Aux a bezpośredni tor
Aux a bezpośredni tor
Mam problem. Bardzo zależy mi na tym aby oddalić bębny w miksie. Chcę, by sprawiały wrażenie, że są oddalone dość znacznie od słuchacza. Problem polega na tym, że zakładając pogłos na szynie (Rverb - Waves) nie da się go oddalić. Mimo ustawienia wet/dry na 100% i wysyłek(powrótów) na 100% jest on nadal bliski. Mogę oczywiście założyć na każdą ścieżkę z osobna (wtedy działa), ale procesor mój nie uciągnie 8 pogłosów Wavsa na raz. Może ktoś mi wyjaśni, dlaczego tak się dzieje, że w szynie to pole manewru jest ograniczone? Mam wrażenie, że przy maksymalnych poziomach wysyłek i powrótów w każdym miejscu, wet/dry jest na jakieś 50%
Re: Aux a bezpośredni tor
Oprocz reverba musisz jeszcze pokrecic eq i byc moze pogrzebac w poziomie
. Nie prosciej te bebny po prostu nagrac tak jak je chcesz uslyszec ?
Przy wysylkach nie dziwne to jest, bo sygnal oryginalny zawsze jest sumowany z powrotem z efektu. A jesli procesor nie daje rady, zawsze mozna cos zrobic offline albo zgrac audio juz z efektem.
Hubi

Przy wysylkach nie dziwne to jest, bo sygnal oryginalny zawsze jest sumowany z powrotem z efektu. A jesli procesor nie daje rady, zawsze mozna cos zrobic offline albo zgrac audio juz z efektem.
Hubi
...Oprocz reverba musisz jeszcze pokrecic eq i byc moze pogrzebac w poziomie
. Nie prosciej te bebny po prostu nagrac tak jak je chcesz uslyszec ?
Hubi
...
A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??

Hubi
...
A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??...
A to zalezy od miksera. Efekt natomiast zawsze mozna wpiac w insert i po klopocie.
Hubi
A to zalezy od miksera. Efekt natomiast zawsze mozna wpiac w insert i po klopocie.
Hubi
A czy nie wystarczy przełączyć tryb wysyłki na "pre" i wyciszyć oryginalny sygnał tłumikiem??...
Właśnie....... dzięki, o to mi chodziło. Teraz suwakiem volume mozna dodać trochę suchego sygnału, a automatyką regulować głośność. Thx