PSP MixTrebble - co to są transjenty?
PSP MixTrebble - co to są transjenty?
Witam. Bawie sie ostatnio PSP MixTrebble i tam jest taka funkcja. Moglibyscie mi wytlumaczyc od stony naukowej, tudziez praktycznej co to jest i jak sie tym bawić zeby nie zepsuc nagrania ? Pozdro:)
Ech, taki domowy muzyk, bo raczej nie mam czasu na zajmowanie się tym. Pozdrawiam wszystkich.
Re: PSP MixTrebble - co to są transjenty?
Witam. Bawie sie ostatnio PSP MixTrebble i tam jest taka funkcja. Moglibyscie mi wytlumaczyc od stony naukowej, tudziez praktycznej co to jest i jak sie tym bawić zeby nie zepsuc nagrania ? Pozdro:)...
Ok! Załóżmy, że wydobyliśmy z instrumentu (jakiegokolwiek) pojedynczy dźwięk! Składa się on z dwóch części: pierwszej - atakującej (np. dźwięk uderzenia pałką w tom) i drugiej-wybrzmiewającej (wybrzmienie tomu).
Pierwsza - krótka i silniejsza część dźwięku to transjent, a funkcją eksperymentuj.
Pozdro
Ok! Załóżmy, że wydobyliśmy z instrumentu (jakiegokolwiek) pojedynczy dźwięk! Składa się on z dwóch części: pierwszej - atakującej (np. dźwięk uderzenia pałką w tom) i drugiej-wybrzmiewającej (wybrzmienie tomu).
Pierwsza - krótka i silniejsza część dźwięku to transjent, a funkcją eksperymentuj.
Pozdro
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!