...kol. Joachimie

Przeczytałem.
Wniosek: z takich tekstów dokładnie nic nie wynika (co do reguły). Zauważone efekty jednak w całości potwierdzam. Faktycznie moja karta (patrz post wyżej) nie widzi mojego Tascama FW1082. Jednak mam wrażenie, że nie jest to wynikiem "ułomności" chipsetów TI lecz koncepcji całego kontrolera - wszak to IEEE1394B a nie IEEE19394 jak chce Tascam. I co z tego że ma port o prędkości 400MBit/s? Widocznie jest to kontroler przenaczony do urzadzen wymagających IEEE1394B, bez wzgledu na prędkość. Ja, powtarzam, nie jestem znawcą tematu, ale jeśli Kolega z cytowanego forum zapodał był sobie własnie taką kartę to nic dziwnego, że mu nie działa. Fakt jest jednak taki, że Tascam rekomenduje do swoich urządzeń chipsety TI, a forum użytkowników TASCAM'a potwierdzało to setki razy. Niestety nie poprę tego żadnym linkiem bo rzeczone forum przestało być free i żeby poczytać trza zapłacić. Mnie nie stać.
Pozdrawiam
PS Może ktoś z Szanownych Forumowiczów wyklaruje nam różnice w pracy portu 400MBit na kontrolerze IEEE1394B i IEEE1394A?...
Spiker czy moglbys podac link do tego forum ? akurat tak sie sklada ze mam Tascama IF-FW/DM.
Wogole co to ma byc za polityka, kupuje sie ich produkty placac kupe kasy i jeszcze każa placic za dostep do forum, zalosne