Cubase: podłączanie efektów VSTi

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
stereoakapitt

Cubase: podłączanie efektów VSTi

Post autor: stereoakapitt » piątek 15 kwie 2005, 15:43

Witam.

Uzywam od jakiegos czasu Cubase'a z samplerem Kontakt.

Linie perkusyjna tworze na jednym kanale 1 tak jak przedstawia to ten screen http://members.lycos.co.uk/lenour/cubase.jpg Moj problem polega na tym ze niewiem jak podlaczyc efekt VSTi (np: reverb, flanger) tylko do jednego uderzenia perkusyjnego (nie korzystajac z efektow ktore posiada sampler Kontakt). Czy jest to wogue mozliwe nie zamieniajac kazdej sciezki na wav, jezeli tak to w jaki sposob to zrobic? Dziekuje.
Interesuje sie motoryzacja, ochrona srodowiska i dobra kuchnia.

makaronix

Re: Cubase: podłączanie efektów VSTi

Post autor: makaronix » piątek 15 kwie 2005, 17:02

...Witam.

Uzywam od jakiegos czasu Cubase'a z samplerem Kontakt.

Linie perkusyjna tworze na jednym kanale 1 tak jak przedstawia to ten screen http://members.lycos.co.uk/lenour/cubase.jpg Moj problem polega na tym ze niewiem jak podlaczyc efekt VSTi (np: reverb, flanger) tylko do jednego uderzenia perkusyjnego (nie korzystajac z efektow ktore posiada sampler Kontakt). Czy jest to wogue mozliwe nie zamieniajac kazdej sciezki na wav, jezeli tak to w jaki sposob to zrobic? Dziekuje....

Jak rozumiem w kontakcie masz utworzony taki program brzmieniowy który ma jednpoczesnie stope werbelhh i cos tam jeszce i to wszytko leci na jedewn kopii kontakta, to tak sie nie da zeby na stope zarzucic np jakiś rewerb a reszta bedzie sucha.

Ja bym dla każdego instr. tj.stopy werbla itd. otworzył osobną kopie kontakta

i wtedy mzoesz zapiąc efekt w insert kazdego instr VST osobno, jesli nie dostatecznie jasno to napisałem to powiedz postarm sie dokładniej

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » piątek 15 kwie 2005, 17:16

Kontakt ma przecież kilka osobnych wyjsc audio.

przekieruj stope na out1-2, werbel na out3-4 itd i obrabiaj sygnały.

pzdr

makaronix

Post autor: makaronix » piątek 15 kwie 2005, 17:20

...

pzdr...

a tego to nie wiedziałem no to tak jest lepiej o wiele nie znam kontakta tak sieto zrobi lepiej
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » piątek 15 kwie 2005, 18:36

......

pzdr...

a tego to nie wiedziałem no to tak jest lepiej o wiele nie znam kontakta tak sieto zrobi lepiej ...

podobnie jak battery ... w koncu po cos sie w mikserze te dodatkowe wyjscia otwieraja prawda ;) ...

ODPOWIEDZ