Stage piano - jakie?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
necc9

Re: Stage piano - jakie?

Post autor: necc9 » wtorek 05 lip 2005, 23:28

Dzisiaj byłem i osądziłem na żywo - bez apelacyjnie Rd-300SX wygrał !!!

mój faworyt który jest wręcz rewelacyjny..

zastanowiła mnie jedna rzecz - w jedym z salonów muzycznym na nazwę KORG usłyszałem, że to szajs !!!! ZE BRAK SERWISU W POLSCE ETC..

WIEM, że każdy chwali swoje - ale nigdy nie byłem przekonany o tym, że Korg to właśnie gówno, a tak odczytałem intencje sprzedawcy..

W salonie gdzie Korg był dominująca marka -nie uslyszałem żadnej negatywnej opini co do Rolanda czy Yamachy..

Myśle, że mozna powiedzieć - że w jednym z salonów muzycznych w Poznaniu sprzedawca brzydko się wyraził ?

Awatar użytkownika
marus

Post autor: marus » sobota 16 lip 2005, 14:37

cze! moj znajomy ma RD-300sx, podobno jest niezly... a jakieś próbki widziałem na Allegro... tylko nie pamietam gdzie, jak znajde to wam powiem :), chyba żę ktoś będzie pierwszy :P

pozdr

Marus

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » sobota 16 lip 2005, 19:24

...cze! moj znajomy ma RD-300sx, podobno jest niezly... a jakieś próbki widziałem na Allegro... tylko nie pamietam gdzie, jak znajde to wam powiem :), chyba żę ktoś będzie pierwszy :P...

marus, no sam popatrz - zaistniałeś!

A RD300 to taki sobie klawisz, a nawet mniej niż taki sobie.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
necc9

Post autor: necc9 » sobota 16 lip 2005, 21:42

A RD300 to taki sobie klawisz, a nawet mniej niż taki sobie. ...

A jaki polecasz klawisz w tym przedziale cenowym - który jest więcej niz taki sobie ;)

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » sobota 16 lip 2005, 22:25

...A jaki polecasz klawisz w tym przedziale cenowym - który jest więcej niz taki sobie ;)...

Polecam wyszukiwarkę, bo nie chce mi sie już gadać w tym temacie
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » środa 27 lip 2005, 10:24

Można je zdobyć tylko i wyłącznie TUTAJ

:) pięknie:)

a co z kolegą, który miał coś nagrać i dać link do próbek?

teraz używam Rolanda RD-170 i jestem bardzo ciekaw jak duża różnica jest pomiędzy tym a RD-300SX. Gdyby była możliwość u mnie w mieście w sklepie pograć na tym to bym głowy nie zawracał a tak...

Awatar użytkownika
necc9

Post autor: necc9 » poniedziałek 01 sie 2005, 11:46

:) pięknie:)

a co z kolegą, który miał coś nagrać i dać link do próbek?

teraz używam Rolanda RD-170 i jestem bardzo ciekaw jak duża różnica jest pomiędzy tym a RD-300SX. Gdyby była możliwość u mnie w mieście w sklepie pograć na tym to bym głowy nie zawracał a tak......

?Ja sie skusiłem i zakupiłem u Danoty próbki ......

Zbyt długo czekac bez sensu -

Awatar użytkownika
jazzooo

Post autor: jazzooo » wtorek 16 sie 2005, 19:17

WItam!!!

Jestem pianistą i miałem możliwoś testowania kilku instrumentów typu Stage Piano, moim faworytem jest zdecydowanie RD 700SX ale grałem też na RD 300SX i znam oba te instrumenty, znam też instrumenty Yamahy i KORGA, zdecydowanie Rolan na dzień dzisiejszy ma ogromną przewage nad resztą instrumentów. Począwszy od klawiatury przez moduł brzmieniowy który ma w środku,a kończąc na wykonaniu,solidności obudowy i estetyki. WYGRYWA ROLAND!!!. Zainteresowanych prosze o oglądnięcie DDemówek które są dostepne na stronie http://www.rolandus.com/products/multimedia_demos/index.asp

tam trezba wybrać RD-700SX jest porównanie RD-300SX i RD-700SX razem z ich prezentacją.

Cóż pozostaje tylko kwestia tego co komu pasuje:) moje preferencje są w strone Rolanda, ale komuś może pasować inna estetyka brzmienia i klawiatury, jedno jest pewne NA WSZYSTKIM TRZEBA POGRAĆ, DOTKNĄĆ I POSŁUCHAĆ i w tedy zadecydować.

Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
necc9

Post autor: necc9 » środa 17 sie 2005, 14:07

...WItam!!!

Jestem pianistą i miałem możliwoś testowania kilku instrumentów typu Stage Piano, moim faworytem jest zdecydowanie RD 700SX ale grałem też na RD 300SX i znam oba te instrumenty, znam też instrumenty Yamahy i KORGA, zdecydowanie Rolan na dzień dzisiejszy ma ogromną przewage nad resztą instrumentów. Począwszy od klawiatury przez moduł brzmieniowy który ma w środku,a kończąc na wykonaniu,solidności obudowy i estetyki. WYGRYWA ROLAND!!!. Zainteresowanych prosze o oglądnięcie DDemówek które są dostepne na stronie http://www.rolandus.com/products/multimedia_demos/index.asp

tam trezba wybrać RD-700SX jest porównanie RD-300SX i RD-700SX razem z ich prezentacją.

Cóż pozostaje tylko kwestia tego co komu pasuje:) moje preferencje są w strone Rolanda, ale komuś może pasować inna estetyka brzmienia i klawiatury, jedno jest pewne NA WSZYSTKIM TRZEBA POGRAĆ, DOTKNĄĆ I POSŁUCHAĆ i w tedy zadecydować.

Pozdrawiam

...

No i wszytkio wiadomo, teraz tylko jeszcze brakująca sume do 700 trzba uzyskąc i do pięknego grania

Dzięki wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » środa 17 sie 2005, 15:07

...Dzisiaj byłem i osądziłem na żywo - bez apelacyjnie Rd-300SX wygrał !!!

mój faworyt który jest wręcz rewelacyjny..

zastanowiła mnie jedna rzecz - w jedym z salonów muzycznym na nazwę KORG usłyszałem, że to szajs !!!! ZE BRAK SERWISU W POLSCE ETC..

WIEM, że każdy chwali swoje - ale nigdy nie byłem przekonany o tym, że Korg to właśnie gówno, a tak odczytałem intencje sprzedawcy..

W salonie gdzie Korg był dominująca marka -nie uslyszałem żadnej negatywnej opini co do Rolanda czy Yamachy..

Myśle, że mozna powiedzieć - że w jednym z salonów muzycznych w Poznaniu sprzedawca brzydko się wyraził ?...

A co ty na to? http://www.clavia.se/news/nordstagechecklist.htm

ODPOWIEDZ