Tylko proszę, darujcie sobie, że słuchawki nie nadają się do miksów, to już było wałkowane nie raz
Słuchawki plus subwoofer
Słuchawki plus subwoofer
Skoro słuchawki mają kiepski dół i często podbijany (dlatego po zakupie większość słuchawek rozbieram i trochę modyfikuję) to próbowaliście odjąć ze słuchawek dołu i uzupełnić go żywym basem z subwoofer-a? Fala niskiej częstotliwości jest całkiem długa, więc w miejscu siedzącym nie powinno być poważnych przesunięć fazowych związanych z ruchem głową. Kiedyś próbowałem... co Wy na to?
Tylko proszę, darujcie sobie, że słuchawki nie nadają się do miksów, to już było wałkowane nie raz
Re: Słuchawki plus subwoofer
...
Widocznie za mało. Zatem:
SŁUCHAWKI NIE NADAJĄ SIĘ DO MIKSÓW (z subwooferem czy bez)
Widocznie za mało. Zatem:
SŁUCHAWKI NIE NADAJĄ SIĘ DO MIKSÓW (z subwooferem czy bez)
Poza tym, to kiepski pomysl, poniewaz subwoofer tez przeklamuje i jest tylko zastepczym zrodlem basu. Jak ktos 'wtopil' pieniadze w marne monitory, a chce slyszec jakis bas, to wtedy ratuje go kupno suba. W porownaniu do monitorow, jakosc basu z subwoofera jest gorsza. Lepiej i taniej byc madrym 'przed szkoda' i zamiast dodatkowego suba kupic lepsze monitory.
Pare wad w stosunku do monitorow:
- pojedynczy sub zwieksza amplitude fal stojacych !
- przy rownych cisnieniach akustycznych, sub potrzebuje 4 razy wiecej mocy niz pojedynczy monitor.
- czestotliwosc podzialu zwrotnicy przypada na newralgiczny zakres srednich basow.
Pare wad w stosunku do monitorow:
- pojedynczy sub zwieksza amplitude fal stojacych !
- przy rownych cisnieniach akustycznych, sub potrzebuje 4 razy wiecej mocy niz pojedynczy monitor.
- czestotliwosc podzialu zwrotnicy przypada na newralgiczny zakres srednich basow.
Ano - z podziałem rzeczywiście może byc kłopot... manipulacja charakterystyką w tym pasmie zaszkodzi.
Sprawa jest taka, że po kilku latach słuchania głośników (a także budowy zestawów) dałem sobie spokój... ograniczenia budżetowe i zniekształcenia wprowadzane chyba przez wszystko co się da doprowadziły mnie niemal do depresji (poważnie). Dlatego kupiłem słuchawki i mam święty spokój. Już nawet nie posiadam ani jednego głośnika, bo w ogóle mi tego nie brakuje. Satysfakcjonuje mnie tylko dźwięk ze słuchawek, dlatego skupiłem się na nich. Poza tym nie jestem wyjadaczem studyjnym, a mój temat to propozycja dla eksperymentatorów.
Mam nadzieję, że zrozumiecie mnie. Ja nie chcę przekonywać, ale siegnąć opinii tych, którzy już próbowali tej hybrydy.
Pozdrawiam serdecznie.
Sprawa jest taka, że po kilku latach słuchania głośników (a także budowy zestawów) dałem sobie spokój... ograniczenia budżetowe i zniekształcenia wprowadzane chyba przez wszystko co się da doprowadziły mnie niemal do depresji (poważnie). Dlatego kupiłem słuchawki i mam święty spokój. Już nawet nie posiadam ani jednego głośnika, bo w ogóle mi tego nie brakuje. Satysfakcjonuje mnie tylko dźwięk ze słuchawek, dlatego skupiłem się na nich. Poza tym nie jestem wyjadaczem studyjnym, a mój temat to propozycja dla eksperymentatorów.
Mam nadzieję, że zrozumiecie mnie. Ja nie chcę przekonywać, ale siegnąć opinii tych, którzy już próbowali tej hybrydy.
Pozdrawiam serdecznie.
Ascetic kiepski pomysł.nie wiem jak robisz produkcje na samych słuchawkach.ja bym się zarąbał.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)