ASIO czy WDM - które lepsze?
ASIO czy WDM - które lepsze?
Które z tych sterowników są lepsze i bardziej wydajne? ASIO czy WDM? Podobno SONAR wyciska maksimum ze sterowników WDM i dzięki temu dziwięk jest bardziej szczegółowy niż u konkurecji. Jaka jest Wasza opinia na ten temat?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Re: ASIO czy WDM - które lepsze?
Podobno SONAR wyciska maksimum ze sterowników WDM i dzięki temu dziwięk jest bardziej szczegółowy niż u konkurecji
Na wyspach bergamutach
Podobno jest kot w butach
Widziano takze osla
ktroego mrowka niosla
(wiecej nie pamietam)
[addsig]
Na wyspach bergamutach
Podobno jest kot w butach
Widziano takze osla
ktroego mrowka niosla
(wiecej nie pamietam)
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
(wiecej nie pamietam)
...
Na Wyspach Bergamutach
Podobno jest kot w butach,
Widziano także osła,
Którego mrówka niosła,
Jest kura samograjka,
Znosząca złote jajka,
Na dębach rosną jabłka
W gronostajowych czapkach,
Jest i wieloryb stary,
Co nosi okulary,
Uczone są łososie
W pomidorowym sosie
I tresowane szczury
Na szczycie szklanej góry,
Jest słoń z trąbami dwiema
I tylko ... wysp tych nie ma.
Cos mnie na bajki ostatnio wzielo...
...
Na Wyspach Bergamutach
Podobno jest kot w butach,
Widziano także osła,
Którego mrówka niosła,
Jest kura samograjka,
Znosząca złote jajka,
Na dębach rosną jabłka
W gronostajowych czapkach,
Jest i wieloryb stary,
Co nosi okulary,
Uczone są łososie
W pomidorowym sosie
I tresowane szczury
Na szczycie szklanej góry,
Jest słoń z trąbami dwiema

...(wiecej nie pamietam)
...
...
No niełze, naprawdę niezłe... Ale yo nie moja opinia, tylko jednego z redaktorów z EiS. Tak samo test Sonara 3 wykazał dźwięk lepszy (w nieznacznym stopniu) niż u konkurencji, więc... ? Niektórzy użytkownicy Sonara też meldowali takie spostrzeżenia, więc albo tak ejst w istocie, albo się wszyscy perfidnie zmówili
...

No niełze, naprawdę niezłe... Ale yo nie moja opinia, tylko jednego z redaktorów z EiS. Tak samo test Sonara 3 wykazał dźwięk lepszy (w nieznacznym stopniu) niż u konkurencji, więc... ? Niektórzy użytkownicy Sonara też meldowali takie spostrzeżenia, więc albo tak ejst w istocie, albo się wszyscy perfidnie zmówili

Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
......(wiecej nie pamietam)
...
...
...
Ja tylko podpowiadalem koledze Szkudlikowi...
...

Ja tylko podpowiadalem koledze Szkudlikowi...

(...) Niektórzy użytkownicy Sonara też meldowali takie spostrzeżenia, więc albo tak ejst w istocie, albo się wszyscy perfidnie zmówili
...
Każda myszka swój ogonek chwali!

Każda myszka swój ogonek chwali!
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...

Przypoamina mi to taka historie siedzą , sobnie w studiu realizator i zesplów realizator coś tam sobie kręci nie wiadamo czym nagle jeden z myzyków krzyczy ale ta stopa brzmi po tej komprescji , reszta to podłapała i zaczeli wychwalac realizatora , który akurat porządkował sobie sesje i nie robił nic co miałoby wpłynąć na brzmienie utworu to sie nazywa -(chyba ) SIŁA SUGESTII
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...Które z tych sterowników są lepsze i bardziej wydajne? ASIO czy WDM? Podobno SONAR wyciska maksimum ze sterowników WDM i dzięki temu dziwięk jest bardziej szczegółowy niż u konkurecji. Jaka jest Wasza opinia na ten temat?...
Nie jestem pewien, czy to akurat sterowniki są odpowiedzialne za lepsze brzmienie Sonara, bowiem w obydwu przypadkach brzmi on identycznie. Co do brzmienia ... sprawa jest kontrowersyjna i mityczna, sygnalizowana przez wielu uzytkowników Sonara na całym świecie. Ja to również zauwazyłem w trakcie testów Sonara, jeszcze nim te opinie zaczęły się pojawiać na forum dyskusyjnym Cakewalka. Wymaga to jednak wyjasnienia na drodze laboratoryjnego testu porównawczego z innymi mikserami DAW. Mam to zamiar zrobić wkrótce i podzielić się spostrzeżeniami na łamach magazynu EiS.
Maciej Dobrski.
Nie jestem pewien, czy to akurat sterowniki są odpowiedzialne za lepsze brzmienie Sonara, bowiem w obydwu przypadkach brzmi on identycznie. Co do brzmienia ... sprawa jest kontrowersyjna i mityczna, sygnalizowana przez wielu uzytkowników Sonara na całym świecie. Ja to również zauwazyłem w trakcie testów Sonara, jeszcze nim te opinie zaczęły się pojawiać na forum dyskusyjnym Cakewalka. Wymaga to jednak wyjasnienia na drodze laboratoryjnego testu porównawczego z innymi mikserami DAW. Mam to zamiar zrobić wkrótce i podzielić się spostrzeżeniami na łamach magazynu EiS.
Maciej Dobrski.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.