Jak wydać płytę na rynek?
- deskurstudio
Jak wydać płytę na rynek?
Powiedzmy ze mam materiał na płycie ,jest zrobiony bardzo dobrze i chce ją wydać na rynek do sprzedazy. Jak to zrobic ? Jestem w tym zielony.
Nigdy nie mowie o sobie, wolę słuchać innych.
Re: Jak wydać płytę na rynek?
albo uderzasz do duzej wytworni albo dogadujesz sie z wydawnictwem zapewniajacym dystrybucje(np.fonografika)
albo wydajesz sam dogadujac sie z dystrybutorami
albo wydajesz sam dogadujac sie z dystrybutorami
czy są w tym przesiąkniętym tandetą i kiczem kraju wytwórnie które wydałyby materiał w klimacie trance,house itp ?
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...czy są w tym przesiąkniętym tandetą i kiczem kraju wytwórnie które wydałyby materiał w klimacie trance,house itp ?...
Nie chcę Cię martwić, ale chyba takiej nie znajdziesz, a jeśli już to wydawnictwa na bardzo malutką skalę, ot takie "regionalne"... Chyba lepiej już samemu zająć się taką dystrybucją, np. poprzez internet.
Nie chcę Cię martwić, ale chyba takiej nie znajdziesz, a jeśli już to wydawnictwa na bardzo malutką skalę, ot takie "regionalne"... Chyba lepiej już samemu zająć się taką dystrybucją, np. poprzez internet.
Pozdrawiam
przez internet to mozesz sobie wrzucic na emule co najwyzej
wbrew pozorom bez reklamy czy promomiksow nikt tego nie uslyszy
wbrew pozorom bez reklamy czy promomiksow nikt tego nie uslyszy
Z jednym z moich projektów postawilismy na zachodnie wytwornie. We trojke robimy dobrej jakosci Deep House (zywe instrumenty) , ciekawe wokale. POsylamy single na angielskie Labele. Kilka zostalo juz wydanych a utwory są sprzedawane miedzy innymi w internecie i na winylach.
no nieźle ozd-tylko pogratulować.tak widać że to pokręcony kraj-nie masz wyboru w tv i radiu albo słuchasz mandaryn,brodek,wilków,golców-stolców i innych albo niczego - żygać się chce
tylko ja nie robię deep-house-chociaż czasem lubię ten gatunek tylko trance - znasz jakieś labele zagraniczne gdzie mógłbym podesłać ?

tylko ja nie robię deep-house-chociaż czasem lubię ten gatunek tylko trance - znasz jakieś labele zagraniczne gdzie mógłbym podesłać ?
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
A co dopiero mają robić ci co chcą wydac w kraju trochę poważniejszej, klasycznej muzyki?