Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0
-
Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0
Witam. Mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jak coś będzie nie tak. Przejrzałem wyszukiwarkę i nie znalazłem odpowiedzi na me pytanie. Nagrałem wczoraj pare piosenek z moim zespołem i chciałbym teraz mając już tylko pliki wav, na końcu piosenek zrobić zciszenie do zera. Ot takie zakończenie bo dziwnie się niektóre kończą :D. Pomóżcie mi proszę.
Dwa - nie wiecie czasem gdzie mogę zdobyć polskąwersjęo ile takowa istnieje Cool Edita?? Może choć instrukcja po Polsku jest do niej dostępna?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Dwa - nie wiecie czasem gdzie mogę zdobyć polskąwersjęo ile takowa istnieje Cool Edita?? Może choć instrukcja po Polsku jest do niej dostępna?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Re: Wyciszanie w Cool Edicie Pro 2.0
...Witam. Mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jak coś będzie nie tak. Przejrzałem wyszukiwarkę i nie znalazłem odpowiedzi na me pytanie. Nagrałem wczoraj pare piosenek z moim zespołem i chciałbym teraz mając już tylko pliki wav, na końcu piosenek zrobić zciszenie do zera. Ot takie zakończenie bo dziwnie się niektóre kończą :D. Pomóżcie mi proszę.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam!...
zaznacz fragmet który masz zamiar "zciszać" wejdz efekty ->Amplitude -> envelope i podłub troche lub wybierz któryś z presetów. pozdro
zaznacz fragmet który masz zamiar "zciszać" wejdz efekty ->Amplitude -> envelope i podłub troche lub wybierz któryś z presetów. pozdro
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
- rt_of_vnenture
Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ...
-
Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ... ...
Nic nie zapłaciłem gdyż jest to wersja demo a mi potrzebna tylko jednorazowo. Strasznie kolega ofensywnie jest do mnie nastawiony. Wcale nie myślę o piractwie. Nawet sięnim brzydzę gdyż sam wydaje płyty grając w orkiestrze symfonicznej i nie tylko ale to może pozostanie tajemnicą gdzie jeszcze. Nie rozumiesz czego nie można rozumieć w cool edicie pracując na nim dopiero drugi dzień?? Czy wszyscy muszą sięna wszystkim znać?? Co by wtedy było z tą milionową rzeszą informatyków :D:D Mi wystarczy że znam się na Sibeliusie. Praca z Cool Editem jest prawdopodobnie jednorazowym przypadkiem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
Jeśli interesuje Cię wyciszanie wav'ów w oknie multitraka to tam na górze na pasku kliknij show volume envelopes i edit envelopes. Pojawi Ci się wtedy na śladach linia volume. Pozaznaczaj sobie mychą na niej białe kropki i poruszaj nimi do woli i ku przyjemności. W ten prosty sposób możesz sobie edytować ten parametr jak Ci się podoba. Zresztą nie tylko vol, ale też panoramę, zakres ingerencji FX na suchy ślad (o ile podpiąłeś
efekt).
efekt).
- Bartolomeo
Mozna tez Favorites> Fade Out
lub jeżeli tam nie bedzie( u mnie sie instaluje odrazu ten preset w ulubionych)
Effeckts>Amplitude>Amplify..>Fade Out
lub jeżeli tam nie bedzie( u mnie sie instaluje odrazu ten preset w ulubionych)
Effeckts>Amplitude>Amplify..>Fade Out
-
Dziękuję Wam serdecznie! Udało się :D:D Pozdrawiam!
...Dziękuję Wam serdecznie! Udało się :D:D Pozdrawiam!...
A jakby co, to za darmo też jest świetny edytor audio - Audacity
Jakby miało być na dłużej..
pozdr
A jakby co, to za darmo też jest świetny edytor audio - Audacity
Jakby miało być na dłużej..

pozdr
bębniarz
- rt_of_vnenture
...
Pewnie nie istnieje i nię będzie - tak jak większość oprogramowania, ze względu na złodziejstwo. Ciekaw jestem ile zapłaciłeś za swój cool edit. A pozatym, nie rozumiem, czego można w tym programie nie rozumieć ... ...
Nic nie zapłaciłem gdyż jest to wersja demo a mi potrzebna tylko jednorazowo. Strasznie kolega ofensywnie jest do mnie nastawiony. Wcale nie myślę o piractwie. Nawet sięnim brzydzę gdyż sam wydaje płyty grając w orkiestrze symfonicznej i nie tylko ale to może pozostanie tajemnicą gdzie jeszcze. Nie rozumiesz czego nie można rozumieć w cool edicie pracując na nim dopiero drugi dzień?? Czy wszyscy muszą sięna wszystkim znać?? Co by wtedy było z tą milionową rzeszą informatyków :D:D Mi wystarczy że znam się na Sibeliusie. Praca z Cool Editem jest prawdopodobnie jednorazowym przypadkiem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!...
Ok ... faktycznie - trochę się rozpędziłem. Ale pierwsze swoje zdanie podtrzymuje.
Nic nie zapłaciłem gdyż jest to wersja demo a mi potrzebna tylko jednorazowo. Strasznie kolega ofensywnie jest do mnie nastawiony. Wcale nie myślę o piractwie. Nawet sięnim brzydzę gdyż sam wydaje płyty grając w orkiestrze symfonicznej i nie tylko ale to może pozostanie tajemnicą gdzie jeszcze. Nie rozumiesz czego nie można rozumieć w cool edicie pracując na nim dopiero drugi dzień?? Czy wszyscy muszą sięna wszystkim znać?? Co by wtedy było z tą milionową rzeszą informatyków :D:D Mi wystarczy że znam się na Sibeliusie. Praca z Cool Editem jest prawdopodobnie jednorazowym przypadkiem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!...
Ok ... faktycznie - trochę się rozpędziłem. Ale pierwsze swoje zdanie podtrzymuje.
-
Peace :D Pozdrawiam!!