Polskie sklepy internetowe z możliwością płacenia kartami

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
artyjacek
Kontakt:

Polskie sklepy internetowe z możliwością płacenia kartami

Post autor: artyjacek » poniedziałek 03 kwie 2006, 23:03

Witajcie,

Chciałem kupić trochę sprzętu przez internet w Polsce. Niestety, nie mogę znaleźć sklepów, które akceptują płatności kartami płatniczymi, najlepiej VISA. Musiccenter.pl już przetestowałem i moje wrażenia z kontaktu z tą firmą nie są pozytywne, więc chciałbym dowiedzieć się kto jeszcze oferuje w naszym kraju możliwośc płacenia kartą i ma na stanie to za co bierze pieniądze.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Jacek
Prowadzę serwis podcasting.pl

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Re: Polskie sklepy internetowe z możliwością płacenia kartami

Post autor: Kuma » wtorek 04 kwie 2006, 00:25

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Jacek...

Po pierwsze trzeba spytać, czy artykuł który kupujemy mają w ogóle "na stanie", bo wiele naszych sklepów nie informuje o tym - zamawia się, płaci a potem miesiącami trzeba czekać.

O szczególach się nie rozpiszę, choć byłoby o czym. W każdym razie, po ostatnich "zakupach" mocno się zastanowię, zanim dam zarobić "Naszym".

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
artyjacek
Kontakt:

Post autor: artyjacek » wtorek 04 kwie 2006, 00:40

...Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Jacek...

Po pierwsze trzeba spytać, czy artykuł który kupujemy mają w ogóle "na stanie", bo wiele naszych sklepów nie informuje o tym - zamawia się, płaci a potem miesiącami trzeba czekać.

O szczególach się nie rozpiszę, choć byłoby o czym. W każdym razie, po ostatnich "zakupach" mocno się zastanowię, zanim dam zarobić "Naszym".

pozdr...

To zachowanie jest chyba niezgodne z prawem. Nie można pobierać pieniędzy za coś, czego się nie ma na stanie, chyba, że kupujący został o tym wcześniej poinformowany.

Który to rok mamy? 2006? A u nas ciągle płatności kartami są problemem.

Jacek

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » wtorek 04 kwie 2006, 01:03

......Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Jacek...

pozdr...

To zachowanie jest chyba niezgodne z prawem. Nie można pobierać pieniędzy za coś, czego się nie ma na stanie, chyba, że kupujący został o tym wcześniej poinformowany.

Który to rok mamy? 2006? A u nas ciągle płatności kartami są problemem.

Jacek...

noo, ale jak masz kredytówkę to w czym problem zeby zamówić nie u nas?

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » wtorek 04 kwie 2006, 01:16

a myslicie ze jak dzialaja te sklepy internetowe. Klient kupuje cos w sklepie internetowym, a wlascieciel dopiero zamawia u głownego imprtera na polske. Zaden sklep internetowy nie ma fizycznie towaru , bo to nie ma sensu. Inna sprawa i to bardzo pozytywna jest taka ze taki sprzedawca moze zaoferowac nizsza cene jaka oferuje glowny dystrybutor.

Awatar użytkownika
artyjacek
Kontakt:

Post autor: artyjacek » wtorek 04 kwie 2006, 08:28

...a myslicie ze jak dzialaja te sklepy internetowe. Klient kupuje cos w sklepie internetowym, a wlascieciel dopiero zamawia u głownego imprtera na polske. Zaden sklep internetowy nie ma fizycznie towaru , bo to nie ma sensu. Inna sprawa i to bardzo pozytywna jest taka ze taki sprzedawca moze zaoferowac nizsza cene jaka oferuje glowny dystrybutor....

Gdyby informowali o tym fakcie w trakcie składania zamówienia, to byłoby ok. Ale to co robią w tej chwili to nie sklep a katalog, z którego być może można coś ewentualnie zamówić. Żaden sklep na zachodzie takich numerów nie robi, tylko informuje co ma w magazynie a na co trzeba czekać. W katalogu sklepu, z którego skorzystałem znajdują się produkty, które zostały wycofane z produkcji oraz nie posiadane przez sklep.

