autor: BRAF1 » czwartek 21 lip 2005, 21:02
...Czy są one lepsze od np. AKG 271 Studio?
Ile one kosztują i gdzie je można kupic?...
AKG 271 Studio?
Ile one kosztują i gdzie je można kupic?...
kilka dni temu je zamówiłem u Ostrowskiego. Doszły na drugi dzień, chociaż to była sobota. Razem z przesyłką wyszło 559 PLN.
W pierwszym kontakcie mogą zniechęcić, ale po kilkunastu godzinach pracy już się ,,przetkały". Pierwsza rzecz, która mi się w nich spodobała, to bas - wreszcie go dobrze usłyszałem - wcześniej na Nearach 05 przejrzystości w tych rejonach nie uświadczyło się, podobnie na konsumenckich philipsach i akg k-55. Chciałem HD 600, albo chociaż 595, ale były za drogie, albo sprzedawcy coś kręcili - niepotrzebanie straciłem tydzień. Na razie jestem zadowolony, bo Neary + 271 pozwoliły mi lepiej zmixować kilka swoich wcześniejszych ,,dzieł", mixowanych tylko na głośnikach.
Jeżeli coś Ci to powie, to jak narazie najlepiej mi się na nich słuchało ,,OK Computer" Radiohead...
I nie pytaj mnie o żadne techniczne sprawy, bo znów mi się coś po[post edytowany przez Admima].
dOpe....
Piszesz o AKG K-55.Są to słuchawki z najniszczej pułki tej firmy.Kosztują niecałe 100 zł.Ty zaplaciłes ponad 500 zł a za ta cene mozna kupic studyjne AKG K271 Studio o ktorych pisałem przed chwilą.Chodzi mi o to czy porównywałeś Twoje słuchawki z w podobnej cenie AKG?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.