Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kobe_Tai'73

Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: Kobe_Tai'73 » piątek 01 sty 2010, 17:04

... Kupiłem nowego propheta i użeram się z enkoderami za to moje 25-30 letnie analogi śmigają aż miło.

Ja już wymieniłem wszystkie enkodery w swoim Prophecie na skokowe.Zostawiłem tylko na filtrach 2 oryginały. To jest jakaś porażka, że nowy syntezator stoi np dwa tygodnie, włączam go a tu kilka enkoderów wariuje. Adam ma rację i ja Ci też sugerowałem kup dwa albo trzy używane. Rozważ P08 i PE. Oba fajne i mają ogromny potencjał. Xs jak dla mnie bomba..brzmieniowo to taki ARP Oddysey i MS 20 w jednym. No i LP - głębokie miękkie basowe brzmienie może użec . To moi faworyci i warto je mieć wszystkie Cool

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » sobota 02 sty 2010, 02:01

Hmm ten Poly Evolver bardzo fajny podobnie Future Retro XS oceniam narazie po demach ze stron i youtube, a co sadzicie o DSI Prophet 08 ? ma ktoś może ten syntezator i może powiedzeć coś o nim bliżej ? Jeszcze jedno pytanie bo niechce zawracać ciągle Wam głowy... to może zna ktoś  jakiś sklep w PL gdzie można przetestować "zabawki" od DSI ? ostateczna decyzję i tak muszę podjąć sam więc chciałbym  mięc możliwość własnej oceny na temat tych sprzętów

Pozdrawiam

Marcin "Hwoarang"
...

Ja kiedyś stałem przed identycznym wyborem:miałem virusa i blofelda, potrzebowałem mocnego analogowego brzmienia, głównie bassu. Wybrałem Propheta i bardzo dobrze się sprawdza, więc także go polecam.

Ja mam wersję z klawiaturą, która także posiada enkodery. Nie mam z nimi żadnych problemów. Wersja z klawiaturą, jest lepiej wykonana niż w module(takie informacje zgromadzilem przed zakupem).

Jeżeli chodzi o bassy, to wydaje mi się, że moog ma bardziej grube i mięsiste brzmienie(jednak nie słyszałem mooga na żywo, tylko demka z internetu).

Dystrybutorem instrumentów DSI, jest firma MBS Pro. U nich możesz przetestować sprzęt. Tylko wcześniej musisz się dowiedzieć, czy mają go na miejscu.

http://www.mbspro.com.pl/

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
hwoarang

Post autor: hwoarang » sobota 02 sty 2010, 17:48

Dzięki za pomoc bedę się kontaktował z mbspro w celu testowania sprzętu, wezmę pod lupę PolyEvolvera i Propheta wersje PE(dobrze że wspomnieliście o tych problemach z enkoderami), a co do kupna starszych analogów to również się w takowe zaopatrze w niedługiej przyszłości

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Marcin "Hwoarang"

ODPOWIEDZ