to już wyjście, a na pewno nie 'wejście' sygnału- w tego typu ustawieniach kompresor zawsze będzie działał już po przetwornikach, więc i tak pilnuj przesterów ...

Chyba mnie nie zrozumiałeś jeśli ktos nie posiada kompresora przeciez mozna wyregulowac sygnał tak zeby nie bylo przesterow na przetwornikach chodzi mi o to zeby zalozyc wtyczke na wejscie w programie dzieki czemu unika sie przesteru na sciezce nagranej np w cubase sx 2

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 27 sty 2005, 22:34

zeby zalozyc wtyczke na wejscie w programie dzieki czemu unika sie przesteru na sciezce nagranej np w cubase sx 2

ehh- nie ma czegoś takiego jak 'założyć w programie wtyczkę na wejście'- no chyba, że o czymś nie wiem (ale wtedy oświeć mnie jak to zrobić)- jak przetwornik przesteruje sygnał np. wokalu, to żaden kompresor software'owy Tobie nie pomoże.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2005, 22:39

...zeby zalozyc wtyczke na wejscie w programie dzieki czemu unika sie przesteru na sciezce nagranej np w cubase sx 2

ehh- nie ma czegoś takiego jak 'założyć w programie wtyczkę na wejście'- no chyba, że o czymś nie wiem (ale wtedy oświeć mnie jak to zrobić)- jak przetwornik przesteruje sygnał np. wokalu, to żaden kompresor software'owy Tobie nie pomoże.

...

he he jest jest cos takiego w cubase sx 2 zgadzam sie przeciez to logiczne ze jesli bedzie przester na przetwornikcha to kompresor programowy nie pomoze chociaz lekko stlumi przeste i nie bedzie on tak slyszalny czasami lepiej lekko wejsc na szczytowy poziom niz ma on byc za slaby.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2005, 22:47

......zeby zalozyc wtyczke na wejscie w programie dzieki czemu unika sie przesteru na sciezce nagranej np w cubase sx 2

...

he he jest jest cos takiego w cubase sx 2 zgadzam sie przeciez to logiczne ze jesli bedzie przester na przetwornikcha to kompresor programowy nie pomoze chociaz lekko stlumi przeste i nie bedzie on tak slyszalny czasami lepiej lekko wejsc na szczytowy poziom niz ma on byc za slaby....

HA HA - PRAKTYKA TEORIE WALI - LEPIEJ POKAZ JAK BRZMIA TWOJE MIKSY WTEDY BENDZIEMY MOGLI GADAC

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 27 sty 2005, 22:48

Jakby Tobie to powiedzieć- to co jest w SX2, jest tylko 'symulacją' konsolety- nie ma czegoś takiego jak 'włączyć kompresor programowy na wejściu'... oczywiście nie przekonuję na siłę- każdy może wierzyć w co tylko ma ochotę ... zrozumienie tego może jednak wyjść Tobie tylko na dobre:-) czego Tobie życzę!

Włączenie kompresora programowego 'już po ptakach' nie zmienia w żaden sposób faktu przesterowania sygnału- nie oszukuj się, że coś to daje- przetwornik zrobił swoje

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 27 sty 2005, 22:53

HA HA - PRAKTYKA TEORIE WALI - LEPIEJ POKAZ JAK BRZMIA TWOJE MIKSY WTEDY BENDZIEMY MOGLI GADAC...

Niektórzy już do śmierci pozostają na ewolucyjnym etapie taboretu

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » czwartek 27 sty 2005, 22:55

ah- zapomniałbym... nie pisze się 'bendziemy'... Trochę poszanowania dla języka polskiego i kultury.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2005, 22:55

...Jakby Tobie to powiedzieć- to co jest w SX2, jest tylko 'symulacją' konsolety- nie ma czegoś takiego jak 'włączyć kompresor programowy na wejściu'... oczywiście nie przekonuję na siłę- każdy może wierzyć w co tylko ma ochotę ... zrozumienie tego może jednak wyjść Tobie tylko na dobre:-) czego Tobie życzę!

Włączenie kompresora programowego 'już po ptakach' nie zmienia w żaden sposób faktu przesterowania sygnału- nie oszukuj się, że coś to daje- przetwornik zrobił swoje ...

Boże kochany :) Jak ja mam Ci to wytłumaczyć wszystko się zgadza kompresor jest przydatny niedlugo kupuje :) chodzi mi o to że cubase sx 2 ma wejscie programowe na ktore mozesz zapinac rozne efekty i odrazu nagrywaja sie na scieke i moze to byc tez kompresor oczywiscie ze nie da on efektutakiego jak sprzetowy bo przetworniki i tak robia swoje:)

ODPOWIEDZ