Aux a bezpośredni tor

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Feefrock

Aux a bezpośredni tor

Post autor: Feefrock » poniedziałek 11 lip 2005, 13:34

Mam problem. Bardzo zależy mi na tym aby oddalić bębny w miksie. Chcę, by sprawiały wrażenie, że są oddalone dość znacznie od słuchacza. Problem polega na tym, że zakładając pogłos na szynie (Rverb - Waves) nie da się go oddalić. Mimo ustawienia wet/dry na 100% i wysyłek(powrótów) na 100% jest on nadal bliski. Mogę oczywiście założyć na każdą ścieżkę z osobna (wtedy działa), ale procesor mój nie uciągnie 8 pogłosów Wavsa na raz. Może ktoś mi wyjaśni, dlaczego tak się dzieje, że w szynie to pole manewru jest ograniczone? Mam wrażenie, że przy maksymalnych poziomach wysyłek i powrótów w każdym miejscu, wet/dry jest na jakieś 50%

Awatar użytkownika
Hubba

Re: Aux a bezpośredni tor

Post autor: Hubba » poniedziałek 11 lip 2005, 14:18

Oprocz reverba musisz jeszcze pokrecic eq i byc moze pogrzebac w poziomie . Nie prosciej te bebny po prostu nagrac tak jak je chcesz uslyszec ?

Przy wysylkach nie dziwne to jest, bo sygnal oryginalny zawsze jest sumowany z powrotem z efektu. A jesli procesor nie daje rady, zawsze mozna cos zrobic offline albo zgrac audio juz z efektem.

Hubi

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Post autor: wyderko » poniedziałek 11 lip 2005, 14:29

...Oprocz reverba musisz jeszcze pokrecic eq i byc moze pogrzebac w poziomie . Nie prosciej te bebny po prostu nagrac tak jak je chcesz uslyszec ?

Przy wysylkach nie dziwne to jest, bo sygnal oryginalny zawsze jest sumowany z powrotem z efektu. A jesli procesor nie daje rady, zawsze mozna cos zrobic offline albo zgrac audio juz z efektem.

Hubi

...

A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » poniedziałek 11 lip 2005, 14:44

A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??...

A to zalezy od miksera. Efekt natomiast zawsze mozna wpiac w insert i po klopocie.

Hubi

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » poniedziałek 11 lip 2005, 16:28

A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??...

Właśnie....... dzięki, o to mi chodziło. Teraz suwakiem volume mozna dodać trochę suchego sygnału, a automatyką regulować głośność. Thx

ODPOWIEDZ