EMU 1212m - cisza w głośnikach

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Martinez500

Re: EMU 1212m - cisza w głośnikach

Post autor: Martinez500 » poniedziałek 29 maja 2006, 09:42

......Jest tak:

Mam postawiony "swiezy" system (XP Pro+SP2)

Zadnej zainstalowanej karty (integra Realtek w tym wypadku - wylaczona)

Instalacja Emu przebiegla prawidlowo lecz pozniej nadal cisza.

Jak podlaczylem glosniki komputerowe? Jedno z wyjsc analogowych przez przejsciowke duzy->maly jack do jednego glosnika - cos przeciez powinienem uslyszec;-).

Ze sluchawkami tez sprobowalem - zero efektu.

Fakt - sterownikow uzylem na razie tylko tych z plyty dostarczonej z karta ale bez przesady chyba - nie powinna calkiem milczec ;)

pozdrawiam,...

Kolego. Przede wszystkim jeżeli użyłeś jednego wyjścia to jest to wyjście MONO. Karta ma dwa wyjścia MONO jeżeli zauważyłeś. Poza tym najnowsze stery stąd i spróbuj wczytać jakąś Default Session. Jeżeli masz możliwość spróbuj podłączyć kartę z jakimś wzmacnieczem (nawet z konsumencką wieżą). Aha i jeszcze jedno spróbuj też kliknąć prawym myszy na ikonkę w trayu i uzyj opcji Restore Defaults i restart. Co do zintegrowanej karty....ja mam E-MU 1212m i zintegrowaną i działają obydwie, mogę dowolnie przełączać się pomiędzy nimi. Pobaw się i cierpliwośći ...

Spoko - wlasnie na to licze, ze to kwestia "partyzanckiego" polaczenia...ale mam spore obawy bo probowalem wczytywac te sesje, poza tym - w akcie desperacji - sprawdzalem karte nawet na sluchawkach ...Mam nadzieje ze to kwestia softu - mam v 1.71 a ostatni "wypust" to 1.81 bodajze...Na razie mam niestety wskazanie na to ze karta "0202 Daughter Card" jest jednak padnieta albo przynajmniej wyjscia analogowe, choc jedno jest rowne drugiemu...W tej chwili na spokojnie wydrukowalem instrukcje i mam nadzieje ze przyczyna problemu okaze sie moja zielen w temacie ;p

pozdrawiam,

martinez

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » poniedziałek 29 maja 2006, 14:09

wydaje mi sie ze sterowniki tez maja znaczenie... pamietam ze jak zainstalowalem stery i mikser z plyty dolaczonej karty to byly jakies bledy... sciagnalem z neta najnowsza wersje i jest si :]
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
modest

Post autor: modest » niedziela 24 sie 2008, 10:31

mam identyczny problem jak kolega, ktory zalozyl ten temat. przejrzalem praktycznie wszystkie tematy zwiazane z tym problemem (zainstalowalem standardowe sterowniki ktore sa dokladane w zestawie i ten od dystrybutora - z maja tego roku). wszystkie potencjometry metoda "prob i bledow" poprzekrecalem .... i nic...
sygnal na mikserze w karcie jest widoczny, lecz nie widze jakiejkolwiek oznaki sygnalu na przedwzmacniaczu.

ktos pomoze? ;)

Pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 24 sie 2008, 22:37

instalujesz drivery instalujesz patchmiksa i dziala

nie ma zadnej filozofii - sciagnij tylko nowe ze strony

Awatar użytkownika
modest

Post autor: modest » poniedziałek 25 sie 2008, 08:39

...instalujesz drivery instalujesz patchmiksa i dziala

nie ma zadnej filozofii - sciagnij tylko nowe ze strony...
sterowniki ktore sa na stronie sa z maja tego roku (pisalem wczesniej, ze te ktore posiadam i ktore zostaly wgrane tez sa z maja - identyczne)
byla jednak filozofia.
ale juz problem zostal rozwiazany.

pozdrawiam.

ODPOWIEDZ