Focusrite Saffire Pro 40 - problem z połączeniem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
doministry1

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problem z połączeniem

Post autor: doministry1 » poniedziałek 17 sty 2011, 01:41

...
...Upoluj może którąś wesję konnekta od tc electronic a jak Ci we/wy zabraknie zawsze możesz rozszerzyć przez opcję TC Near. Tego nie miałem okazji sprawdzić w praktyce, ale na demonstracjach w sieci wygląda ok. Zapytaj uzytkowników tych interfejsów jak się sprawdzają w praktyce. Wydaje mi się ze 24D powinna Ci wystarczyć, nie ma 8 we/wy ale to już sam musisz zdecydować czy poniesiesz ten kompromis. Zawsze można też bardziej łopatologicznie, zaopatrzyć się w mikser i wielośladowy rekorder, badź też najzwyklejszy rejestrator cyfrowy.. no chyba że chcesz "rubikować" to już raczej studio nagraniowe ;) pozdrawiam... 

Niestety potrzebuje 8 preampów... Stąd moje pytanko o Presonusa Firestudio Project.... Ten Interfejs ma 114 dB Dynamike. W muzycze klasycznej przyda się zapas;) Czytałem również, że brzemienie tychże preampów w Presonusie jest zadowalające:) Czy mógłby mi jakiś użytkownik to potwierdzić bądź zaprzeczyć... Po złych doświadczeniach z 40 PRo nie chciałbym popełnić błędu ;)

P.S. Warto dopłacać do firestudio 2626? Dynamika 110 dB ale zato Adat czyli możliwośc kolejnych 8 kanałów... W sumie bardziej zależy mi na brzmieniu przedwzmaczniaczy;)

...

Dołączam się tutaj do pytań i problemów!

Otóż wczoraj nabyłem Focusrite Saffire Pro 14.

Zainstalowałem najnowszy MixControl 2.2, i nic!

Karta nie wysyła ŻADNEGO dźwięku, nie słychać nawet dźwięków systemu mimo że komputer widzi kartę.

Jeszcze gorzej w przypadku moich programów do muzyki - Samplitude 11.2 Pro i Orion 7.5 mają identyczny objaw - po naciśnięciu Play program staje.... Nie wychodzi żaden dźwięk, a DAW zatrzymuje odtwarzanie.

Czy macie jakieś rady odnośnie ustawienia tej karty w Mix? Bo być może robię jakiś kardynalny błąd? Pomóżcie....

Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » poniedziałek 17 sty 2011, 05:24

No coz, update......
Okazuje sie ze karta nie dziala z zasilaczem odpietym od komputera (!)
Czy to jest normalne? Czy moze cos nie tak u mnie?

Kiedy laptop zostal podpiety do zasilania wszystko zaczelo dzialac.

Radomir

Post autor: Radomir » poniedziałek 17 sty 2011, 08:57

Czy to jest normalne? Czy moze cos nie tak u mnie?  

It is not possible to bus-power the unit. The PRO 40 has its own internal power supply which will accept 90 - 250V from a standard IEC lead...

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » poniedziałek 17 sty 2011, 11:19

...Czy to jest normalne? Czy moze cos nie tak u mnie?  

It is not possible to bus-power the unit. The PRO 40 has its own internal power supply which will accept 90 - 250V from a standard IEC lead......

Dzieki, szczerze mowiac nie do konca rozumiem to zdanie. Co to jest bus-power i IEC lead.
Domyslam sie ze to samo dotyczy Saffire Pro 14. Pytam o ta karte bo nie chcialem zakladac nowego watku...

Radomir

Post autor: Radomir » poniedziałek 17 sty 2011, 11:46

Ok, przeoczyłem, że chodzi Ci o Focusrite Saffire Pro 14 a tutaj akurat masz dwie opcje zasilania czyli 6pinowym kablem firewire (wtedy jest bus powered) lub dedykowanym zasilaczem. W obydwu przypadkach powinno działać...

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » poniedziałek 17 sty 2011, 16:36

...
Ok, przeoczyłem, że chodzi Ci o Focusrite Saffire Pro 14 a tutaj akurat masz dwie opcje zasilania czyli 6pinowym kablem firewire (wtedy jest bus powered) lub dedykowanym zasilaczem. W obydwu przypadkach powinno działać......

Właśnie nie działa....

ODPOWIEDZ