Skontaktowałem się jeszcze raz ze sklepem i firmą eCard. Oczekuję wyjaśnień, bo jak na razie mam na karcie zablokowane 1400 zł pomimo anulowania zamówienia w sklepie, co umiemożliwia mi robienie zakupów w innych sklepach.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 04 kwie 2006, 10:00

sklep na zachodzie takich numerów nie robi, tylko informuje co ma w magazynie a na co trzeba czekać

=============

Powiem więcej: Nie dość że jak wół stoi napisane co jest na stanie, a ile trzeba ewentualnie czekać, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby od razu zfinalizować transakcję kartą. Obciążenie karty następuje i tak dopiero wtedy gdy towar fizycznie jest dostępny. Tak więc niczego się nie zaliczkuje, można się w każdej chwili wycofać bez kosztów. To po prostu świadczy o wysokiej kulturze handlu. Podobne mechanizmy trenowałem już wielokrotnie z czego płynie wniosek, że polskim sprzedawcom "jajakobyły" acz potencjalny klient umknąłem, a nie były to małe kwoty. Powyższy fakt nie nastąpiłby na pewno, gdyby polskie sklepy ( nie tylko internetowe, ale wiele zwykłych takich z ladą i sprzedawcą ) przyjmowały płatność kartami. Tłumaczono mi już wielkrotnie: Panie, ale to koszty, banki zdzierają, modemy się psują itddd.......mnie taka argumentacja nie przekonuje.

pozdrawiam.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
artyjacek
Kontakt:

Post autor: artyjacek » wtorek 04 kwie 2006, 10:59

...sklep na zachodzie takich numerów nie robi, tylko informuje co ma w magazynie a na co trzeba czekać

=============

Powiem więcej: Nie dość że jak wół stoi napisane co jest na stanie, a ile trzeba ewentualnie czekać, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby od razu zfinalizować transakcję kartą. Obciążenie karty następuje i tak dopiero wtedy gdy towar fizycznie jest dostępny. Tak więc niczego się nie zaliczkuje, można się w każdej chwili wycofać bez kosztów. To po prostu świadczy o wysokiej kulturze handlu. Podobne mechanizmy trenowałem już wielokrotnie z czego płynie wniosek, że polskim sprzedawcom "jajakobyły" acz potencjalny klient umknąłem, a nie były to małe kwoty. Powyższy fakt nie nastąpiłby na pewno, gdyby polskie sklepy ( nie tylko internetowe, ale wiele zwykłych takich z ladą i sprzedawcą ) przyjmowały płatność kartami. Tłumaczono mi już wielkrotnie: Panie, ale to koszty, banki zdzierają, modemy się psują itddd.......mnie taka argumentacja nie przekonuje.

pozdrawiam....

No ja też już nie wydam swoich pieniędzy w polskich sklepach internetowych ze sprzętem audio. Jest ich ze czterdzieści, a żaden nie potrafi zauważyć, że świat się zmienił.

A zatem Niemcy dostaną moją kasę. Trudno.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 04 kwie 2006, 13:22

...jak wół stoi napisane co jest na stanie, a ile trzeba ewentualnie czekać...

U nas tak jest chyba tylko w http://www.muzyczny.pl, niestety karta tam sie nie zaplaci. Mozna natomiast pojechac przez mTransfer (o ile ma sie konto w mBanku)

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
artyjacek
Kontakt:

Post autor: artyjacek » wtorek 04 kwie 2006, 14:45

......jak wół stoi napisane co jest na stanie, a ile trzeba ewentualnie czekać...

U nas tak jest chyba tylko w http://www.muzyczny.pl, niestety karta tam sie nie zaplaci. Mozna natomiast pojechac przez mTransfer (o ile ma sie konto w mBanku)

...

Wszystko fajnie, tylko karty wymyślono po to, by moża było zapłacić zanim dostaniemy pieniądze np. w moim przypadku pieniadze wpływają na konto za 2 tygodnie a sprzęt potrzebowałem na ten tydzień.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