Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Guliver1978

Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0

Post autor: Guliver1978 » piątek 19 sie 2005, 14:05

Witam. Mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jak coś będzie nie tak. Przejrzałem wyszukiwarkę i nie znalazłem odpowiedzi na me pytanie. Nagrałem wczoraj pare piosenek z moim zespołem i chciałbym teraz mając już tylko pliki wav, na końcu piosenek zrobić zciszenie do zera. Ot takie zakończenie bo dziwnie się niektóre kończą :D. Pomóżcie mi proszę.

Dwa - nie wiecie czasem gdzie mogę zdobyć polskąwersjęo ile takowa istnieje Cool Edita?? Może choć instrukcja po Polsku jest do niej dostępna?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Re: Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0

Post autor: Tb_Studio » piątek 19 sie 2005, 14:39

...Witam. Mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jak coś będzie nie tak. Przejrzałem wyszukiwarkę i nie znalazłem odpowiedzi na me pytanie. Nagrałem wczoraj pare piosenek z moim zespołem i chciałbym teraz mając już tylko pliki wav, na końcu piosenek zrobić zciszenie do zera. Ot takie zakończenie bo dziwnie się niektóre kończą :D. Pomóżcie mi proszę.

Dwa - nie wiecie czasem gdzie mogę zdobyć polskąwersjęo ile takowa istnieje Cool Edita?? Może choć instrukcja po Polsku jest do niej dostępna?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!...

zaznacz fragmet który masz zamiar "zciszać" wejdz efekty ->Amplitude -> envelope i podłub troche lub wybierz któryś z presetów. pozdro
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » piątek 19 sie 2005, 15:56

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!...

Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ...

Guliver1978

Post autor: Guliver1978 » piątek 19 sie 2005, 16:05

Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ... ...

Nic nie zapłaciłem gdyż jest to wersja demo a mi potrzebna tylko jednorazowo. Strasznie kolega ofensywnie jest do mnie nastawiony. Wcale nie myślę o piractwie. Nawet sięnim brzydzę gdyż sam wydaje płyty grając w orkiestrze symfonicznej i nie tylko ale to może pozostanie tajemnicą gdzie jeszcze. Nie rozumiesz czego nie można rozumieć w cool edicie pracując na nim dopiero drugi dzień?? Czy wszyscy muszą sięna wszystkim znać?? Co by wtedy było z tą milionową rzeszą informatyków :D:D Mi wystarczy że znam się na Sibeliusie. Praca z Cool Editem jest prawdopodobnie jednorazowym przypadkiem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!

Toffi
Kontakt:

Post autor: Toffi » piątek 19 sie 2005, 16:48

Jeśli interesuje Cię wyciszanie wav'ów w oknie multitraka to tam na górze na pasku kliknij show volume envelopes i edit envelopes. Pojawi Ci się wtedy na śladach linia volume. Pozaznaczaj sobie mychą na niej białe kropki i poruszaj nimi do woli i ku przyjemności. W ten prosty sposób możesz sobie edytować ten parametr jak Ci się podoba. Zresztą nie tylko vol, ale też panoramę, zakres ingerencji FX na suchy ślad (o ile podpiąłeś

efekt).

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » piątek 19 sie 2005, 16:54

Mozna tez Favorites> Fade Out

lub jeżeli tam nie bedzie( u mnie sie instaluje odrazu ten preset w ulubionych)

Effeckts>Amplitude>Amplify..>Fade Out

Guliver1978

Post autor: Guliver1978 » piątek 19 sie 2005, 19:59

Dziękuję Wam serdecznie! Udało się :D:D Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 19 sie 2005, 20:32

...Dziękuję Wam serdecznie! Udało się :D:D Pozdrawiam!...

A jakby co, to za darmo też jest świetny edytor audio - Audacity

Jakby miało być na dłużej..

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » piątek 19 sie 2005, 22:24

...

Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ... ...

Nic nie zapłaciłem gdyż jest to wersja demo a mi potrzebna tylko jednorazowo. Strasznie kolega ofensywnie jest do mnie nastawiony. Wcale nie myślę o piractwie. Nawet sięnim brzydzę gdyż sam wydaje płyty grając w orkiestrze symfonicznej i nie tylko ale to może pozostanie tajemnicą gdzie jeszcze. Nie rozumiesz czego nie można rozumieć w cool edicie pracując na nim dopiero drugi dzień?? Czy wszyscy muszą sięna wszystkim znać?? Co by wtedy było z tą milionową rzeszą informatyków :D:D Mi wystarczy że znam się na Sibeliusie. Praca z Cool Editem jest prawdopodobnie jednorazowym przypadkiem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!...

Ok ... faktycznie - trochę się rozpędziłem. Ale pierwsze swoje zdanie podtrzymuje.

Guliver1978

Post autor: Guliver1978 » sobota 20 sie 2005, 00:28

Peace :D Pozdrawiam!!

ODPOWIEDZ