Gitara elektryczna VST - słyszał ktoś o czymś takim?
- isolatedsound
Gitara elektryczna VST - słyszał ktoś o czymś takim?
Ok, na wstepie dodam, że pytanie w temacie postu nie jest precyzyjne, albowiem chodzi mi o symulację gitary NIEPRZESTEROWANEJ czyli na popularnym "cleanie". Wie ktoś coś o takimś czymś? :) Chce to zastosować w następujący sposób: gitara wtyczkowa grałaby partie a na nią zapiąłbym Amplitube. którego brzmienie jest 10x lepsze od gitarowych symulatorów VST jakie słyszałem. A może mało w życiu słyszałem? Proszę o (p)odpowiedź :)
Muzyka nie ma granic:)
- harrypotter
Re: Gitara elektryczna VST - słyszał ktoś o czymś takim?
...Ok, na wstepie dodam, że pytanie w temacie postu nie jest precyzyjne, albowiem chodzi mi o symulację gitary NIEPRZESTEROWANEJ czyli na popularnym "cleanie". Wie ktoś coś o takimś czymś? :) **********************
Chyba wszystkie szanujace sie samplery (Halion, Kontakt, MachFive...) maja na wyposazeniu probki gitary. Z mniejszych programow to Slayer by ReFx.
Chce to zastosować w następujący sposób: gitara wtyczkowa grałaby partie a na nią zapiąłbym Amplitube. którego brzmienie jest 10x lepsze od gitarowych symulatorów VST jakie słyszałem. A może mało w życiu słyszałem? Proszę o (p)odpowiedź :)...
...Amplitube nie jest zly, ale podobno Waves GTR bije na glowe wszystko co sie rusza
Chyba wszystkie szanujace sie samplery (Halion, Kontakt, MachFive...) maja na wyposazeniu probki gitary. Z mniejszych programow to Slayer by ReFx.
Chce to zastosować w następujący sposób: gitara wtyczkowa grałaby partie a na nią zapiąłbym Amplitube. którego brzmienie jest 10x lepsze od gitarowych symulatorów VST jakie słyszałem. A może mało w życiu słyszałem? Proszę o (p)odpowiedź :)...
...Amplitube nie jest zly, ale podobno Waves GTR bije na glowe wszystko co sie rusza

...Ok, na wstepie dodam, że pytanie w temacie postu nie jest precyzyjne, albowiem chodzi mi o symulację gitary NIEPRZESTEROWANEJ czyli na popularnym "cleanie". Wie ktoś coś o takimś czymś? :) Chce to zastosować w następujący sposób: gitara wtyczkowa grałaby partie a na nią zapiąłbym Amplitube. którego brzmienie jest 10x lepsze od gitarowych symulatorów VST jakie słyszałem. A może mało w życiu słyszałem? Proszę o (p)odpowiedź :)...
Chcesz robić jakieś dziwne eksperymenty: gitara sztuczna (zazwyczaj kiepska, bo raczej nigdy nie powstanie wierne odzwierciedlenie brzmienia gitary w postaci VST - bo niby jak? - za dużo niuansów brzmieniowych i artykulacyjnych) a na nią amplitube..
Nie chciałbym być złym prorokiem ale kiepsko widzę efekt finalny...
Nie lepiej nagrać normalną, czystą gitarę i na nią założyć Amplitube?
Chcesz robić jakieś dziwne eksperymenty: gitara sztuczna (zazwyczaj kiepska, bo raczej nigdy nie powstanie wierne odzwierciedlenie brzmienia gitary w postaci VST - bo niby jak? - za dużo niuansów brzmieniowych i artykulacyjnych) a na nią amplitube..

Nie lepiej nagrać normalną, czystą gitarę i na nią założyć Amplitube?
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
http://www.applied-acoustics.com/stringstudio.htm
Wypróbuj, ale gitary na pianie nie zagrasz.
Chyba że masz coś takiego:
http://home.epix.net/~joelc/rmc.html
Wypróbuj, ale gitary na pianie nie zagrasz.
Chyba że masz coś takiego:
http://home.epix.net/~joelc/rmc.html

Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
- isolatedsound
Korzystam z FL Studio a jego FL slayer pozostawia wiele do życzenia :(
Nie chciałbym być złym prorokiem ale kiepsko widzę efekt finalny...
Nie lepiej nagrać normalną, czystą gitarę i na nią założyć Amplitube?...
Ehh... spokojnie, nie zamierzam wykorzystywać tego w celach nagraniowych :)
Korzystam z FL Studio a jego FL slayer pozostawia wiele do życzenia :(

Nie lepiej nagrać normalną, czystą gitarę i na nią założyć Amplitube?...
Ehh... spokojnie, nie zamierzam wykorzystywać tego w celach nagraniowych :)
Muzyka nie ma granic:)
- harrypotter
...Dema Tego brzmią całkiem przyzwoicie..
I jeszcze np. To do akordów..
...
Aha, jeszcze to:
http://www.vsl.co.at/de-at/211/215/110.vsl
I jeszcze np. To do akordów..
...
Aha, jeszcze to:
http://www.vsl.co.at/de-at/211/215/110.vsl